Takychto tem, verim je tu uz niekolko desiatok. Zaujima ma ale vas nazor. Ako vam pomohol titul k ziskaniu prace, lepsej pozicii ci k zvyseniu platu? Je to vazne tak, ako za komancov, ze kto ma VS tak je to uctievany clovek a automaticky ma dobry flek? Ja osobne si myslim, ze to absolutne tak nie je. Mam v okoli zopar ludi, ktori mi vravia, ze ked budem mat titul budem sa mat dobre v zivote, aj budem vela zarabat, a ze je to len o titule. Mam ukonceny 1. stupen VS FIT. Uz mam za sebou aj pracovne skusenosti v podobe brigad (ako .Net vyvojar) a musim povedat, ze to mi dalo asi najviac co sa tyka skusenosti s programovanim. Skola mi dala teoreticke znalosti aj z oblasti, o ktorych som nevedel a som rad, ze som sa nieco naucil. V jednej brigade sa mi stala vec, ze som sa trosku pochytil so sefom, lebo som chcel aplikovat poznatky nadobudnute zo skoly, ale on mi to absolutne vyvratil a bolo. ja som odisiel celkom nastvany, ze preco je to tak, vsak skole sme sa ucili nieco ine predsa. A bol som stale presvedceny o tom, ze mam pravdu, lebo v skole to tak predsa bolo. No ale nie vzdy to tak je.
Este k tomu titulu. Ak sa smiem spytat tych, co su absolventi VS. Kolko vam cca ponukli nastupny plat? Ide totiz o to, ze mne ponukli 1200e/brutto v Bratislave a to som nemal este ani Bc. Mal som len skusenosti nadobudnute z tych brigad a cely cas sme sa tocili len o tom co som robil. Skola ich viac-menej nezaujimala (len ze preco som siel do CR a neostal na SR). Co tym chcem povedat. Doma mi vravia, ze ked ukoncim aj 2. stupen, tak mi kludne ponuknu aj 1500-2000e. Co sa mi nechce verit, kedze tych 1200e ponukaju normalne ako nastupny plat absolventom VS. Takze mi to pride absolutny nonsens.
Ja by som si rad uz aj zarobil, rozvijal prax (ano to mozem v podobe brigady co aj robim, ale lepsie sa vynima v zivotopise, ked ste niekde na full-time pracovali). Mam pocit, ze ked ja dostudujem, tak niektori co napr. uz pracuju v IT a nemaju tu vS, tak budu mat aj nasporene, lepsiu poziciu.