@JPu
FIT by mohl mit obory na bc. studiu, nebo by mohl mit vic volitelnych predmetu, ano to mohl. Nasel jsem asi 9 predmetu, ktere by mohli byt ucene jinak (jiny obsah, jiny prednasejici), ale obecne mi bc. studium na FITu prijde velice dobre postavene.
K HW: me osobne ten HW sednul (ikdyz ho ted nedelam) a HW predmety jsou na FITu mezi tema lepe zpracovanyma (zajimavost, projekty a prednasejici). Navic karty byly rozdany uz predem (na strankach FITu, veletrhu VS a dnu otevrenych dveri; za me se fitkitem a pristupem k HW docela chlubili). Tak mi to prijde trochu jako stezovat si na FEKTu, ze tam je moc elektra. Na Oracle je predmet, na MS technologie je predmet. Jejich kvalitu teda neznam, zapsane jsem je nemel a jsem rad, ze to nemusi mit vsichni.
K pohovoru: uchazet se u jine firmy, asi by je moc nezajimalo, jak umis SharePoint a MS SQL, kdyz potrebuji cloveka, co umi navrhovat HW a programovat pro nej. (mimochodem SharePoint zvladaji lepsi studenti ESF MUNI ve svem volnem case jako konicek, toliko k tomu).
Co clovek to jinej nazor - obory by asi opravdu prospely, ale stezovat si na HW predmety a opravovani pomoci skriptu mi prijde trochu mimo