Lišta o blokování reklamy

Lukáš

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #795 kdy: 20. 06. 2014, 10:49:14 »
Mně by třeba oslovila možnost, prohlížet si web bez reklam za 100Kč - 200Kč měsíčně. Uvažovali jste, nad touto možností?

Zdeněk Zikán

« Odpověď #796 kdy: 20. 06. 2014, 11:00:41 »
Zdravím redakci.
Nechcete umožnit uživatelům dobrovolně posílat dotace místo reklamy? Reklamu odblokovávat opravdu nechci, protože většina je prostě otravná a nezajímá mě. Chápu, že nějaký zdroj příjmů potřebujete a tohle je nejjednodušší způsob, ale na technickém serveru jako Root asi většina uživatelů o AdBlocku ví a používá ho (mimochodem, máte nějaký přehled o tom, kolik procent uživatelů reklamu blokuje?).
Uvítal bych dotování pomocí Flattr nebo prostě uvedení účtu/platby kartou/paypalem. Pár projektů takhle podporuju, tak klidně přispěju i Rootu.

hawran.neprihlaseny

« Odpověď #798 kdy: 20. 06. 2014, 11:49:01 »
Tak už máme prvního čtenáře, který si zaplatil reklamu. Přál si zůstat v anonymnitě, ale skutečně nás oslovil, poslal peníze a reklama se protočila. Chtěl původně prázdný šedý obdélník, ale nakonec se s naším obchodem dohodl, že tam nechá připsat sdělení. Děkujeme!

Můžete se podívat na screenshot:
http://i.iinfo.cz/images/308/podporuji-root-cz.png

Aha.
Takže najednou ta "reklama" jde dát do těch prázdných míst po stranách ....

« Odpověď #799 kdy: 20. 06. 2014, 11:49:53 »
Prostě nechce čučet na reklamy a obsah to nijak nepokazí. Je to na root.cz někde v podmínkách zakázané?

Jak by to mohlo být zakázané? Majitel webu nemůže klást podmínky pro způsob prohlížení stránek.

http://www.lupa.cz/clanky/prohlizeni-stranek-na-webu-neporusuje-copyright-rozhodl-evropsky-soud/
Nikde sa tam totiz nepise, ze web nemoze pozadovat odmenu vo forme zobrazenia reklamy alebo v inej forme. Iba sa tam pise, ze web nesmie PODMIENOVAT zobrazenie obsahu odmenou a to Root.cz nerobi.
Přesně to říkám.

Reagoval jsem na tvůj dotaz, jestli je blokovat reklamy v podmínkách zakázané. Není a ani nemůže být.

jedna věc je: podmiňovat zobrazení obsahu čímkoli, např. zakazovat blokování reklamy
druhá věc je: vyslovit přání (nechci použít slovo požadovat, protože není jasné co se tím míní), aby čtenář neblokoval reklamu.

root.cz udělal to druhé
(akorát své přání doplnil nelichotivým označením těch, co jeho přání nevyslyší. To je věc co je pro mě zcela nepochopitelná:
Podle mě nelze někoho požádat to laskavost, jedním dechem mu oznámit, že ho budu pokládat za mizeru, pokud laskavý z nějakého důvodu nebude. )
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #800 kdy: 20. 06. 2014, 11:52:25 »
oprava:
Podle mě nelze někoho požádat to laskavost, a jedním dechem mu oznámit, že ho budu pokládat za mizeru, pokud laskavý z nějakého důvodu nebude.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Zdeněk Zikán

« Odpověď #801 kdy: 20. 06. 2014, 11:53:32 »
Díky za odkaz!

Mimochodem, čtu tady příspěvky redakce o tom, že nechtějí zavádět placení za zrušení reklamy, protože nechtějí lidem nic nutit. Co je na tom špatného? Podle mě naprosto férový přístup. "Bud nám zaplať nebo uvidíš reklamu." Momentální stav je "uvidíš reklamu nebo ... uvidíš reklamu", což je pro uživatele rozhodně horší.

TKL

« Odpověď #802 kdy: 20. 06. 2014, 12:49:07 »
Tak už máme prvního čtenáře, který si zaplatil reklamu. Přál si zůstat v anonymnitě, ale skutečně nás oslovil, poslal peníze a reklama se protočila. Chtěl původně prázdný šedý obdélník, ale nakonec se s naším obchodem dohodl, že tam nechá připsat sdělení. Děkujeme!

Můžete se podívat na screenshot:
http://i.iinfo.cz/images/308/podporuji-root-cz.png

Já pořád marně čekám na číslo účtu, kam můžu poslat svůj příspěvek.

Platit si reklamu jakožto formu příspěvku považuji za škrábání se pravou rukou za levým uchem.
Dále to je principielní nesmysl, abych si proto, že chci reklamu blokovat (tzn. nesouhlasím s ní), nějakou sám zaplatil.
A v neposlední řadě chci ty peníze dát root.cz, ne nějakému zprostředkovateli, který si z toho odebere svůj desátek.

Hmmm

« Odpověď #803 kdy: 20. 06. 2014, 12:56:38 »
oprava:
Podle mě nelze někoho požádat to laskavost, a jedním dechem mu oznámit, že ho budu pokládat za mizeru, pokud laskavý z nějakého důvodu nebude.
Nezabudaj na to, ze ta ziadaju o laskavost, pretoze ti na oplatku davaju obsah, ktoreho vytvorenie ich stoji cas a peniaze, pricom ty za neho platit nemusis. To uz potom vyzera trochu inak.

« Odpověď #804 kdy: 20. 06. 2014, 13:08:05 »
oprava:
Nezabudaj na to, ze ta ziadaju o laskavost, pretoze ti na oplatku davaju obsah, ktoreho vytvorenie ich stoji cas a peniaze, pricom ty za neho platit nemusis. To uz potom vyzera trochu inak.
Na to nezapomínám.
Ty nezapomínej, že root tam ten obsah dává dobrovolně, a ví předem, že někteří návštěvníci budou reklamy blokovat.
A stejně tak televizi Nova stojí vytvoření obsahu peníze, a přesto si Nova nedovolí nadávat těm, co přepínají reklamy.

« Odpověď #805 kdy: 20. 06. 2014, 13:13:52 »
Mimochodem, čtu tady příspěvky redakce o tom, že nechtějí zavádět placení za zrušení reklamy, protože nechtějí lidem nic nutit. Co je na tom špatného? Podle mě naprosto férový přístup. "Bud nám zaplať nebo uvidíš reklamu."
Představ si to z pohledu inzerenta. Budeš chtít za své peníze oslovit co nejvíc llinuxáků. Zaplatíš si reklamu na root.cz a třeba 10 % lidí se ta reklama neukáže, protože si platí aby se neukazovala. Takže místo oslovení správného publika oslovíš především náhodné kolemjdoucí, kteří na server přišli omylem.

Hmmm

« Odpověď #806 kdy: 20. 06. 2014, 13:15:26 »
oprava:
Na to nezapomínám.
Ty nezapomínej, že root tam ten obsah dává dobrovolně, a ví předem, že někteří návštěvníci budou reklamy blokovat.
A stejně tak televizi Nova stojí vytvoření obsahu peníze, a přesto si Nova nedovolí nadávat těm, co přepínají reklamy.
Ale to je ten isty argument ako keby si hovoril, ze nezabudaj, ze ked predavas na trhu, tak ti niektori navstevnici mozu zeleninu ukradnut a tak nemas pravo sa na nich hnevat alebo vobec davat niekde na stanok cedulku, ze ten kto kradne je zlodej.

« Odpověď #807 kdy: 20. 06. 2014, 13:20:29 »
Petře,

mám takový nápad - co kdybyste reklamu (nebo tu lištu) nezobrazovali lidem, co jsou přihlášení a napsali pro Vás aspoň jeden článek?

To je fér ne?

O.

« Odpověď #808 kdy: 20. 06. 2014, 13:21:59 »
Není to stejné především proto, že sledovanost se nedá tak přesně měřit a to ani pomocí 1300 domácností s peoplemetry. Další rozdíl je v tom, že na vypnutí reklamy v televizi vyžaduje individuální akci majitele. Asi jako když kliknu na webovou reklamu pravým tlačítkem a dám delete node. Kdyby někdo začal prodávat adblock pro TV přijímače a lidé by takový systém začali masově používat, měly by TV stanice velký problém a kromě žádostí ve stylu Roota by se také nejspíš pustili i do soudních sporů. Ostatně takové ReplayTV či TiVo s tím mají zkušenosti.

« Odpověď #809 kdy: 20. 06. 2014, 13:24:17 »
co kdybyste reklamu (nebo tu lištu) nezobrazovali lidem, co jsou přihlášení a napsali pro Vás aspoň jeden článek?
Stačilo by třeba 30 dnů po napsání článku. To by aspoň autory motivovalo  ;)