rodinu s malými dětmi, barák (mimo Prahu)
Pořídil sis děcka a barák, s tebou už nikdo v zahraničí nepočítá.
Na LinkedInu mám cca 2500 kontaktů, pořád mě zvou nějací lovci hlav na pohovory různě v Evropě. Občas napíší MD rate, tak si to dokážu spočítat vč. nákladů na alokaci mé rodiny. Váš příspěvek tedy beru s úsměvem. Šlo mi spíš o názor někoho v podobné situaci.
pocet kontaktu LinkedIn ma nulovou vypovedni hodnotu.pozvanky lovcu hlav maji jen malou vypovedni hodnotu a pokud clovek se opravdu snazi dotahnout do konce, setka se s brutalni realitou (ktere neni nepodobna situaci na jobs.cz):
- na jednu pozici "zve" 7-10 odlisnych indickych "headhunteru" (casto jsou ze stejne agentury), ovsem popis se mirne nebo hodne odlisuje, castky se ale opravdu hodne lisi
- pletou si kontinenty
- jeste porad je pro ne JAVA = Javascript, plus stejne nabizeji pozice pro jazyky, kterem v mem profilu fakt nenajdou.
- ano, zminuji "airline indutry" v mym profilu, ale FAKT NECHCI BYT letuska a neznam zadnou volnou (ne, nedelam si zadek)
- ne, nezajimam se o projekt 5 MD celkem onsite na nejakem irskem venkove
- nekolikrat zavolaji vecer (indicky prizvuk) z "startup na vychodnim pobrezi USA" a chteji architekta v EU time zone. " no mi tak davame 5-10$ na hodinu, ale da se to zvednout, kdyz budete 1MD zdarma pracovat nazivo pred nasi komisi architektu a predvedete se (ne, nedelam si zadek)
- na pozici se neda dostat na primo, protoze proste musi clovek prijit skrz jejich whitelistovanou agenturu, ktera si bere 40% a ten "last mile recruiter, co vas nasel" si uz jen chudak veme 10% (ano,situace u jiste pharmaceuticke spolecnosti v Praze)
nejlepsi hity jsou nahle zmeny na posledni chvili:
-z admin je lead architekt, ale penize zustaly stejne.
- smlouva je 2 tydny notice period pro ne, 3 month pro mne. Potom vam vas belorusky recruiter rekne "kde to ve smlouve vidis, tu notice period, nic nedostanes, klidne si vem pravnika"- i kdyz uz to zakaznikovi nafakturoval (dva telefony byvalym sefum to vyresily, tak OK, tyhle prachy jsem dostal)
- pokud se domluvite na full remote 400 pounds, po uspesnym interview se zakaznikem se to zahadne zmeni na " vzdy to byly EUR" a druhy den "tak jak jsme se domluvili vcera, 285 EURO a 2 remote dny na tyden"
takze jo, moznosti a zdroje jsou a kazdy by si mel vyzkouset nejake zatezove situace. Ale celkove odvozovat z kazdodenniho vyti headhunteru v dali se da teoreticky odvozovat jen prd.
BTW, to " nedelam si p-r-d-e-l" meni na "nedelam si zadek" tenhle web, fakt super funkce.