Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #825 kdy: 21. 06. 2014, 10:36:11 »
Tady to žije  ;D

Jsem moc zvědavej jestli tohle vlákno trumfne počtem příspěvků vysoký školy, zatím je těsně před půlkou, současné skóre 1675:825
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

« Odpověď #826 kdy: 21. 06. 2014, 12:13:45 »
A jedna věc je požádat, a druhá věc je vyjadřovat se nelichotivě o těch, co se z jakéhokoli důvodu rozhodnou odměnu neposkytnout.
Hele, takže rozumím tomu správně, že by ti bylo příjemnější, kdyby Root místo požádání o odblokování reklam a žlutého pruhu prostě všem blokovačům jednoduše přestal obsah zobrzovat? Místo článků se žlutým pruhem by prostě zobrazil bílou stránku s letmým sdělením ... třeba "blokuješ -> nečteš"

Za takové situace bys byl víc spokojený s chováním redakce? Bylo by ti to příjemnější než žlutý pruh?

zkus si přečíst aspoň to, co jsi citoval. :)
(Nikdy jsem redakci nevyčítal žlutý pruh.)

A vůbec, o co ti vlastně přesně v téhle debatě jde? Dokázat, že nejednáš amorálně druhým, sám sobě, redakci? Nebo co je pointa?

1) o co ti jde takovouhle podivnou otázkou? :D
2) o co ti jde když sem píšeš příspěvky k věci (jako byla např. tvoje první otázka)?

Já do téhle debaty píšu z úplně stejného důvodu jako do jiných debat. V zásadě vžycky na někoho reaguju: buď proto, že mám podobný názor jako předřečník, ale chci ho upřesnit, ale většinou protože mám jiný názor než předřečník, a chci ho buď přejet argumentama nebo si s ním vysvětlit v čem si nerozumíme.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Radek

« Odpověď #827 kdy: 27. 06. 2014, 23:21:28 »
Jak jsem v tomhle tématu už několikrát psal: ten reklamní systém leží mimo náš dosah. Nemůžeme ho nijak upravovat, předělávat cachování, ani přesunout měřící kódy na Roota.

Používám Adblock.  Nikdy jej neinstaluju rovnou.  Ale s čistým prohlížečem dlouho nevydržím.  Většinou je důvodem nechutný obsah reklamy.  Pro některé weby, které o to požádájí, jako je například root.cz jsem ochoten v adblock udělat výjimku.  Ale takové weby mi dávají, na rozdíl od roota, osobní záruky že kontrolují veškerý obsah reklamy, a že u nich smí inzerovat jen slušní inzerenti.

Roota jsem odblokoval, tušil jsem ale v tu chvíli že je to jen dočasně.  Ta dočasnost právě skončila.  Jestli je pro vás přípustné že zobrazujete reklamu na erotiku, pak .... pak nemám co bych dodal.

« Odpověď #828 kdy: 27. 06. 2014, 23:29:50 »
Roota jsem odblokoval, tušil jsem ale v tu chvíli že je to jen dočasně.  Ta dočasnost právě skončila.  Jestli je pro vás přípustné že zobrazujete reklamu na erotiku, pak .... pak nemám co bych dodal.

Takovou jsem tu nikdy neviděl. Kde přesně se ta reklama rozbrazila?

brk

« Odpověď #829 kdy: 28. 06. 2014, 08:14:02 »

Já nedávno navštívil dealextreme.com a rázem jsem měl plného nejen Roota reklamou právě na dealextreme.com. Dřív to samé s byty. Navštívil jsem pár webů s nabídkou nemovitostí a najednou reklamy všude. Nebude to tím, že takové weby prostě navštěvuješ a reklamní systém se Ti přizpůsobil? ;o)

Hmmm

« Odpověď #830 kdy: 28. 06. 2014, 09:58:13 »
Jak jsem v tomhle tématu už několikrát psal: ten reklamní systém leží mimo náš dosah. Nemůžeme ho nijak upravovat, předělávat cachování, ani přesunout měřící kódy na Roota.

Používám Adblock.  Nikdy jej neinstaluju rovnou.  Ale s čistým prohlížečem dlouho nevydržím.  Většinou je důvodem nechutný obsah reklamy.  Pro některé weby, které o to požádájí, jako je například root.cz jsem ochoten v adblock udělat výjimku.  Ale takové weby mi dávají, na rozdíl od roota, osobní záruky že kontrolují veškerý obsah reklamy, a že u nich smí inzerovat jen slušní inzerenti.

Nerad by som ta sklamal, ale to je kontextova reklama. Teda jej obsah casto zavisi od toho co SI SI PREZERAL TY. :) Ak je tam erotika, tak je to tym, ze chodis na eroticke stranky ;)

;)

« Odpověď #831 kdy: 28. 06. 2014, 10:21:37 »

Nerad by som ta sklamal, ale to je kontextova reklama. Teda jej obsah casto zavisi od toho co SI SI PREZERAL TY. :) Ak je tam erotika, tak je to tym, ze chodis na eroticke stranky ;)
Včetně té dolní lišty směřující na další weby iinfa?

David1234

« Odpověď #832 kdy: 30. 06. 2014, 14:41:52 »
Hele, všimli jste si že ve vyhledávání je ta žlutá lišta vidět? :) (možná to tu už zaznělo, ale fakt nebudu číst tu hromadu flame)
http://www.root.cz/vyhledavani/?qs=ldap&sa=Hledat

Že by root blokoval na rootu reklamu? :)

DK

« Odpověď #833 kdy: 30. 06. 2014, 14:53:47 »
treba

ocividne vam seznam blokuje reklamu :)

« Odpověď #834 kdy: 30. 06. 2014, 14:53:56 »
To je docela vtipné. Každopádně vyhledávání pro nás dělá Seznam, takže je problém zjevně u nich. Zeptám se na to, díky.

Zdeněk Zikán

« Odpověď #835 kdy: 01. 07. 2014, 16:26:04 »
Mimochodem, čtu tady příspěvky redakce o tom, že nechtějí zavádět placení za zrušení reklamy, protože nechtějí lidem nic nutit. Co je na tom špatného? Podle mě naprosto férový přístup. "Bud nám zaplať nebo uvidíš reklamu."
Představ si to z pohledu inzerenta. Budeš chtít za své peníze oslovit co nejvíc llinuxáků. Zaplatíš si reklamu na root.cz a třeba 10 % lidí se ta reklama neukáže, protože si platí aby se neukazovala. Takže místo oslovení správného publika oslovíš především náhodné kolemjdoucí, kteří na server přišli omylem.
Mě inzerent nezajímá. Inzerent pro mě nedělá naprosto nic. Mě zajímá redakce, která mi poskytuje službu. Navíc pro inzerenta to pořád nebude žádná změna, pořád bude zobrazovat reklamu na Rootu, jen bude holt zobrazení třeba 100k uživatelů bude trvat o 10% déle. Na druhou stranu bude mít pravděpodobně větší procento prokliků.

hawran neprihlaseny

« Odpověď #836 kdy: 02. 07. 2014, 20:14:04 »
Prave jsem si otevrel root.cz v defaultnim prohlizeci meho zte blade (bo ta posasena opera se pripojit neumi pres urcite wifi) a beha mi pres stranku takovy ten zluty pruh. Tak nevim ...

Radek

« Odpověď #837 kdy: 03. 07. 2014, 08:06:10 »
Reklamy blokuju z toho důvodu, že je jich moc a jsou nevkusně umístěné. A to platí i zde na rootu. Když si otevřu článek, tak z něho v první chvíli vidím pouze perex, jinak nahoře reklama, na straně reklama, pod perexem reklama, a z článku není vidět nic. Takže budu blokovat dál. Nevadí mi reklama, která by byla po stranách, ale dokud bude mezi textem a nad hlavičkou stránky, tak blokovat budu. Udělejte reklamu neinvazivní, horní banner zaintegrujte do hlavičky webu, místa je tam dost, klidně ji nechte po stranách, odstraňte reklamu uprostřed článku a pak si reklamu klidně nechám.

« Odpověď #838 kdy: 03. 07. 2014, 09:25:17 »
Existují weby, které mají reklamu v samostatném sloupci, kde nepřekáží při čtení a přesto je vidět. Chtěli bychom tam taky dospět, bohužel český trh na tohle vůbec není připravený. Když se pokusíte takhle posunout reklamu mimo hlavní obsah, začnou si inzerenti okamžitě velmi nahlas stěžovat a musíte to vrátit zpět. Víme, zkoušeli jsme to. Takže tohle je přesně jedna z těch věcí, které bohužel nemůžeme ovlivnit.

ivan

« Odpověď #839 kdy: 05. 07. 2014, 12:19:02 »
Nečetl jsem celé vlákno, jen menší část. Ale hlavní důvod proč jsem začal používat AdBlock tu nikdo nezmiňoval. Takže mé důvody (přibližně v pořadí důležitosti):
1) agresivita reklamního systému - jednoduše to příliš často shazuje celý prohlížeč, a to ještě tak že zapomene naposled otevřené záložky (IE10, IE11, na více PC). Jiné prohlížeče to sice neshazuje, ale mají potíže s vytěžováním CPU a paměti.
2) statické obrázky mi nevadí, ale příliš mnoho reklam se hýbá a bliká, když to je blízko textu který chci číst tak to hodně obtěžuje.
3) rychlost načítání stránek - kvůli tomu jsem sice adblock používat nezačal, ale teď když jsem si na výrazné zrychlení zvykl, tak je tězké se vracet k horšímu.