Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku

pejan

Re:Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku
« Odpověď #45 kdy: 30. 08. 2018, 18:26:08 »
A když procesory srovnám:

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-7440HQ-vs-Intel-i7-4810MQ/2962vs2196

1. je od nového Dellu a 2. je od ThinkPadu (procesor 4. generace).
Je možné to spolu srovnávat? Je opravdu, dle cpubenchmark, výkon lepší u 4. generace MQ, protože má vyšší Cpu Mark? Jen má poněkud vyšší spotřebu a tak se může více zahřívat, ale thinkpad t440p je na to stavěný a tak to v pohodě uchladí?

k3dAR

• 3 093
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 30. 08. 2018, 22:08:36 »
Souhlasím s tím, že investovat do výměny displeje v repasovaném notebooku není dobrý nápad. Lepší používat tak jak je a vyměnit jen baterii (klidně i od třetí strany).
Nesouhlasim. U sve T420s jsem investoval do zmeny LCD z HD+ TN => FHD IPS  a rozhodne nelituju, pro me je T420s idealni, protoze ma jednak jeste klasickou/kvalitni/7radou klavesnici a zaroven je S verze nizka/lehka, nicmene s FHD/IPS se nedelala.
K tomu ze povazujes za vhodne vymenit jen baterii, take nesouhlasim, ja delal upgrade:
- 8GB => 16GB RAM
- SSD 160GB => 512GB
- WWAN 3G => 4G/LTE
- Wifi G => Wifi AC
- BT 3 => BT 4
- pridal origo SD ctecku do ExpressCard
- poridil druhou baterii a suple na druhej 2.5" disk do DVD sachty

Koupil jsem to misto T430/T530, protoze displej je lepsi. O starsich jsem vubec nepremyslel kvuli USB 3.
minimalne T420 a X220 maji USB3, ve verzi s i7 CPU...

thinkpadista

« Odpověď #47 kdy: 30. 08. 2018, 22:38:53 »

pjenkys

« Odpověď #48 kdy: 01. 09. 2018, 00:28:06 »
Můj osobní názor a zkušenost je, že do 15000 udělá repas lepší službu než nový, zejména kvůli kvalitě šasi a solidní klávesnici.

Hlavně bude i s tím dokem a velký monitor s normální klávesnicí a myší je úplně jiný level práce...

Tak dok sežene spíš pro nové notebooky, protože stačí mít USB-c s PD a alternate display mode, nebo jak se to přesně jmenuje. Pravda, že třeba na T420 je dok levnější a asi lépe udělán, ale mně vyhovuje usb-c dok, než to, co jsem míval na thinkpadech. Hlavně USB-c dok jednou koupíš a máš ho na "pořád".

pjenkys

« Odpověď #49 kdy: 01. 09. 2018, 00:39:09 »
Souhlasím s tím, že investovat do výměny displeje v repasovaném notebooku není dobrý nápad. Lepší používat tak jak je a vyměnit jen baterii (klidně i od třetí strany).
Nesouhlasim. U sve T420s jsem investoval do zmeny LCD z HD+ TN => FHD IPS  a rozhodne nelituju, pro me je T420s idealni, protoze ma jednak jeste klasickou/kvalitni/7radou klavesnici a zaroven je S verze nizka/lehka, nicmene s FHD/IPS se nedelala.
K tomu ze povazujes za vhodne vymenit jen baterii, take nesouhlasim, ja delal upgrade:
- 8GB => 16GB RAM
- SSD 160GB => 512GB
- WWAN 3G => 4G/LTE
- Wifi G => Wifi AC
- BT 3 => BT 4

Pořád ti to může kdykoliv kleknout a pořád je to starej krám. Takže například nepřipojíš 4K monitor (to tady asi nehrozí), neakceleruje ti to HEVC, vydrží to prdlačku na baterku, hučí to. Nic proti T420s, ale už jsem prostě o pár let jinde a pochybuju, že tě stál míň, než mě můj novej Thinkpad 13.

Já dal 14k včetně usb-c doku za:
i3-6100u
12GB DDR4
256GB SSD
fHD IPS
ac wifi
BT4
čtecka SD karet
Jedna moje baterie vydží jak dvě tvoje.

Jediný, co ti závidím, je klávesnice :D Ale zvykl jsem si rychle. Pořád je ta klávesnice super.

cjcjd

« Odpověď #50 kdy: 01. 09. 2018, 07:56:23 »
- 8GB => 16GB RAM
- SSD 160GB => 512GB
- WWAN 3G => 4G/LTE
- Wifi G => Wifi AC
- BT 3 => BT 4

Pořád ti to může kdykoliv kleknout a pořád je to starej krám. Takže například nepřipojíš 4K monitor (to tady asi nehrozí), neakceleruje ti to HEVC, vydrží to prdlačku na baterku, hučí to. Nic proti T420s, ale už jsem prostě o pár let jinde a pochybuju, že tě stál míň, než mě můj novej Thinkpad 13.

Já dal 14k včetně usb-c doku za:
i3-6100u
12GB DDR4
256GB SSD
fHD IPS
ac wifi
BT4
čtecka SD karet
Jedna moje baterie vydží jak dvě tvoje.

Jediný, co ti závidím, je klávesnice :D Ale zvykl jsem si rychle. Pořád je ta klávesnice super.
To uz ke pak asi lepsi novej ... nakoupils hromadu komponent a zaklad je starej.

k3dAR

• 3 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 01. 09. 2018, 16:33:59 »
Jediný, co ti závidím, je klávesnice :D
Kleknout muze i tvuj novej ;-) Dily na T420s stale sezenu... Jiste ze me stala T420s s tema modifikacema vice nez tebe, ale neresim, ani
4K nepotrebuju, mam Dell 24" IPS FHD 16:10 a menit neplanuju, HEVC me take moc nezajima, nemam to jako MediaCentrum ale jako pracovni stroj ;-)
Baterii sem psal ze ji zas tak neresim, nejcasteji sem na zasuvce a kdyz ne tak mi baterka/y pokreje potrebnou dobu, nejdulezitejsi pro me je prave ta klavesnice a bytelnost...

To uz ke pak asi lepsi novej ... nakoupils hromadu komponent a zaklad je starej.
Jak pro koho, pro me ne, koupil sem hromadu komponent, protoze sem chtel vylepsit ten VYNIKAJICI zaklad s BEZKONKURENCNI klavesnici ;-)
« Poslední změna: 01. 09. 2018, 16:35:30 od k3dAR »

hipster

« Odpověď #52 kdy: 01. 09. 2018, 17:14:41 »
Jak pro koho, pro me ne, koupil sem hromadu komponent, protoze sem chtel vylepsit ten VYNIKAJICI zaklad s BEZKONKURENCNI klavesnici ;-)

U mě tomu úspěšně konkuruje externí ergonomická klávesnice.

Ale nejsem případ, který by mohl neuroplasticitu závidět ploštěnce.

k3dAR

• 3 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 01. 09. 2018, 18:45:26 »
ja NB prenasim a pouzivam casteji bez externiho monitoru, takze pouziti externi klavesnice nehrozi ;-)

hipster

« Odpověď #54 kdy: 01. 09. 2018, 18:55:56 »
ja NB prenasim a pouzivam casteji bez externiho monitoru, takze pouziti externi klavesnice nehrozi ;-)

Já ho také přenáším a nejsem v tom zrovna sám.

pjenkys

« Odpověď #55 kdy: 03. 09. 2018, 16:03:25 »

Kleknout muze i tvuj novej ;-) Dily na T420s stale sezenu... Jiste ze me stala T420s s tema modifikacema vice nez tebe, ale neresim, ani
4K nepotrebuju, mam Dell 24" IPS FHD 16:10 a menit neplanuju, HEVC me take moc nezajima, nemam to jako MediaCentrum ale jako pracovni stroj ;-)
Baterii sem psal ze ji zas tak neresim, nejcasteji sem na zasuvce a kdyz ne tak mi baterka/y pokreje potrebnou dobu, nejdulezitejsi pro me je prave ta klavesnice a bytelnost...

Dobře, tak pokud jsi to kupoval jako nové, nebo téměř nové, tak to chápu. Tenkrát kvalitní displaye na trhu téměř nebyly. Ale dneska jsou nové notebooky podstatně lépe vybavené, než v době T420. Takže dneska koupit něco takhle starého a vrazit do toho peníze imho smysl fakt nedává. A nové Thinkpady mají taky super klávesnici a pro borce, co opravdu vyžadují 7 řadou, tu je Thinkpad 25, ale za ten se platí, to chápu :)
A samozřejmě, že i mně může odejít nový notebook, ale nový notebook je většinou v záruce :)

zdenek henek nereg.

« Odpověď #56 kdy: 03. 09. 2018, 17:38:10 »

Dobře, tak pokud jsi to kupoval jako nové, nebo téměř nové, tak to chápu. Tenkrát kvalitní displaye na trhu téměř nebyly. Ale dneska jsou nové notebooky podstatně lépe vybavené, než v době T420. Takže dneska koupit něco takhle starého a vrazit do toho peníze imho smysl fakt nedává. A nové Thinkpady mají taky super klávesnici a pro borce, co opravdu vyžadují 7 řadou, tu je Thinkpad 25, ale za ten se platí, to chápu :)
A samozřejmě, že i mně může odejít nový notebook, ale nový notebook je většinou v záruce :)

a repas neni "v zaruce"? Vetsina firem prodava repasy se zarukou 24 mesicu, nebo 12 mesic s moznosti si ji za par korun o 12 mesicu prodlouzit.

k3dAR

• 3 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 03. 09. 2018, 20:13:01 »
T420s sem kupoval asi pred 1.5rokem, FHD IPS pred par mesicema, se zmenou konfigurace/upravama(512GB SSD, 16GB RAM, WifiAC, BT4, FHD IPS, WWAN/LTE, 2baterka, HDD caddy, expresscard ctecka) me to vyslo na ~25000Kc, mam v tom i7, USB3, DPort...
LCD model je pokud se nepletu ten co se dava do T440 nebo T450...

Kdyz by mi odesel kupuju na 100% znovu T420s, to S je dulezite, je to lehci/nizsi verze T420s, takze se da klidne srovnavat s (NonUltra) NB dneska...
http://www.lenovoblog.cz/2012/01/thinkpad-t420-versus-t420s-zive.html

Opravdu vyzaduju 7radou klavesnici i jeji mechaniku, klavesnice Thinkpad >=30 mi opravdu nevyhovuje, zkousel sem na tom chvili psat a je to nestrovnatelne (pro me) horsi...

Jinak ano, repas sem kupoval se zarukou 2roky, tedy zbejva jeste 0.5 roku, nicmne X220Tablet kterou sem kupoval pred 5(?) rokama take jako repas, stale funguje take... Kolik znas lidi co jim odesli nove notebooku behem par mesicu nebo 1rok po koupeni? Jak resili reklamace? Platili za odeslani, cekali mesic nez se to vrati z nemecka/polska a platili pak znovu za balicek?

Ja kupoval (i dalsi a nejen pro sebe) repasy u ImportPC.cz tam kdyz bych potreboval vyuzit zaruku tak neplatim ani za odeslani k nim ani ke me, opravu delaji primo oni, nikam to neposilaji, dily maji co vim casto skladem nebo do par dnu...

k3dAR

• 3 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 03. 09. 2018, 20:48:37 »
@pjenkys ad Thinkpad 25, urcite sem rad ze ho udelali, mozna za par let poridim, v ruce sem ho bohuzel jeste nemel, ale podle recenze je to hlavne diky klavesnici vybornej stroj...
pro zajimavost, kdyz to srovnam se svoji T420s s i7-2640M, tak to neni ve vykonu o tolik lepsi (celkove ~30%, neco vice neco mene), viz:
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7500U-vs-Intel-Core-i7-2640M/m171274vsm791
vzhledem k tomu ze T420s vytezuju tak na 10-50% tak to je mi zrovna jedno :-)

25 ma podsvetlenou klavesnici, coz je rarita u tehle, nicmene ja sem spokojenej s Thinklight, protoze tim muzu osvitit i okoli a/nebo neco co na/vedle klavesnice polozim...

pak na 25 (a vetsine jinejch new nb) nejsou LED pro Wifi/BT(coz neresim) ale ani DISK...

vyhodu u 25 vidim v dotekovem LCD (coz nekdo muze videt jako zbytecnost, ale na Yoga sem to casto pouzival pro odtuknuti okna, skrolovani webu atd), v lepsim repro/zvuku a lepsi vydrzi na baterku (primarne sem ale na zasuvce, takze to take neni pro me tak dulezite)...  pak moznost 32GB RAM (ale s 16GB si celkem vystacim i s par virtualama a hromadu listu v www) a PCIe SSD (nepouzivam tak narocne na disk/iops veci abych rozdil poznal)

ohledne rozmeru T420s Vs 25, tlouska 21-26mm Vs 20mm (pokud bych srovnaval s T420(BezS) co ma 30mm bylo by to vice znat), vaha 1.85 Vs 1.6 Kg taky zadnej velkej rozdil...

pjenkys

« Odpověď #59 kdy: 04. 09. 2018, 12:08:45 »
a repas neni "v zaruce"? Vetsina firem prodava repasy se zarukou 24 mesicu, nebo 12 mesic s moznosti si ji za par korun o 12 mesicu prodlouzit.
Po výměně displaye asi už moc ne. Ale asi můžeš vrátit starý...Dělat bych se s tím nechtěl.

@k3dAR
Tak já měl X220 s IPS, brácha má X230, doma jsem rodičům nechal T520 s HD+ a jo, ty notebooky fungujou a nejsou špatný, zvlášť, když tam jsou SSD. Jen když se podívám na svůj Thinkpad13, tak už vidím, že je prostě trochu jinde. Možná je to teda tím, že ten notebook používám na všechno, takže i multimédia - ocením HEVC akceleraci, ocením mnohem lepší repráky a nebo, že ten notebook téměř netopí, když ho mám na klínu a navíc je fakt tichej. Taky rád hraju Rocksmith 2014, kde jsem na x220 měl už trochu problém. Ale věřím, že ti to vyhovuje, ale znova zopakuju, že to za 25k podle mě opravdu nestojí, proto to bych neradil někomu, kdo se tady ptá, jakej koupit notebook a očividně vůbec neví.

Jinak nevím teda, k čemu u T25 potřebuješ ikonu disku, když je tam docela rychlé SSD :)