Poznam dost ludi, co za 120k nevstanu z postele, radsej pockaju na lepsi job. Uplne realne, bez ironie.
V ceskom ATS sa zacinalo na junior programmer za 25k, vacsinou ale ludi naberaju uz na senior programmer ten ma snad nejakych 35, potom bol analyst programmer okolo 45, system analyst okolo 55 a senior system analyst okolo 65. Na manazera to v ATS nebolo moc realne. Ja som v ATS nebol, tak to nemusi byt uplne presne, tie pozicie tusim uz tiez nejak formalne zmenili. Z 1. sa dalo skocit za pol roka, z dalsich az po SAN po roku, na SSAN to chcelo min 2 roky. Ak ta nepovysili, plat sa ti zdvihol na zaklade hodnotenia v ramci tvojej grupy, od toho hodnotenia sa vypocital aj novy plat v pripade povysenia. Mohol si mat o trochu viac ci menej.
Consulting mal nastup 36 ako analyst, za min. 2 roky/18 mesiacov okolo 66 ako consultant a za min 3 roky manazer okolo 120 + budget na auto.
Na slovensku je to trochu inak, napr consultant od 3. roku ma narok na car allowance, SSAN hadam tiez.
Co sa tyka nadcasov, co prisla kriza, uz to nie je by default, ze sa preplacaju. Zalezi od projektu, ak budget nevychadza, kludne sa moze stat, ze bude manager chciet nadcasovat zadara, pripadne za nejaku materialnu odmenu. Plne preplacane stravenky uz hadam tiez zrusili:-)