Vzdyt looseri taky neinvestuji, kdyz uz musi pracovat tak jedine to co prinese okamzity zisk, protoze jinak z toho nic nemam. To co vyprodukuji - cas a penize tak spotrebuji a zase nemaji nic.
Ja to neobhajuju, vůbec se mi to nelíbí. Jenom jsem chtěl říct, že univerzitní učitele nic nenutí učit něco použitelného, spíš naopak: když učí něco, čemu nikdo nerozumí a nikdo to nepoužívá, vypadá to strašně vědecky...
Delal jsem programy pro deti z chudych rodin, oni nemaji vubec zadne pracovni navyky, nechteji na sobe pracovat, vsechny penize hned utrati a jeste za blbosti. Z programu pro 20 looseru se ti podari prevychovat tak 2. Ostatni to nedokazi pochopit, porad se snazi si prosadit tu svou looserkou pravdu - delej co nejmin a snaz se z toho vytezit co nejvic.
To je bohužel pravda. S lidma "na okraji" mám taky nějakou zkušenost... Naštěstí v ČR to ještě nejde tak daleko jako v USA, aby si mohl kdekdo pořídit papundeklovej barák na hypotéku, prožrat čtyři kreditky a pak zjistit, že spadla klec a skončit v papírové krabici...
Podivejte se kolik indu se nacpalo a porad cpe do it highendu. Tam tecou ty velke penize v IT, dokud budete v CR delat jen ty rutini prace, tak nebudete mit penize nikdy.
Proto se mi právě líbilo to, jak ti Číňani zdůvodnili, proč chtějí dělat ty MF: je díra na trhu a my ji chceme zaplnit! Žádný přiblblý kecy o tom, co je a co není věda a co patří a nepatří na univerzitu. Je to celkem jasný: je jen otázkou času, kdy dopadneme na držku a budeme ještě rádi, že jim budeme moct čistit boty

Pointa bola v tom, či je potrebné päťročné univerzitné štúdium alebo by stačilo aj dvojročné, trebárs na úrovni americkej college s associate degree.
Ať se to učí třeba v psí boudě, ať se to jmenuje třeba večerní škola, to je všechno jedno. Ale ať se to propánakrále někde učí! (viz výš)