Hloupé otázky od HR?

qwertz

Re:Hloupé otázky od HR?
« Odpověď #105 kdy: 25. 05. 2017, 07:44:18 »
Aha, takže vlastně jsi neschopný, najít si nějakou činnost, když Ti práci někdo nezadá...

Jako že si v projektově řízené práci sám vymyslíte projekt a pak si ho i zaplatíte? ROFL.

Citace
Mimochodem, u nás člověka, který mění práci po 1-2 letech, považujeme za fluktuanta. Za takovou sezónní lopatu.

Jsme v česku. Půlka zaměstnavatelů nedělá salary revision, protože češi umí akorát nadávat. Změna zamětstnání je nejlepší způsob valorizace mzdy.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #106 kdy: 25. 05. 2017, 08:12:52 »
Mimochodem, u nás člověka, který mění práci po 1-2 letech, považujeme za fluktuanta. Za takovou sezónní lopatu.

Jsme v česku. Půlka zaměstnavatelů nedělá salary revision, protože češi umí akorát nadávat. Změna zamětstnání je nejlepší způsob valorizace mzdy.

Mě přijde, že hodně diskutujících tady nebude mít úspěšnou kariéru.

Chápu, že si člověk drží místo například, když jeho hodnota na pracovním trhu je 50k, ale firma mu platí 80k, tak tam je třeba 15 let, to smysl má a nemá smysl měnit práci.

Na druhou stranu když jsou stále na trhu firmy, které si člověka jsou schopni vážit víc, tak není podle mě není důvod nějak setrvávat. Znám takhle pár lidí, co změnami prací udělali dobrou kariéru.

A třeba v UK se to bere tak, že člověk má dost zkušeností, pokud třeba mění práce každý rok, což je tam i poměrně normální.

Jako firma si loajalitu může koupit, když o ní tak stojí.
« Poslední změna: 25. 05. 2017, 08:14:41 od kojot4 »

Terazky

« Odpověď #107 kdy: 25. 05. 2017, 08:22:35 »
A Kefalín, čo si predstavujete pod takým "úspěšná kariéra"?

lopík

« Odpověď #108 kdy: 25. 05. 2017, 08:40:32 »
Víte jak se pozná lopata?

Místo toho, aby dělal něco zajímavého, ztrácí drahocenný čas v diskuzích na root.cz, tlacháním o cypovinách...  ;D

ass

« Odpověď #109 kdy: 25. 05. 2017, 11:47:37 »
Já třeba měním práce po 1-2 letech, protože ve firmě většinou zamrznu jako admin, vše automatizuji, a pak reálně makám 30 minut denně, což mě nebaví.

Aha, takže vlastně jsi neschopný, najít si nějakou činnost, když Ti práci někdo nezadá...

Hele známej dělá v menší firmě přes 10 let a říká mi to samé. Jenomže ono je to o kontextu. On pracuje v IT a dělá poměrně jednoduché věci, kvalifikace u nich ve firmě není potřeba moc vysoká. Strašně si na té dlouhodobosti zakládá.

Jako ok, ale javaman má pravdu, lidi co jsou technologicky na špici to mění, potřeby dynamických firem se mění.

Vem si takovýho Ivana Pilného, šéf Microsoftu, dnes ministr financí. Ten má v životopise díru 20 let a ani se neobtěžuje vypsat všechny firmy a pozice. Odhaduji, že také fluktuant :)

No, já radši budu fluktuant, který dělá kariéru, než 10 let někde zaprděný. Občas jednám s českým korporátem, fakt velkým, kde lidi jsou v průměru 10 let a můžu ti teda říct že úroveň je hrozná.

Ostatně, souhlas s Javaman, každý má možnost být lopata.

Myslíš Pilnho co ho vyrazili, že měl zálusk na podřízenou? Jooo, fakt toto jsou lidi co každá firma chce :D a tím ministrem to myslíš vážně? Se podívej v reálu co to dělá za materiál, to, že někdo je ministrem spíše zhazuje profesní kvalifikaci než by říkalo že fakt umí (jako asi musí mít kamarády,a le znalosti a schopnosti fakt neeee) :D

Atlantis

« Odpověď #110 kdy: 25. 05. 2017, 17:32:40 »
Někdy nejde jen o peníze - když dělám pohodovou práci za třeba 40k, tak je to v určitých případech mnohem lepší než chodit z práce mrtvej, vystresovanej a pozdě večer, ale brát třeba 60k.

Ta druhá varianta by mohla fungovat v případě, že by člověk byl placen čistě podle hodin - prostě žádný takový že sice je flexibilní pracovní doba, ale ve výsledku to znamená, že na konci měsíce mi prostě musí sedět průměr 8h/den.
Pak by mělo smysl mít třeba náročnější práci a chodit třeba jen pondělí až čtvrtek a mít den volna k dobru -