Lišta o blokování reklamy

iwtu

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #180 kdy: 05. 06. 2014, 23:44:43 »
Jinak co mne se týče, tak už jsem tu takový dinosaurus vzpomínající na články Johanky a spol. Dnešní root pro mne ani tu cenu 1500,- Kč nemá, ale z nostalgie a jako vyrovnání za blokování reklamy je pro mne ta částka akceptovatelná. Povolení reklamy nikoliv.

Súhlasím. Bolo by to fajn dotiahnúť do konca. V prípade potreby môžem dohodiť daňového poradcu.

omelkes

« Odpověď #181 kdy: 06. 06. 2014, 00:21:40 »
Mne jen šokuje, že vždycky když se tu tohle téma objeví a já napíšu, že bych si klidně zaplatil předplatné na rok v hodnotě 1500,- Kč, tak nikdy se nedomyslí, jakým způsobem to provést. A pochybuji, že kdybych si zapnul reklamy, že bych rootu přinesl větší zisk.
Pod tohle se podepíši a rád bych takto rootu pomohl. Za čtení bez reklam rád zaplatím. Nevím, osobně mi totiž částka několik tisíc na návštevníka přijde poněkud přehnaná, takže také pochybuji, že zapnutí reklam přinese rootu víc peněz.

Hulka

« Odpověď #182 kdy: 06. 06. 2014, 00:29:11 »
Paradoxně ten kdo používá AdBlock Plus si ten žlutej pruh může odfiltrovat pomocí pravidla: root.cz##.adBlockMessage nebo si jednoduše nainstaluje dodatečný plugin k AdBlock Element Hiding Helper. Pak stačí označit pruh a vygeneruje se patřičné pravidlo. Sorry chlapy! Předpokládám, že můj příspěvek nebude mít asi dlouhého trvání :D.

kremilek

« Odpověď #183 kdy: 06. 06. 2014, 00:31:03 »
Dejte sem prosím návod, jak povolit načtení skriptu adocean.pl pouze na root.cz v noscript (ABE).
Děkuji a následně povolím.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #184 kdy: 06. 06. 2014, 00:34:45 »
Paradoxně ten kdo používá AdBlock Plus si ten žlutej pruh může odfiltrovat pomocí pravidla: root.cz##.adBlockMessage nebo si jednoduše nainstaluje dodatečný plugin k AdBlock Element Hiding Helper. Pak stačí označit pruh a vygeneruje se patřičné pravidlo. Sorry chlapy! Předpokládám, že můj příspěvek nebude mít asi dlouhého trvání :D.

Myslim, ze by nebylo tezke, aby si kazdych deset minut vygenerovali nove nahodne jmeno toho skriptu a ty si toho addblocku moc neuzijes.

Chytrolín

« Odpověď #185 kdy: 06. 06. 2014, 00:40:52 »
A takový web by jsi Jaromíre navštěvoval?

Hulka

« Odpověď #186 kdy: 06. 06. 2014, 00:50:42 »
@JardaP. Všechno se dá, např. pomocí regulárních výrazů apod. Nedělám si iluze že autoři tohoto proti-reklamního opatření nebudou tento systém dále vyvíjet a zdokonalovat. Může to dokonce dojít tak daleko, že tu budeme mít systém podobný youtube apod. Otázkou zůstává jak moc se jim něco takového vyplatí. Berte to tak že jsem si z autorů zatím z takto primitivního opatření vystřelil  :).

Martin

« Odpověď #187 kdy: 06. 06. 2014, 03:16:04 »
Opensource je hlavně o možnosti výběru, ne? Nikdo tu asi nemluví o změně způsobu financování, spíš o jakémsi doplňku. Prostém vypnutí reklamy za poplatek. Zadarmo s reklamou, za předplatné bez. Tipoval bych, že příjmy z reklamy by toto nijak neovlivnilo, jen by možná pár stovek z těch kteří ji blokují trochu ulevilo svému svědomí a mohlo v klidu kráčet cestou svého přesvědčení. Pokud vím, tak se reklama prodává za pár drobných na tisíc zobrazení (a kolik jich tedy "dám" do roka, o mnoho víc to asi nebude) a nikdo jistě nevyplácí víc, než za kolik je schopen prodat... Jsem pro možnost volby :-) Jinak na konci zbyde nekonečný boj na zpúsob virů a antivirů, ochran proti kopírování a cracků na ně, a podobně. A takové věci do světa free software snad nepatří...

Petr

« Odpověď #188 kdy: 06. 06. 2014, 03:36:23 »
Tak jste mě přesvědčili, a vůbec poprvé jsem vypnul adblock na webu, a to na vašem. rychlost načítání se nezměnila . A přinutili napsat podruhé sem do fóra :D

nasrana osoba

« Odpověď #189 kdy: 06. 06. 2014, 07:43:52 »
Uprimne, jdete s tou listou dozadeke. Zrovna jsem na mobilu s displejem 320x240 a po dlouhe dobe jsem se chtel podivat o cem pisete. A co jsem nevidel? Listu velkou pres pul displeje, kdyz jsem scrolloval tak se mi pletla vsude mozne i nemozne, skakala jak chtela. Takze jsem root zavrel a zustanu jen tu na foru (dokud se ta lista neobjevi i tady).

Pindal

« Odpověď #190 kdy: 06. 06. 2014, 08:06:27 »
Jinak co mne se týče, tak už jsem tu takový dinosaurus vzpomínající na články Johanky a spol. Dnešní root pro mne ani tu cenu 1500,- Kč nemá, ale z nostalgie a jako vyrovnání za blokování reklamy je pro mne ta částka akceptovatelná. Povolení reklamy nikoliv.

Jsem na tom úplně stejně. Ani vlastně nevím proč jsem chodím. Nostalgie, patriotismus? Kolegové a kamarádi už na root nechodí. Články stojí za prd (výjimky jako Tišnovský, Stěhule to nezachraní) a hledat tady rady, když existuje rodina serverů stackexchange.com? Prakticky jedíné co čtu je diskuze, ale asi to bude nějaká moje úchylka :-), protože tam chodím zjišťovat jak tristní je stav návštěvníků roota, potažmo části české IT veřejnosti.

Pro koho ten server dnes vůbec je? Jaká je Petře podle tebe cílová skupina? Vím jistě, že já (už?) to nejsem a jak teď s překvapením zjišťuji, vlastně bych případné zrušení serveru i uvítal. Než vidět škemrání umírajícího a jeho rozpad, radši skončit a začít třeba něco jiného. Jen to chce koule a vizi.

ondro

« Odpověď #191 kdy: 06. 06. 2014, 08:27:54 »
Pod tohle se podepíši a rád bych takto rootu pomohl. Za čtení bez reklam rád zaplatím. Nevím, osobně mi totiž částka několik tisíc na návštevníka přijde poněkud přehnaná, takže také pochybuji, že zapnutí reklam přinese rootu víc peněz.

Tiez sa pripajam. Rad si zaplatim. O reklamy nemam zaujem, nepovazujem to za normalny sposob zarabania, skor za pokrivenost podnikania na internete(svinstvo , ktore google doviedol neskutocnych rozmerov) a blokovat ich budem aj nadalej.

Statistik

« Odpověď #192 kdy: 06. 06. 2014, 08:53:32 »
www.root.cz

Privacy:ON JS:OFF AddOns:OFF
- jde o množství dat 320-360 kB
- doba načtení viditelné oblasti stránky přibližně 8-10 sekund
- kompletní načtení stránky (dobíhající na pozadí) 14-16 i více sekund
- obnovení stránky (při povolení ukládat do cache browseru) 250-360 kB, doba načtení stejná nebo i delší

Privacy:ON JS:ON (pouze pro root.cz) AddOns:OFF
- prakticky beze změny od předchozího, jen doba načtení viditelné oblasti stránky asi 12 sekund

Privacy:OFF JS:OFF AddOn:OFF
- množství dat při prvotním načtení stránky 180-260 kB, doba načtení viditelné části opět o něco delší
- obnovení stránky sežere 270-300 kB a je dobře vidět že data proudí k AdOcean a GoogleTagManger

Privacy:OFF JS:ON (pouze pro root.cz) AddOns:OFF
- množství prvotně načtených dat i obnovení webu odpovídá asi 320-350 kB
- doba načtení viditelné oblasti stránky asi 17-20 sekund, ale doba obnovení 20-30 sekund

+++ +++ +++

Privacy:OFF JS:ON (pro většinu domén na Internetu) AddOns:OFF
- 1 120 kB a více, doba načítání viditelné části 35-40 sekund, celková doba proudění dat je velmi dlouhá (přidává se Gemius, NaVrcholu, GeoTrust a Google zhovadilosti: syndicat, analytics, doubleclick, static,...)
- obnovení viditelné části stránky trvá asi 25 sekund a sežere asi 780-890 kB

AddOns:ON
- povolení doplňků nemá vliv na množství dat, ale doba načítání viditelné části webu se o něco prodlouží, klidně i na 50 sekund
- A takhle, nebo ještě hůře (viz další krok) má browser nastavený podle pana Krčmáře běžný človíček?

To ještě vemte v úvahu, že historie i cache byla vždy během prvonačtení hlavní stránky Root prázdná a následné obnovení stránky mohlo předat akorát data a statistiku získanou během tohoto úkonu. Test navíc probíhal v "půorno módu" (testováno na IE9 s aktivovaným úložištěm DOM), který mohl mít ještě i jiná nativní omezení (pokud vím tak historie získaná v tomto módu by předána byla a byla by i použita data uložená v cache browseru).

lt@

« Odpověď #193 kdy: 06. 06. 2014, 09:07:52 »
Lista vybehne aj ked je blokovany ad.ocean.cz priamo v hosts. Je to jednoduchy sposob, ako detekovat blokovanie reklamy, cudujem sa, ze s tym zacali az teraz. Ale zrejme to chvilu trvalo, nez adblock/hosts/ghostery systemy zacali byt tak rozsirene, aby to zacalo zaujimat tych, ktory reklamy produkuju.
Ja osobne ziadnu reklamu /dnesneho typu/ neuznavam a uz rozhodne nie na internete. Blikajuce hovadiny nemaju mi co pozierat ani nervy, ani strojovy cas, natoz datovu linku, o sledovani ani nehovorim. Ak to porovnam s tym, ako to vyzeralo pred 15 rokmi, tak obsah bol daleko kvalitnejsi /v prepocte na mnozstvo, nehovorim, ze sa neda najst kvalitna vec/ a bez reklamy. Dnes to zrazu nejde :)
Tato lista mna osobne pohla k tomu, ze som zablokoval aj kontextovu reklamu, ktoru som doteraz nechaval, kedze mi nevadila. Uz mi vadi.
V pripade, ze reklamne veci zacnu byt agresivnejsie, siahnem aj po agresivnejsich blokovacich a filtrovacich mechanizmoch. Ak to dojde do stadia, ze to bude jedine s reklamou, nebudem sem chodit vobec.

Jakub Galgonek

« Odpověď #194 kdy: 06. 06. 2014, 09:20:59 »
Ja osobne ziadnu reklamu /dnesneho typu/ neuznavam a uz rozhodne nie na internete.

A nebylo by správnější na takové servery prostě přestat chodit?