Omlouvám se, že se vracím k docela starému tématu, ale teď jsem zase narazil na "zajímavou" věc:
Do nedávna jsem se v jednom klubu připojoval svým vychytralým telefonem k jejich veřejné wifi a vše bylo bez problémů.
Pak byla nějaká bouřka, nebo co, došlo k výpadku elektřiny a následnému restartu wifi.
Od té doby se sice přes tu jejich wifi zase dá připojit, ale když se pokusím jít třeba na root.cz, tak mi opera napíše, že "
Nelze nalézt vzdálený server, pokoušíte se přistoupit na adresu http://www.root.cz, která je nyní nedostupná".
To se děje i na některých jiných webech (třeba česká wiki).
Že síť funguje je lehce ověřitelné tím, že stačí kliknout na link s "Pomocí", který opera nabízí pod tím chybovým hlášením a ta stránka se normálně otevře.
Co je ale nejvíc k na...ní, že jsem cvičeně zkusil přístup přes web prohlížeč, který je dodávaný s androidem a ten se k těm "nedostupným" stránkám normálně připojí.
Co je špatně?PS: Pochybuju, že by v tom klubu laborovali s ipv6, jde o normální, zdravé, psychicky vyrovnané jedince.
PPS: Nechci používat ten prohlížeč velkého bratra, protože mi vadí, jak se snaží být chytřejší než já a neustále mi během psaní pořád cpe něco, co vůbec nepotřebuju. (Nejvíce to "pomáhá", když se člověk překlepne a chce se opravit ...)
PPPS: Opera by měla být aktuální (opera mobile 12.10)