Z jednej VS som odisiel, lebo nemala zmysel. Cakal som nejaku vyzvu, neprisla. Tak som isiel na MFF UK s tym, ze ak ani ta nebude mat uroben, tak ziadnu VS nechcem. MFF UK, bola to pre mna vyzva a uz som nebol najlepsi student. Bakalara som robil dlho, lebo som chcel urobit bakalarku, ktora ma zmysel. Viac ako rok a pol som hladam temu. Neprislo, tak som isiel pracovat. Mal som problem si za mesiac zohnat pracu. Vzal som, co mi ostalo. Postupne som sa nejako vypracoval a ked som naposledy hladal pracu, lebo firma koncila, 3 pohovormi zo 4 som presiel ako jediny kandidat. Postupne som aj nasiel temu na bakalarku, spravil som ju a ihned som dostal 2 ponuky na strojove ucenie.
Chcel som sa ucit. Nikdy som nestudoval kvoli titulu. Keby mi islo iba o titul, mal by som ho uz davno..
V praci priamy sef bol na VS rok, potom sa nechal vyhodit, lebo ho ucili nezmysly. Fakt, jeho skola bola zbytocna.
Najvyssi sef, ktory ma pod sebou viac ako 100 ludi, bol na VS skole jeden den. Nepacil sa mu pristup ucitelov, tak odisiel.
Kazdy je zaskoceny, ak zisti, ze oni dvaja nemaju VS. Nikoho by to ani nepadlo. Najme ten navyssi sef..
Vsetko zavisi od toho co chces. Ked chces iba titul, je n skol, kde si ho chytry clovek moze urobit lavou zadnou. Mne bolo povedane, ze moja bakalarka by v Liberci obstala ako dizertacka.. Ale to nie je moj styl.
Ak sa chces ucit, su kvalitne skoly typu MFF UK, FI MUNI, Jaderka.. ktore maju zmysel, kde zazijes atmosferu, spozas ludi, dostanes sancu tvorit veci, prist s vlastnymi napadmi, prejavit sa.. Ziskat prehlad o veciach, ktore by si inac neziskal.
Tak isto nie je pravda, ak niekto hovori, ze bez VS budes cely zivot delnik. Ja ani moji sefovia delnici naozaj su a daju do kapsy skoro kazdeho cloveka z titulom. Ale je pravda, ze som bol do prace prijaty aj preto, ze som v tom case este studoval matfyz.
Zivot Ti neurcuje VS. Mozno Ti da lepsiu vychodiskovu poziciu, kym sa nezabehnes, ale zivot si urcujes sam. Tak trochu, sa mi aj paci ten moj pribeh, z cias, ked som si fakt za mesiac nevedel zohnat pracu a vzal som Django + javacsript a skoncil som, ze v praci, ktoru mam rad, je to skoro kazdodenna vyzva a pracujem s ludmi, ktorych mam rad. Vyzera, ze si v blizkej dobe aj znova ozivim strojove ucenie.
Zivot je Tvoj. Ak rozmyslas nad VS iba kvoli titulu, tak pre mna osobne by to nemalo ziadny zmysel.