Byl jsem ted tyden pryc a jsem rad a dekuji za vsechny tipy a rady, co jste napsali. Jen me trochu mrzi, ze nekteri vidi budoucnost jen v nasledujicich +/-5 letech a dal nic. Jak uz bylo zmineno, pokud kabely maji zivotnost +/- 30 let, tak nechci planovat na 5 let. Switch se da jednoduse obmenit, ale celkove bych mel sit rad pripravenou jak jen to jde(kdyz pominu natahnuti optiky). To, ze dneska mam problem vyuzit 1gbit neznamena, ze za 5-10 let nevytizim 10gbit(jen tak od boku placnu stream nekomprimovaneho 8k videa do nekolika zarizeni v dome - tady nevim, kolik to ma bitrate, ale jen pro predstavu, jak se to da vyuzit). Stejne tak wifi, ze dneska je kvalita oproti kabelu priserna se za par let muze drasticky zmenit(samozrejme se kabelu nikdy nevyrovna, ale na nektere veci se muze stat dostacujici).
Jen souhrn, kterym pravdepodobne pujdu, ale v ruznych etapach se to muze menit - alespon 2 zasuvky do kazdeho pokoje(do protilehlych rohu) v husim krku, pripoji ze startu jen ty nutne, takze maly switch, ktery se v pripade potreby vymeni. Prozatim to vypada na (malou / DIY) rack skrin na pude, protoze je to pro kabely misto nejmensiho odporu. Pri nejhorsim bude na pude jen switch+patch panel a ostatni veci budou pres zasuvku napojene z jine mistnosti(v jine skrini), kde to vyjde - kabely se natahnou a pak mam asi rok na rozmyslenou, nez se to cele dodela + vysledovani teplot na pude. Vyvod site na pripadnou kameru asi zavrhnu, nejak se mi nepozdava myslenka mit z baraku big brother a i tak na ulici da driv nebo pozdeji kameru policie.
Jeste jednou dekuji vsem, co se zapojili, v mnoha vecech mi to opravdu pomohlo a ukazalo zajimave moznosti reseni.