Proč nejít dělat vedoucího do Lidlu za 60000,- ?

Re:Proč nejít dělat vedoucího do Lidlu za 60000,- ?
« Odpověď #75 kdy: 25. 01. 2018, 10:31:27 »
proč to nedělat?? protože jeto sakra málo 8) 8) 8)
plat menežra = suma platů lopat 8) v případě lídlu jsou prodavačky u pásu něco jako lopaty v našem oboru 8) 8) 8)
noa jestlije těch prodavaček víc jak tři dejme tomu notak tě vlastně na platu šulej 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

hugochavez

666

« Odpověď #77 kdy: 26. 01. 2018, 09:08:33 »

Moznost b) nemusi byt jen abstraktni, jsem ochoten firmam v mnoha pripadech verit

Zatím pokaždé, když jsem tohle řešil i v případě hodně specializovaných pozic, jsme se dostali k otázce..."Zkusili jste nabídnout mzdu jako v Německu?" a následovalo mlčení, koukání do země..atd.

Sám jsem si to vyzkoušel teď nedávno na pohovoru. Jedna firma zahranični (německá) firma poptávala marketingovou pozici s velmi specifickými požadavky, kde mám zkušenosti asi 7 let. Dle vlastních slov firmy " velice náročnou, velké množství cestování, velká přidaná hodnota". Odhaduji, že lidí schopných to dělat v ČR na úrovni jsou jednotky, maximálně desítky. Navrhnul jsem jim cenu o cca 10 až 20 % menší než v Německu. Po výběrovém řízení jsem se dozvěděl, že jsem značně overprice. Nu jejich volba.

V pripadech, ze skutecne nejsou lidi, tak uvidite strmy narust platu (a dalsi benefity prihozene na hromadu) jako prave v pripade toho Lidlu.
No nevim, jestli je to dobrý příklad. Kdyby nepřidali, tak jim tam budou pracovat akorát vězni.

Phi

« Odpověď #78 kdy: 26. 01. 2018, 14:52:42 »
Tohle uz par let neplati, soucasna uprava je 3x a pokazde max na 3 roky, takze celkem max 9 let. pokud to chce mit jemneji odstupnovane, tak si tim zkrati celkovou dobu.

Problém je v tom, že trh práce by potřeboval umožnit zaměstnávat lidi podle nasmlouvané práce a projektů, takže třeba po půlrocích. A reálně to jde jedině tak, že pak ty lidi točíte.
Trh práce nic nepotřebuje. Potřebují to zaměstnavatelé, aby si minimalizovali své náklady. Proti tomu stojí zájmy zaměstnanců, protože jim to přináší velkou nejistotu a problémy.
Nejistotu to přináší pouze v případě, že jdete s proudem...vezmete si hypotéku na 30 let na byt, Octavii na leasing...atd. Pokud se životní situaci přizpůsobíte, tak to člověku otevírá nové možnosti.
:D No a co kdyby se přizpůsobili zaměstnavatele? Vyšší nejistota se samozřejmě projeví vyšší cenou práce. Proto mají jedni kmenové zaměstnance a druzí agenturní pracovníky.

honza

« Odpověď #79 kdy: 26. 01. 2018, 22:16:15 »
Tak ono těch 60k dostaneš jako programátor po cca 3-5 letech praxe, ale máš klid, děláš fakt jen cca 40h tejdně (přemýšlení nad řešením při večerních procházkách se psy se nepočítá:) ). No a hlavně můžeš to dělat i hodně přes důchod, protože hlava prostě obvykle funguje déle než zbytek těla, navíc programátor prostě nemá tolik stresu jako libovolný manager, tak je to i zdravější. Akorát oči jdou do kelu a hemeroidy ze sezení taky nejsou príma.

No a do předchůdci olítané A3 se vejdeš tak ty a možná jedna baba, ale co bys to byl za chlapa, kdybys nechtěl minimálně 3 děti a dva psy do kufru. :) Jinými slovy osobně bych služební auto nechtěl, protože by bylo vždycky jiné, než jsou potřeby mé rodiny.

Kašli na Lídl a jdi programovat. Je to zábavnější, kreativnější a ženský to mají taky raději než vedoucího prodejny. To bylo cool někdy v osmdesátkách, teď už ne. :)

Člověče, závidím tvůj optimismus, ale vzpamatuj se. Nevím, v jaké části světa žiješ, ale v ČR v soukromém sektoru (nepočítám některé pobočky firem z civilizovanějšího západu Evropy) to chodí tak, že programátor == výrobní prostředek, který je po 40 letech opotřebovaný/zastaralý a je potřeba se ho zbavit, popřípadě ho alespoň ve výběrovém řízení do firmy nikde nevzít. Po 50 už je to čirá utopie. Skončíš jako programátor ve státním sektoru nebo jako správce sítě/nějaký admin SAPu nebo něčeho podobného. Další cestou je založit si vlastní firmu, potom ti může být jedno, kolik máš let... Hlava možná funguje déle jak tělo, ale ve světě, kde je hlavní modlou mládí/dravost/rychlé blití kódu a (na první pohled) skvělý životopis si už prostě neškrtneš...

mmm

« Odpověď #80 kdy: 26. 01. 2018, 22:44:05 »
.............

věkový průměr manažerů v Lidlu je pravděpodobně nižší než věkový průměr programátorů.

Vykořisťovač

« Odpověď #81 kdy: 27. 01. 2018, 08:45:48 »
Zatím pokaždé, když jsem tohle řešil i v případě hodně specializovaných pozic, jsme se dostali k otázce..."Zkusili jste nabídnout mzdu jako v Německu?" a následovalo mlčení, koukání do země..atd.
A pointa? V Německu jsou vyšší platy. Důvod proč to tak je, je na složitější vysvětlení, ale je to v tom že ty nejlepší německé firmy dokáží dosahovat vyšší přidané hodnoty na svých produktech. Jestli chce někdo německý plat, tak musí jít do Německa.
Pokud by česká firma nabídla německý plat, tak prostě bude drahá. Bude stejně drahá jako její německý konkurent (nebo německá matka). Ale jaký by pak smysl zaměstnávat lidi v Česku? Německý produkt je lepší než Český. Ano, je to tak. Není to pravda pro každý český produkt ve srovnání s každým německým produktem, ale všeobecně a statisticky je to tak. A i kdyby nebyl, tak má ten německý lepší jméno, protože ho Němci dokáží na světovém trhu prodat dráže. Pokud by nějaká česká firma dala zaměstnancům německé platy, musela by prodávat za německé ceny. Kdo si koupí její výrobky/služby? Vy? No to je pěkné - a kdo další?

Nemluvě o tom, že pokud by někdo v Česku dostal německý plat, tak se bude mít relativně o dost lépe než Němec, protože zde jsou o dost nižší náklady na život.

Sám jsem si to vyzkoušel teď nedávno na pohovoru. Jedna firma zahranični (německá) firma poptávala marketingovou pozici s velmi specifickými požadavky, kde mám zkušenosti asi 7 let. Dle vlastních slov firmy " velice náročnou, velké množství cestování, velká přidaná hodnota". Odhaduji, že lidí schopných to dělat v ČR na úrovni jsou jednotky, maximálně desítky. Navrhnul jsem jim cenu o cca 10 až 20 % menší než v Německu. Po výběrovém řízení jsem se dozvěděl, že jsem značně overprice. Nu jejich volba.

Ano, potvrdil jste, že není reálné vyplácet v Česku německé platy. A i 10-20% ponížení je pořád málo.
Nicméně byl bych zvědavý na pokračování. Co bylo dál? Pak jste dostal německý plat v Německu? Nebo německý plat v Česku (jistě možné, až dost nepravděpodobné), nebo dál pracujete za český plat v Česku?

666

« Odpověď #82 kdy: 27. 01. 2018, 18:27:28 »
A pointa? V Německu jsou vyšší platy. Důvod proč to tak je, je na složitější vysvětlení, ale je to v tom že ty nejlepší německé firmy dokáží dosahovat vyšší přidané hodnoty na svých produktech. Jestli chce někdo německý plat, tak musí jít do Německa.

Určitě, v tom já ani moje profesní okolí nevidí problém. Jenom pak asi do budoucna tady budete řešit problém, že "nejsou lidi".

Nemluvě o tom, že pokud by někdo v Česku dostal německý plat, tak se bude mít relativně o dost lépe než Němec, protože zde jsou o dost nižší náklady na život.
Mohu Vás naprosto uklidnit, že náklady jsou velice podobné a pokud znovu a opět bude řešit cenu služeb, tak znovu opakuji, že pokud bude srovnávat stejnou kvalitu služeb zdůrazňuji stejnou, tak je opět cena velice podobná.

Ano, potvrdil jste, že není reálné vyplácet v Česku německé platy. A i 10-20% ponížení je pořád málo.
Nicméně byl bych zvědavý na pokračování. Co bylo dál? Pak jste dostal německý plat v Německu? Nebo německý plat v Česku (jistě možné, až dost nepravděpodobné), nebo dál pracujete za český plat v Česku?
V zasadě to budu řešit viz Vámi navržené řešení výše. Opravdu nemám moral se hádat do krve o 5000 Kč až 10 000 Kč v hrubém.

Vykořisťovač

« Odpověď #83 kdy: 27. 01. 2018, 20:10:20 »

Určitě, v tom já ani moje profesní okolí nevidí problém. Jenom pak asi do budoucna tady budete řešit problém, že "nejsou lidi".
Jistě, profesně v tom většinou problém nebývá. Problém to bývá lidsky. Samozřejmě pokud je vám 25 a nemáte závazky, tak je to legrace. Pokud je vám 35 a máte dvě děti, které půjdou do školy, tak je to problém zásadní.
Ale to je fuk. Pointa je v tom, že vy si myslíte, že zdejší zaměstnavatelé dělají něco špatně, když nelákají zaměstnance na německé platy a já argumentoval, proč to nejde. Proti tomu jste nenapsal žádný argument (a řešíte jenom životní náklady v Německu, viz níže), takže to chápu tak, že žádný nemáte.

Mohu Vás naprosto uklidnit, že náklady jsou velice podobné a pokud znovu a opět bude řešit cenu služeb, tak znovu opakuji, že pokud bude srovnávat stejnou kvalitu služeb zdůrazňuji stejnou, tak je opět cena velice podobná.
Mohu vás ujistit, že já se v Německu pár týdnů až měsíců v roce pohybuji. Že jsou v Německu podobné životní náklady může znamenat pouze to, že pod tím slovem chápete něco úplně jiného, než zbytek populace. Případně, že jste v Německu byl jenom jako turista.
To s tou kvalitou služeb nechápu. Jako vás německá holička ostříhá lépe, než česká? Fakt? A pokud ano, tak opravdu tady v Česku chodíte dobrovolně do výrazně dražších oficín, abyste dostal tu lepší kvalitu? Fakt myslíte, že vám německý zubař spraví zuby lépe než český? Fakt myslíte, že německý vyměňovač dílů ve značkovém servise VW je kvalitativně jiný, než český vyměňovač dílů ve značkovém servise VW tady v Česku? Rozdíly v kvalitě existují, ale nejsou zásadní. Cenový rozdíl zásadní je.
Cena energií - nesrovnatelná. Cena bydlení - zcela nesouměřitelná. Samozřejmě se to liší podle spolkové země - ale to se taky hodně liší ty nabízené platy. Cena jídla nebo piva v restauraci - ale proč to píši, to přece musíte vědět i jako pouhý turista.
V zásadě srovnatelná je jenom cena zboží ve velkých (!) obchodech.

Pokud mi uniklo nějaké předchozí srovnání životních nákladů tady a v Německu, tak se omlouvám, vlákno sleduji pouze zběžně.

V zasadě to budu řešit viz Vámi navržené řešení výše. Opravdu nemám moral se hádat do krve o 5000 Kč až 10 000 Kč v hrubém.
Tak já napsal tři možnosti. Nicméně to chápu tak, že se chystáte do Německa. No tak hodně štěstí, zdá se, že máte o tamní situace velmi zkreslené představy.

666

« Odpověď #84 kdy: 27. 01. 2018, 22:21:50 »
Ale to je fuk. Pointa je v tom, že vy si myslíte, že zdejší zaměstnavatelé dělají něco špatně, když nelákají zaměstnance na německé platy a já argumentoval, proč to nejde. Proti tomu jste nenapsal žádný argument (a řešíte jenom životní náklady v Německu, viz níže), takže to chápu tak, že žádný nemáte.
Třeba spíše argumentova nechci, ale drobně Vám naznačím. Třeba významný průmyslový partner školy, kterou jsem vystudoval, se dotazoval, proč nemůže získat talentované studenty. Položil jsem jim otázku. Talentovaný student má na stole po škole vaší nabídku cca 25 kKč a nabídku ze západu někde mezi 2 až 3 kEur. Co si vybere?

Mohu vás ujistit, že já se v Německu pár týdnů až měsíců v roce pohybuji. Že jsou v Německu podobné životní náklady může znamenat pouze to, že pod tím slovem chápete něco úplně jiného, než zbytek populace. Případně, že jste v Německu byl jenom jako turista.
Podívejte, pracuji na mezinárodních projektech ve výzkumu, v zásadě na západ (převázně Německo) běžně jezdím. Kromě mé vlastní zkušenosti jsme náklady počítali i se spolužáky, kteří v Německu jsou.

To s tou kvalitou služeb nechápu.  Fakt myslíte, že německý vyměňovač dílů ve značkovém servise VW je kvalitativně jiný, než český vyměňovač dílů ve značkovém servise VW tady v Česku? Rozdíly v kvalitě existují, ale nejsou zásadní.
Opět krátce a jeden příklad. V ČR za dané mzdy pracují většinou naprostí tragédi, po kterých musíte práci několikrát předělávat. V Německu za jejich mzdu to dělá člověk s odpovídající kvalitou vzdělání. Pod toto bych se podepsal - http://dfens-cz.com/auto-ser-vice-de-e/

Cena jídla nebo piva v restauraci - ale proč to píši, to přece musíte vědět i jako pouhý turista.
Znovu jeden příklad. Udělal jsem takový reverzní test. Zakoupil jsem v restauraci jídlo stejné kvality a porce jako v Německu a stáli velmi podobně.

Tak já napsal tři možnosti. Nicméně to chápu tak, že se chystáte do Německa. No tak hodně štěstí, zdá se, že máte o tamní situace velmi zkreslené představy.
Nezlobte se, ale pokud nechápete rozdíl mezi kvalitou služeb poskytovaných ČR a Německu, tak byste si měl spíše uklidit před vlastním prahem.

Vykořisťovač

« Odpověď #85 kdy: 27. 01. 2018, 23:53:33 »
Třeba spíše argumentova nechci, ale drobně Vám naznačím. Třeba významný průmyslový partner školy, kterou jsem vystudoval, se dotazoval, proč nemůže získat talentované studenty. Položil jsem jim otázku. Talentovaný student má na stole po škole vaší nabídku cca 25 kKč a nabídku ze západu někde mezi 2 až 3 kEur. Co si vybere?
Je to celkem směšné. Prezentuješ tu názor, že je špatně, že se v Česku nedávají německé platy, ale argumentovat nechceš. Místo toho pořád meleš to, že německý plat je víc - a že lidi budou odcházet. To je smutné, že nám odchází a dál budou odcházet lidi, ale to se fakt vyřešit tím, že jim ty německé peníze prostě dáš. Pražská firma dá svému zaměstnanci německý plat, aby si ho udržela. Vesnická firma nabídne zaměstnanci pražský plat, aby si ho udržela, ale ten už je teď vlastně německý. A ukrajinská firma dá doma Ukrajincům taky německé platy, aby jí neodcházeli do Česka. Proč to teda všichni neudělají, co? A vůbec - proč se Němci nechávají dřít za německé platy, když ve Švajcu se platí více? Proč jim firmy nedají švýcarské platy?
Proč? Protože můžeš platit jenom tolik, kolik vyděláš - tzn. jak dobré zakázky máš, jak draho dokážeš svůj produkt prodat. Prvně se musí zvyšovat cena toho, co vyrábíme, pak nám mohou šéfové přidat. Naopak to fakt nefunguje.

Podívejte, pracuji na mezinárodních projektech ve výzkumu, v zásadě na západ (převázně Německo) běžně jezdím. Kromě mé vlastní zkušenosti jsme náklady počítali i se spolužáky, kteří v Německu jsou.
Tak to jste asi počítali hodně opilí, protože to fakt nedává smysl. Případně prostě jenom troluješ.

To s tou kvalitou služeb nechápu.  Fakt myslíte, že německý vyměňovač dílů ve značkovém servise VW je kvalitativně jiný, než český vyměňovač dílů ve značkovém servise VW tady v Česku? Rozdíly v kvalitě existují, ale nejsou zásadní.
Opět krátce a jeden příklad. V ČR za dané mzdy pracují většinou naprostí tragédi, po kterých musíte práci několikrát předělávat. V Německu za jejich mzdu to dělá člověk s odpovídající kvalitou vzdělání. Pod toto bych se podepsal - http://dfens-cz.com/auto-ser-vice-de-e/
Argumentovat defensem, to tvůj příspěvek celkem logicky dokresluje.

Cena jídla nebo piva v restauraci - ale proč to píši, to přece musíte vědět i jako pouhý turista.
Znovu jeden příklad. Udělal jsem takový reverzní test. Zakoupil jsem v restauraci jídlo stejné kvality a porce jako v Německu a stáli velmi podobně.
Jaké jídlo v jakém městě? Musel bys srovnávat slušnou restauraci v Praze, aby ti to cenově vyšlo jako jako průměrná restaurace někde v německém maloměstě. Opět píšeš hovadiny.

Nezlobte se, ale pokud nechápete rozdíl mezi kvalitou služeb poskytovaných ČR a Německu, tak byste si měl spíše uklidit před vlastním prahem.
Tak šup, uveď nějaké konkrétní příklady. Ukaž slepému, který to nevidí.
V Německu jsou určitě lepší veřejné služby. Lepší silnice, lepší úklid veřejných prostranství., lepší dopravní značení. Vše, co souvisí s infrastrukturou. Ale to si v Česku koupit nemůžeš, to těžko srovnávat.
Co se týká komerčních služeb, tak ty jsou lepší, jak v čem. Německé firmy mají rozhodně lepší zákaznický servis. Vlastní provedení té služby už většinou není o mnoho lepší, pokud vůbec. Nicméně ten rozdíl v zákaznickém servisu se někdy stírá (ba propadá do mínusu) tím, jak jsou Němci přísní ohledně volných dní, svátků, přesčasů a dovolených. Ale to je jedno, piš ty kde je ten zásadní rozdíl v kvalitě.
Výrazně kvalitnější služba, kterou jsem v Německu proti Česku zažil, byl vlak. V Německu jezdí nové vlaky po opravovaných kolejích. Jo, ale z ceny za lístek omdlíš...

urednikx

« Odpověď #86 kdy: 28. 01. 2018, 07:49:03 »
Vaší práce si budeme cenit - nástupní mzda 45 000 Kč

Mzdou německé uklížečky?...Možná tady je vysvětlení, proč "nejsou lidi"
jo jo, kdo by dne s delal za 45k.

666

« Odpověď #87 kdy: 28. 01. 2018, 10:06:03 »

Proč? Protože můžeš platit jenom tolik, kolik vyděláš - tzn. jak dobré zakázky máš, jak draho dokážeš svůj produkt prodat. Prvně se musí zvyšovat cena toho, co vyrábíme, pak nám mohou šéfové přidat. Naopak to fakt nefunguje.
Funguje Vám to nějak divně, když Škoda v MB vykazuje skoro nejvyšší zisk v rámci porovnatelných značek v koncernu a mzdy mají nejnižší.

Tak to jste asi počítali hodně opilí, protože to fakt nedává smysl. Případně prostě jenom troluješ.
Nebo nám přijde divné, že v jedné zemi je levnější pivo než voda, když jste opět a znovu vytáhl tenhle argument, který je středem světa:-)

Argumentovat defensem, to tvůj příspěvek celkem logicky dokresluje.
Dfens má mezinárodní zkušenosti a může porovnávat. Chápu, že dost lidem vadí, že je whistleblower českého silničního práva a obecně situace na silnicích.

Jaké jídlo v jakém městě? Musel bys srovnávat slušnou restauraci v Praze, aby ti to cenově vyšlo jako jako průměrná restaurace někde v německém maloměstě. Opět píšeš hovadiny.
Ano, tak to je. Abyste dostal kvalitu, kterou dostanete na německém venkově, tak třeba  konkrétně v Praze musíte do restaurace, kterou byste označil jako slušnou. Sice je to smutné, ale je opravdu tak.

Tak šup, uveď nějaké konkrétní příklady. Ukaž slepému, který to nevidí.
 piš ty kde je ten zásadní rozdíl v kvalitě.
Přiznám se, že jeden z mnoha příkladů jsem Vám uvedl já. Další jste uvedl Vy a i hezky si ukázal to, co mně vadí asi nejvíc. Některé služby si zde koupit nemůžu. Musím jezdit po nebezpečních silnicích, rozbitých železnicích a v Praze po padajících (nezaměňovat za padacích) mostech.

Výrazně kvalitnější služba, kterou jsem v Německu proti Česku zažil, byl vlak. V Německu jezdí nové vlaky po opravovaných kolejích. Jo, ale z ceny za lístek omdlíš...
Nijak jsem neomdlíval. Cena mi přišla naprosto odpovídající kvalitě. Holt z českého platu se to blbě platí.

qwertz

« Odpověď #88 kdy: 28. 01. 2018, 10:41:22 »
Země, kde má půlka populace v hlavě totálně nasráno, si nic jiného než nízké mzdy nezaslouží. Poděkujte voličům Ovara a Bureše.

« Odpověď #89 kdy: 28. 01. 2018, 10:55:31 »
Ále jsou to takoví Švejkové s minimálním rozhledem, kterým stačí neustále říkat jak se mají dobře a oni tomu budou věřit - maximálně v hospodě nadávat :)
Někteří se o to i poperou, protože je přece nemorální brát víc jak uklízečka někde jinde. Navíc pořád žijou ve vizích, jak v té Africe se mají zle a v Ásii taky.
Ukážou jim sem tam nějakýho bezdomovce ve Státech - stačí jim to a hýkají blahem jak se mají dobře.

Náhodou je to legrace... a jasně je to v lidech.
Jsou méně produktivní, protože nedokážou odmítat špatné zakázky - ty peníze se přece hodí ne?
Země, kde má půlka populace v hlavě totálně nasráno, si nic jiného než nízké mzdy nezaslouží. Poděkujte voličům Ovara a Bureše.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci