Při pročítání příspěvku od Withy14 mám pocit, že se tu probírá zapojení nějaké serverovny pro střední firmu s nějakou technologií pro nepřetržitý technologický provoz. Např. switch za 8,5 tisíce pro zapojení domu je naprostý overkill. Tak drahé switche v síti Pilsfree nepoužíváme ani pro připojení celých panelákových vchodů.
Overkill? Jak se to veme, jestli si mám zapojit celý barák, tak radši obětuji těch 8 tisíc a mám na pár let pokoj, než koupit nějaký TP-Link nebo podobnou blbost a pak každý týden nebo dva řešit jeho zahlcení (nehledě na to, že tam mám NBD záruku a limited life-time a to jen tak něčím nevykompenzujete). Taky je rozdíl ve switchovací kapacitě těchto switchů oproti těm levnjším (a to nemluvím o tom, že některé switche a dokonce routery mají "sdílené" porty, tudíž se například tváří jako 5x100MBitps (x2 U/D), ale switchovací kapacita celého zařízení je jen 100Mbitps (x2 U/D). Takže ne - nemyslím si, že to je overkill, pokud tohle vydrží 10-15 let, tak je to podstatně výhodnější než ty levná zařízení (a nezlobte se na mě - TPLink, Tenda, ASUS a další podobné nejsou switche, které bych si dal do baráku a už vůbec ne, abych na nich stavěl metropolitní síť).
Takze si chtel od nas slyset, ze tvoje reseni/rada je nejlepsi hned na zacatku? To si mel napsat do dotazu, treba by se tolik lidi, kteri uz to radu let provozuji doma jak psali, tolik nesnazili s radama. Ono vubec, na co domu takovej srac jako tplink kdyz tam potece dat, ze to switch ani nebude stihat...
Se tady bavime o domacim rozvodu site, kde si pretahnes obcas nejakej film na koukani do telky a ocbas nahravani fotek na NAS atp. Neresime tady sit pro stredne velkou firmu. Ja sem z toho tveho komentu teda v rozpacich ...
Nasekat sem udaje o tom kolik kterej switch toho zvladne pusobi sice mozna chytre, ale to bych cpal do tematu, kde to ma smysl, protoze (ted se budu opakovat) se resi rozvod DOMA.