Tzn. cca. 5.000 eur čistého.
- 1.500 eur byt
- 25x30 obědy = 750 eur
- zbylé jídlo = 15*30 = 450 eur
---------
2.300 eur kapesné
no to vlastně není tak špatné, když se na to koukám
No jasne, do a z prace budes chodit na kolobezke, obleceny budes vo vreci, kadernikovi staci chodit raz za pol roka do Ciech a pivo budes pit z plechovky, tvoje fitko bude chodnik v parku a kino bude Netflix. Na konci mesiaca ti zostane mozno 500, to si budes odkladat a v lete sa pojdes pozriet niekam do Madarska.
no tak jasně že jsou další náklady, počítal jsem to základní, jídlo + bydlení, to jsou mandatorní výdaje, zbytek většinou často i na tom západě vychází lépe (spotřební věci a tak).
Posilka většinou náklad nula nula nic, 100 euro, v čechách 50 euro, nebo lépe multisport.
Já osobně jsem nenáročný, stačí mi kvalitní internet, komp, posilka, bazén, wellness, sem tam nějaká dovolená, zas tolik toho nepotřebuji.
Teď jsem byl třeba v Drážďanech v hotelovém wellness, a chtěli po mě 6 euro, to mě vyšlo levněji jak v Praze.
A k těm koloběžkám, do práce na koloběžce - ano rád. V drážďanech jsem si půjčoval Lime, všude jízdní pruhy pro kola, vlastně nejlepší způsob dopravy, člověk si to ještě užívá, upřímně řečeno bych řekl, že ta koloběžka je rychlejší jak auto, protože člověk zaparkuje přímo před místem kam jde. A mezi náma, ta koloběžka vychází dráž než MHD, ale je to zábava ;-)