Lišta o blokování reklamy

hrmag

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #781 kdy: 19. 06. 2014, 22:52:13 »
Dík, ty jsem ani nikdy neviděl, přitom jsou dobré.

« Odpověď #782 kdy: 19. 06. 2014, 23:03:16 »
Prostě nechce čučet na reklamy a obsah to nijak nepokazí. Je to na root.cz někde v podmínkách zakázané?

Jak by to mohlo být zakázané? Majitel webu nemůže klást podmínky pro způsob prohlížení stránek.

http://www.lupa.cz/clanky/prohlizeni-stranek-na-webu-neporusuje-copyright-rozhodl-evropsky-soud/
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

hrmag

« Odpověď #783 kdy: 19. 06. 2014, 23:07:25 »
Je to majitel, takže proč by nemohl? :D Podle mě na tom nic špatného není. Spíše je divné platit věci z reklam. V životě nic reklamou snad neplatím a web není výjimka, takže pro mě to není.

« Odpověď #784 kdy: 19. 06. 2014, 23:27:17 »
Je to majitel, takže proč by nemohl?

Protože i majitel čehokoli se musí řídit zákony. Četl jsi ten odkaz?

Ale i bez zákonů to snad vyplývá ze selského rozumu.
Představ si že vystavím na Karlův most obraz jehož jsem majitelem, a pod něj umístím cedulku "Podmínky dívání se na obraz". Na té cedulce bude, že každý kdo si obraz prohlíží, je povinen číst moje reklamy (nebo platit poplatek nebo cokoli jiného).
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

hrmag

« Odpověď #785 kdy: 19. 06. 2014, 23:32:46 »
To jsi to asi špatně pochopil. Pokud bych byl majitel a někdo by chodil na můj web bez reklam, tak mu třeba zablokuji přístup. K čemu bych ho tam pouštěl? Samozřejmě šikovných návštěvníků jako já si určitě váží, protože rozdmýchávám kvalitní debaty ve fóru :D Ale obyčejné lidi, kteří si chtějí číst obsah bez reklam? Automatický ban!

« Odpověď #786 kdy: 19. 06. 2014, 23:37:49 »
[...]

To je přesně to, o čem jsem psal. Redakce poskytuje obsah a na oplátku má jedno jasné přání. Ty máš o ten obsah zájem (není to něco, kolem čeho náhodou jdeš), ale přesto si vymýšlíš různá zdůvodnění, proč je správné to přání ignorovat a přesto si ten obsah prohlížet.

AdmimRoot

« Odpověď #787 kdy: 19. 06. 2014, 23:38:30 »
Co na rootu je v dnesnej dobe take EXCELENS, ze donekonecna dokazeme debatit o zltom pruzku...
AdBlock nerusim nikdy a ani nemam v umysle ho zrusit... Ci tym ROOT.cz polozim na lopatky je mi jedno... Ved takych stranok o nicom je more... Evolucia ich postupne vytriedi...  a na root-a.cz za par mesiacov uz nik ani nepomysli... Okrem placucich, zobrajucich, nemohucnych a neschopnych moderatorov...

« Odpověď #788 kdy: 19. 06. 2014, 23:50:05 »
To jsi to asi špatně pochopil. Pokud bych byl majitel a někdo by chodil na můj web bez reklam, tak mu třeba zablokuji přístup. K čemu bych ho tam pouštěl? Samozřejmě šikovných návštěvníků jako já si určitě váží, protože rozdmýchávám kvalitní debaty ve fóru :D Ale obyčejné lidi, kteří si chtějí číst obsah bez reklam? Automatický ban!
Máš pravdu. Když se na to dívám z druhé strany, taky bych jako majitel obrazu na Karlově náměstí dal pěstí mezi oči čumilům, co neplatí.
:D

To je přesně to, o čem jsem psal. Redakce poskytuje obsah a na oplátku má jedno jasné přání. Ty máš o ten obsah zájem (není to něco, kolem čeho náhodou jdeš), ale přesto si vymýšlíš různá zdůvodnění, proč je správné to přání ignorovat a přesto si ten obsah prohlížet.

Přání mít redakce může. Ale nemůže to dávat jako podmínku prohlížení webu.
A je na čistě na návštěvníkovi, jestli to přání vyslyší. (A racionálních argumentů, proč přání nevyslyšet, může být řada.)

« Odpověď #789 kdy: 19. 06. 2014, 23:54:41 »
A je na čistě na návštěvníkovi, jestli to přání vyslyší.

Pak se ale nediv, že tě označí za neslušného.

AdmimRoot

« Odpověď #790 kdy: 19. 06. 2014, 23:56:09 »
Par blokov odomna byva Linus Torvalds.{Portland, Oregon, USA} Celkom v pohode chlapik, dokonca sme nieco ako "familiar" a je ochotny vela veci prediskutovat. Ak by bol zaujem z redakcie ROOT.cz  mozem spisat par viet z rozhovoru s Linusom, ktore redakcia upravi z hovorovej reci do publikovatelnej verzie. A hlavne mi musia dat namety na co sa ho mam pytat... Tie namety mi mozu posielat aj citatelia root.cz na email: mk17.mki@gmail.com    Samozrejme si neziadam ziadny honorar...  Bude to taka moja mala podpora za to ze blokujem reklamu...

« Odpověď #791 kdy: 20. 06. 2014, 00:08:14 »
A je na čistě na návštěvníkovi, jestli to přání vyslyší.

Pak se ale nediv, že tě označí za neslušného.

Každého, kdo mě tu na fóru neoslovuje "velkomožný pane" a nevyká mi, považuji za přinejmenším neslušného.
Každý, kdo tu používá mé citace v quote bez mého písemného svolení, je "černý pasažér".

------------------------------------
taky se doufám nedivíš, že jsem tě označil za neslušného černého pasažéra.

Hmmm

« Odpověď #792 kdy: 20. 06. 2014, 08:07:11 »
Server root.cz sem dává nějaký obsah a zároveň říká, co čeká od těch, co si tento obsah budou prohlížet. Tak proč hergot vymýšlíte tuny přirovnání, abyste si ospravedlnili, že nemusíte plnit jeho podmínky užívání?
A myslel jsem, že jsme se v minulé debatě shodli na tom, že to není možné ani z hlediska morálního:
Ani Root.cz, ani televize Nova, ani pouliční umělec nemůže vymáhat platby nebo vynucovat shlížení reklamy.
Kto sa zhodol s kym? Tu zhodu by som rad videl a hlavne z coho vychadzala, lebo mne vobec nepripada nemoralne aby root.cz pozadoval odblokovanie reklamy ako odmenu za svoj vlastny obsah.

Hmmm

« Odpověď #793 kdy: 20. 06. 2014, 08:15:41 »
Prostě nechce čučet na reklamy a obsah to nijak nepokazí. Je to na root.cz někde v podmínkách zakázané?

Jak by to mohlo být zakázané? Majitel webu nemůže klást podmínky pro způsob prohlížení stránek.

http://www.lupa.cz/clanky/prohlizeni-stranek-na-webu-neporusuje-copyright-rozhodl-evropsky-soud/
To je pekne, ale vobec to nehovori nic o tom, ze Root.cz nemoralne pozaduje odblokovanie reklam... :) Nikde sa tam totiz nepise, ze web nemoze pozadovat odmenu vo forme zobrazenia reklamy alebo v inej forme. Iba sa tam pise, ze web nesmie PODMIENOVAT zobrazenie obsahu odmenou a to Root.cz nerobi.

Takze clanok pekny, ale riesi uplne iny pripad, uplne inu situaciu a so zltou listou nema vobec nic spolocne.

« Odpověď #794 kdy: 20. 06. 2014, 10:36:15 »
Tak už máme prvního čtenáře, který si zaplatil reklamu. Přál si zůstat v anonymnitě, ale skutečně nás oslovil, poslal peníze a reklama se protočila. Chtěl původně prázdný šedý obdélník, ale nakonec se s naším obchodem dohodl, že tam nechá připsat sdělení. Děkujeme!

Můžete se podívat na screenshot:
http://i.iinfo.cz/images/308/podporuji-root-cz.png