Odhaduji chyba intalátoru. V mém případě zmáčknu vyhledávat, napíšu "int" (jako internet), a hned ho mám. Proč se babrat s nějkým shortcutem? Ještě to tak.
Jo - ale ty to znáš. Starám se o mraky uživatelů - a že i ve win funguje léta něco jako indexace a vyhledávání, to pochopilo tak 5%. Práce se start nabídkou je pro ně i po skoro třiceti letech hightech, potřebují ikonu na ploše. Jsou to doktoři, učitelé, obchoďáci - ale třeba i programátoři PLC - zkrátka napříč celým spektrem specializací
.
BTW, v tomhle konkrétním případě se balíček opravdu v tichosti nenainstalovat, prostě se při poklikání nestane nic. Po příčině budu možná pátrat já, ty, ale ne ten strejda od vedle, kterej viděl u Franty super prográmek, stáhnul si ho a "vono mu to nejde"
Jako dobrej příspěvek z druhé strany. Osobně mi přijde, že z tebe hodně mluví Windows zvyky. Stejně jako ty prskám já, když mám dělat ve Windows s jeho UI z pravěku.
Každopdádně je to tak, každý máme svoje návyky a všechno je to subjektivní. Jen jsem zkusil popsat, jakýma peripetiema se bude prokousávat dneska člověk, který místo proklikání OOBE dostane do ruky poslední Debian, který já osobně považuju za takový standard.
80% lidí skončí u nefunkčního touchpadu v instalátoru - tabulátor a enter prostě lidi nepoužívají, instalátor jim to nikde neřekne.
Zbytek zabijí hlouposti jako je nefunkční instalátor té super Frantovy aplikace, chybějící záznam v sudoers díky kterému jim zkrachuje 90% návodů z internetu a tisíc dalších drobností. Ti lidi,které znám jako zákazníky, to řešit nechtějí, protože je to nezajímá. Je to pro ně technicky složité a ekonomicky nesmyslné - když si s domů přinesou nejaký ten shnilý Pavilion nebo Ideapad, jsou na fejsbůčku za pět minut s plnou funkcionalitou a je jim úplně jedno, jak se to stalo. V práci totéž - do nového PC se zalogují svým pracovním mailem a heslem které znají, zbytek se "zázračně" sám nastaví a můžou pracovat.
Tohle zabíjí Linuxový desktop, pořád ještě se na tom změnilo strašně málo, ikdyž ty změny se dějí. Zajímalo by mě třeba, jak jsou na tom dneska továrně předinstalované Linuxy, to může být už úplně jiná liga než samodomo instalace pro fandy