Nepracoval jsem v mobility, ale v jiném oddělení.
Můj subjektivní názor je, že Siemens pokračuje v tom, co razil někdy před sedmi lety - tedy že nechce dělat sw vývoj. Celkově vzato se pro vývoj používá relativně dobrý hardware, který je degradován firemními pravidly, která jsou fajn pro ty, kteří potřebují k práci jenom MS Office, ale pro vývoj sw jsou zcela tragická. Cokoliv změnit je problém, protože o infrastrukturu se stará externí firma, která udělá jenom to, co má ve smlouvě a nikdo z dostatečně mocných žádnou změnu nepotřebuje, protože jemu Excel funguje. Takže běžná náplň práce je hledání finty, jak obejít existující systémy, aby bylo možné pracovat. To se pořád opakuje, protože restrikce se pořád zvětšují a to, co fungovalo jeden den, nemusí už fungovat další. Někoho to baví, mě každodenní vysvětlování "proč to zase nefunguje" docela frustrovalo.
Např. vytvoření malé testovací sítě vypadá tak, že si to team musí udělat sám, žádnou podporu na to nedostane. Ale dostane velkou podporu v tom, že to pořád někdo bude kontrolovat a říkat "špatně, špatně, ...". Ale podporu neposkytne.
Mobility může mít výhodu v tom, že se trošku oddělilo do samostatné firmy. Ale nedělám si iluze, protože je to pořád Siemens firma a jak známo, všechny Siemens firmy spolu tvrdě obchodují (tedy povinně od sebe nakupují služby), takže já bych ve změny moc nedoufal.
Tolik můj subjektivní názor.