Ja si tiež myslím, že takéto vybiehajúce lišty sú kontraproduktívne.
Tipujem, že "vytočených lištou" (rátam medzi nich aj seba) bude nakoniec viac, než tých, čo po takomto ozname povolia reklamy v Adblocku a špicľovanie v Ghostery...
Ak na root.cz naozaj chodí výrazne viac ľudí so zapnutým Adblock+Ghostery než na iné servery iinfo, tak to jasne naznačuje zámer užívateľov (ťažko na to len pozabudli) - a je to aj logické vzhľadom na zameranie servera. Ľudia, čo chodia na root.cz, skrátka blokujú reklamy/trackery väčšinou s presvedčenia a "žobravá lišta" to výrazne nezmení - a iinfo by malo tento fakt zobrať na vedomie.
Ja to s tými reklamami tiež beriem tak trocha ako boj: ak bude reklama úspešná, tak síce to bude prospešné pre servery ako root.cz, ale zároveň to bude prospešné aj pre reklamné systémy, pre ktoré bude o to vyššia motivácia tlačiť čoraz viac reklamy... Mohol som vlastne použiť aj minulý čas namiesto podmieňovacieho spôsobu, lebo toto presne sa s celým internetom už stalo - a ďalšou podporou reklamy sa to bude iba zhoršovať. Takisto, ak by reklamou (od veľkých hráčov) nebol zasvinený celý net, tak by ani nebola použiteľná na masívne špehovanie... A skrátka povolením reklám by som išiel proti sebe samému. Takže sorry, ale u seba to nepovolím, ani keby to nakoniec malo znamenať zánik root.cz.
Tiež som trocha skeptický k tomu, ako ľudia sľubujú v diskusii, že by prispeli finančne. Ľudia toho nasľubujú, ale potom je skutočnosť iná. Niekto by iste prispel, ale IMHO to dokopy nebude žiadne terno. Asi by sa dalo odhadnúť z nedávno zrušeného Flattr tlačidla, či teraz vydávaných e-kníh, aká časť čitateľov je ochotná poslať peniaze len tak pre dobrý pocit.
Možno ak by k tomu bola nejaká pridaná hodnota, napríklad mail na doméne root.cz plus nejaký grafický symbol označujúci finančného prispievateľa na fóre/v diskusii pod článkom/na blogu a podobné veci (niečo, čo veľa nestojí, ale zvyšuje motiváciu poslať finančný príspevok), tak by sa snáď zvýšilo množstvo prispievajúcich - ale vždy by to bola len výrazná menšina čitateľov...