Chcem sa vas spytat, aky je Vas nazor na takyto system vzdelavania:
Podle toho, co myslíš "systémem vzdělávání".
Jestli myslíš jednodušší, rychlé, poměrně úzce zaměřené vzdělání s orientací na konkrétní uplatnitelnost, tak podle mě je to v principu správně minimálně pro určitou skupinu lidí - IT se v posledních letech silně komoditizovalo a ve spoustě oblastí je potřeba víceméně "dělník u pásu", akorát ten pás vypadá v IT trochu jinak
Doteď se spousta práce v IT řeší stylem "Franta vod Vency těm komplům rozumí, on ti to udělá", což je principielně špatně a tenhle typ školství by to mohl zlepšit.
Pokud myslíš "systém vzdělávání" jako "vysoké školy nám nejsou schopné dodat lidi se znalostmi a zkušenostmi, které potřebujeme, tak si je vychováme sami" (viz naše Unicorn College), tak to je podle mě jasný indikátor selhání vysokých škol, ať se pan profesor Zlatuška klidně na lambdu postaví.
A pokud myslíš, co říkáme na tuhle konkrétní školu, tak to se takhle z papíru nedá říct, protože papír snese všechno a vzdělávací instituce jsou schopný ti do propagačních materiálů klidně napsat, že za dva roky můžeš aspirovat na pozici ředitele zeměkoule. No, aspirovat můžeš
Nicméně i po letmým pohledu se obávám, že tam kvalita nebude závratná - ani ten papír totiž nezpracovali pečlivě: "webserveromApache", "porúch a chbýb", "programovacích jazykov HTML, CSS", "JavaEnterpriseedition". Mno...
A pokud myslíš, jestli tenhle typ školy může přinést nějakou velkou spásu, tak imho spíš ne. Já osobně bych si představoval volně organizované,
hodně těžké a náročné ale
prakticky orientované školy s dobrou navázaností na praxi, možností vyzkoušet si při škole nějakou formou podnikání pod dohledem, s fůrou laboratoří a perfektním systémem celoživotního vzdělávání absolventů za finančně únosných podmínek. To všechno proto, aby tam mohlo jít 90% studentů a uvolnil se prostor pro to, aby těch zbývajících 10%, co na to má, mohlo dělat opravdu špičkovou teorii a vědu na světové úrovni. tl;dr: absolutní utopie