VŠ z trochu jiného úhlu

Markus

Re:VŠ z trochu jiného úhlu
« Odpověď #630 kdy: 12. 10. 2012, 11:38:56 »
Tak si ji napřed přečti a pak vyvozuj závěry.

Vidíš, chceš navazovat vztah i semnou!
Proč bys jinak pořád odpovídal na moje názory?
Nejsi Black?

Jakub Galgonek

« Odpověď #631 kdy: 12. 10. 2012, 11:55:18 »
Vidíš, chceš navazovat vztah i semnou!
Proč bys jinak pořád odpovídal na moje názory?
Nejsi Black?

Možná ze stejného důvodu, jako ty na moje  ;)

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #632 kdy: 12. 10. 2012, 12:14:22 »
Fůhrer oddělení například schopnost sociálního cítění, empatie, tah na bránu, schopnost řešit problémy a vypořádávat se se stresem.

Socialni citeni a empatie? Nejsme v matersky skolce. loosery bez diskuzi vyhodit. Ja se vzycky ridil timhle:

10  Sekera už je na kořeni stromů; a každý strom, který nenese dobré ovoce, bude vyťat a hozen do ohně.

Zadny. Pepicku prosimte nebyl by jsi tak laskav a zacal pracovat, vis tech 25 radek co naprogramujes za den moc zrovna neni...

Zuzana Kocourková

« Odpověď #633 kdy: 12. 10. 2012, 14:26:12 »
Cetla jsem cast diskuze a tak jako kazda sklouzla k hadce mimo tema. Ale chci se vyjadrit k obema castem.
Nejdrive ke skolnimu tematu. Informatika se asi uci spatne v tom smyslu, ze zastarava rychle. Prece jen by ale na skole meli byt uceny zaklady lechce aplikovatelne i pozdeji. Hlavni problem je taky ten ze kdo to umi nepujde za malo ucit. Skoly ty lidi nezaplati. Vsechno se holt uci praxi i ta Vase analogie s doktory - sice dostanou papir, ale pak musi ziskat deset let praxe. Clovek ktery na to ma talent a zajima ho to se to asi stejne nejlepe nauci sam, ze programuje ve volnem case.
Jedna vec me tu docela podrazdila, nesouhlasim tady s jednim prispevkem vys, kdy dotycny povazuje prezdivky za normalni. Me se zda ze kdo se za svuj nazor nestydi nemel by se za nic shovavat, je to slusnost. Nadavat anonymne je jak anononymne na fotbalovem stadionu nicit lavicky.

Patrik Přišelsem

« Odpověď #634 kdy: 12. 10. 2012, 14:41:27 »
Přesně tak, žádní anonymové! Nejde přece o názory, ale o to, kdo je říká, ne? :D

Zz

« Odpověď #635 kdy: 12. 10. 2012, 14:48:52 »
Informatika se asi uci spatne v tom smyslu, ze zastarava rychle.

To už bylo vyřešeno, kdyby škola byla pouhých 5 let za praxí, patrně by neexistovala tato diskuze.

Jedna vec me tu docela podrazdila, nesouhlasim tady s jednim prispevkem vys, kdy dotycny povazuje prezdivky za normalni. Me se zda ze kdo se za svuj nazor nestydi nemel by se za nic shovavat, je to slusnost. Nadavat anonymne je jak anononymne na fotbalovem stadionu nicit lavicky.

Přezdívky jsou na internetu průmyslový standard.  Nadávání není v pořádku bez přezdívky i s ní.

KapitánRUM

« Odpověď #636 kdy: 12. 10. 2012, 16:22:36 »
Socialni citeni a empatie? Nejsme v matersky skolce. loosery bez diskuzi vyhodit. Ja se vzycky ridil timhle:

Sociální cítění nemusí být zrovna nějaké "tudly dudly", ale může to být "Hele, včera jsi dřel a dnes vypadáš unaveně, dej si pohov a zajdi si s ženou na večeři!" nebo "Chápu, že to máš teď doma těžký, s úkolem ti pomůže....", ale taky to znamená "Chápu, že máš problémy, vezmi si dovolenou a vzpamatuj se, nebo se s tebou rozloučíme!"
Nevím, jak k tomu přistupuješ ty, ale myslím si že dobrý šéf, který tě chápe, je sice tvrdý ale spravedlivý a který dokáže i podpořit, ....myslím že je k nezaplacení.
App, flákačům nasrat a rozmazat!

« Odpověď #637 kdy: 12. 10. 2012, 16:26:07 »
Čím sa opäť dostávame k otázke, ktorá tu zaznieva od začiatku: naozaj sa to musí učiť na univerzite?
[...]
Nemyslím si, že by niekto doteraz namietal voči takýmto predmetom na univerzitách. [...] nezaznamenal som ani jedinú reakciu typu "na univerzitu to nepatrí". 
Tak to jsi asi nečetl tisíc příspěvků, kde zaznělo "chceš IT učňák", "to se má učit na učňáku" apod...

Mňa by skôr zaujímalo, prečo by sa to malo učiť práve na univerzitách. Vari preto, že by sa to malo učiť na univerzitách?
Protože VŠ je ex definitio  "systematická příprava na budoucí zaměstnání". Čili má učit převážně ty věci, které bude většina  absolventů pro budoucí zaměstnání potřebovat.

Spor je především o jinou věc: jestli se javu rychleji naučí ten, kdo umí perfektně céčko, nebo ten, kdo nikdy neprogramoval, ale umí dokazovat věty o Turingově stroji. Podle mě je zjevné, že ten, kdo umí céčko.

Negatívne reakcie dostávaš len na svoje návrhy na odstraňovanie predmetov z výučby.
Tak polopaticky: Když je ve výuce X, tak se tam už nevejde Y. Čili se musíme ptát, jestli je absolventům pro budoucí zaměstnání prospěšnější X nebo Y.

Přezdívky jsou na internetu průmyslový standard.  Nadávání není v pořádku bez přezdívky i s ní.
To je pravda. Na druhou stranu si myslím, že kdo píše pod svým pravým jménem, ten si dává trochu větší pozor, co píše. Ono stačí, když se ti jednou stane, že tě potká někdo, kdo tě zná a řekne: "Hele, četl jsem, cos plácal na tom rootu, to myslíš vážně? No to snad ne..." - a pro příště se budeš trochu krotit... Jako anonym můžeš plácat co chceš bez jakékoli zodpovědnosti aspoň v neformálním smyslu.

KapitánRUM

« Odpověď #638 kdy: 12. 10. 2012, 16:29:35 »

Poznal jsem spoustu lidí, kteří se na tebe usmívali, mluvili slušně a za zády si brousili nůž, aby ti ho mohli bodnout do zad.
Osobně například preferuji slušné chování k ostatním přes slušnou mluvou, jsem cholerik a když se nevyřádím, kumuluje se to ve mě.
Takže mi polibte řiť ;D
Až politici přestanou krást, až se lidi k sobě přestanou chovat jako svině, až se budu moci spolehnout, že ten druhý mě nepodrazí, až budu vědět, že když mi přepadnou s nožem v ruce ženu, že se jí někdo zastane, pak přestanu mluvit sprostě. Do té doby nebudu krást, budu se k lidem chovat hezky (když si to zaslouží), bude na mě spoleh, nebudu lidi podrážet, když uvidím, že někoho přepadli, pomohu mu a na to kurva vezmi jed vole! ;D ;D

Stejně tak, jak to dělal největší a nejlepší člověk, kterého jsem kdy poznal a se kterým jsem měl to štěstí být alespoň krátce v jedné firmě.

« Odpověď #639 kdy: 12. 10. 2012, 17:08:29 »
Mimochodem, ještě bych se vrátil k tomu rozdělení Computer Science vs. Computer Engineering. Není to zdaleka zaužívané jednoznačně tak, že CS je echtovní teoretická informatika - viz např. http://goo.gl/bDbpp - Web Designer?!

Stejně i na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science - theoretical CS vs. applied CS.
- to mi přijde správné - teoretická informatika vs. aplikovaná informatika.

Pavel Tisnovsky

« Odpověď #640 kdy: 12. 10. 2012, 21:09:46 »
Vec se ma tak, ze na FIT VUT je bakalar hodne praktickej. Matiky jsou tri semestry a je ji tak akorat... popravde by ji mene uz byt ani nemohlo. Predmety jsou asi docela klasika, teorie se tak moc nehroti a skoro do kazdyho predmetu se programuje casto i vice projektu. Nekdy jich je tolik, ze clovek nenavidi sam sebe, ze sel na tuto skolu. No a teorie se dohani az na navazujicim studiu.

Diskuzi jsem trochu proletel, ale moc jsem si prave nevsiml prispevku tykajici se nejak konretneji FIT VUT. Kdyz uz se to tu takto rozjelo, tak jak se vlastne na FIT VUT divaji lidi z praxe?

Ze zkusenosti s kandidaty je to tak pul na pul mezi FIT VUT a FI MUNI, zalezi hodne na studentech (vetsina se stejne blyskne zkusenosti, kterou ziskala mimo skolu, treba ze si udelali nejaky projektik a tak). Co me tedy prekvapilo (a priznam se, ze neznam presne slozeni nynejsich studentu) je to, ze bakalarky a diplomky zadavane firmami si berou hlavne studenti ze Slovenska. Vypada to, ze vic chapou, jak jim takova BP/DP muze po dokonceni skoly pomoci, i kdyz muze byt (ale nemusi) tezsi, nez nejake zadani vygenerovane primo na skole.

FI MUNI je vuci firmam - a tim padem i zamestnavatelum budoucich absolventu - zda se otevrenejsi.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #641 kdy: 12. 10. 2012, 23:02:55 »
Hlavni problem je taky ten ze kdo to umi nepujde za malo ucit. Skoly ty lidi nezaplati.

Looser se vzycky vymlouva na nedostatek penez protoze dokaze dosahnout vysledku jen jedinym zpusobem - koupit si to od nekoho schopnejsiho.

Kdyz se ocekava od studenta ze se ty MF nauci, tak ucitel by to mel zvladat levou zadni. Ucebnice a hardware na to jsou zdarma.

Staci JEN chtit.

A to je prave ten problem. Ucitele nechteji na stavajicim systemu cokoliv zmenit.

« Odpověď #642 kdy: 12. 10. 2012, 23:48:55 »
FI MUNI je vuci firmam - a tim padem i zamestnavatelum budoucich absolventu - zda se otevrenejsi.
Nez VUT? Proc si to myslis?

« Odpověď #643 kdy: 12. 10. 2012, 23:53:31 »
Kdyz se ocekava od studenta ze se ty MF nauci, tak ucitel by to mel zvladat levou zadni. Ucebnice a hardware na to jsou zdarma.

Staci JEN chtit.

A to je prave ten problem. Ucitele nechteji na stavajicim systemu cokoliv zmenit.
Oni k tomu hlavně nemají žádnou motivaci. Placení jsou spíš z grantů než za výuku. A i ty peníze za výuku nejsou nijak vázané na to, jak (ne)rozumné věci se budou snažit do studentů nalít. Teoreticky by mohl hrozit vyhazov v případě, že by se škola rozhodla změnit směřování, ale to není moc reálná možnost...

svarta

« Odpověď #644 kdy: 13. 10. 2012, 00:36:57 »
Jo protoze vetsina ucitela je posrana, a porad jsou to studentici co se boji aby je nevyrazili ze schule.