Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku

pejan

Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku
« kdy: 26. 08. 2018, 10:03:49 »
Ahojte.
Potřeboval bych, prosím, od vás pomoct. Vybírám spolehlivý notebook (pracovní). Nevím, zda-li je lepší repasovaný či nový (má dostupná částka - nyní kolem 15 tis., později možná i 20tis.).
Momentálně se zajímám o repas: Dell latitide e6540 s těmito parametry: Intel Core i7-4800MQ (4×2.70/3.70 GHz), 8GB RAM, antireflexní 15.6" (1920×1080), Intel HD 4600 + AMD Radeon HD 8790M. Je to dobrá koupě 5 let starého notebooku a procesoru? Je lepší jiný či nový (ale to jsou plasty, ne)? Rád bych, aby se nepřehříval. Taký nevím, co mohu od e6540 daného 4j. procesoru a grafiky očekávat. Co myslíte? Moc děkuji ;-)

Xxxxxx

Re:Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku
« Odpověď #1 kdy: 26. 08. 2018, 10:16:47 »
Ja jsem mel starsi notas s tenkrat suprovnim cpu, notebook stal pred 4 lety asi 70 tisic. Pridanim pameti a vymenou disku za ssd z toho byl super stroj srovnatelny s dnesnimi stroji do 20 tisic.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26. 08. 2018, 10:35:18 »
Spolehlivy pracovni notebook do 15tis?  ::)

Mti.

« Odpověď #3 kdy: 26. 08. 2018, 11:13:06 »
Spolehlivy pracovni notebook do 15tis?  ::)

No...pracovni... terminal+ssh na vsechny stroje kolem ... pak mi na praci staci uplne neco jineho (t430 z bazaru + msata disk + pridani ram) nez nejakemu zbesilemu Java klovaci (nic ve zlem) nebo 3d designerovi. :-D

To sem v tom puvodnim dotazu tak nejak prehlidl a bez toho se muze dockat odpovedi velmi ruznych. :-)

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 26. 08. 2018, 11:38:24 »
Pokud budeš kupovat nějakej 5+ let starej repas, tak si prosímtě zkontroluj, že procesor podporuje PCID/INVPCID. Jinak se z toho "výkonu" po záplatách na děravé Intely posereš.

technomaniak

« Odpověď #5 kdy: 26. 08. 2018, 12:12:07 »
Ahojte.
Potřeboval bych, prosím, od vás pomoct. Vybírám spolehlivý notebook (pracovní). Nevím, zda-li je lepší repasovaný či nový (má dostupná částka - nyní kolem 15 tis., později možná i 20tis.).
Momentálně se zajímám o repas: Dell latitide e6540 s těmito parametry: Intel Core i7-4800MQ (4×2.70/3.70 GHz), 8GB RAM, antireflexní 15.6" (1920×1080), Intel HD 4600 + AMD Radeon HD 8790M. Je to dobrá koupě 5 let starého notebooku a procesoru? Je lepší jiný či nový (ale to jsou plasty, ne)? Rád bych, aby se nepřehříval. Taký nevím, co mohu od e6540 daného 4j. procesoru a grafiky očekávat. Co myslíte? Moc děkuji ;-)
Hlavní je aby to mělo SSD, jinak nebudeš moc nadšen. S SSD ty ntb úplně ožijí a svižnost dostane naprosto nový rozměr oproti hdd(5400,7200, navíc většinou SATA II).
Jinak se koukni třeba i na předváděcí ntb. ( cena tak 15-25% nižší než nové ) a mnohem lepší než repas.

« Odpověď #6 kdy: 26. 08. 2018, 13:11:54 »
Řeší se to tady pravidelně, stačí se podívat do historie. Sám mám něco jako https://www.importpc.cz/notebooky/dell-precision-m4700-11607.html a s klidem bych to jako spolehlivý pracovní notebook nazval, akorát bych tam přidal RAM (sám mám 16G).

zdenek henek nereg.

« Odpověď #7 kdy: 26. 08. 2018, 13:24:31 »
Řeší se to tady pravidelně, stačí se podívat do historie. Sám mám něco jako https://www.importpc.cz/notebooky/dell-precision-m4700-11607.html a s klidem bych to jako spolehlivý pracovní notebook nazval, akorát bych tam přidal RAM (sám mám 16G).

Thinkpad W530, i7quad core, 32GB ram, ssd a myslim, ze nejaky cas muzes byt spokojeny. Pouzivam to kazdy den. Dell jsem mel jen jeden pracovni Inspiron - cca 10 let zpet, takze nedokazu posoudit, ale jestli to ma dva vetraky tak bych bral radeji Dell Precision. W530 ma jen jeden a takto v lete se prakticky nezastavi.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26. 08. 2018, 13:59:06 »
Opravdu povazujete 6 let stary notas za spolehlivy?

MasoxCZ

« Odpověď #9 kdy: 26. 08. 2018, 14:57:12 »
Nepíšeš za jakou cenu, a bez toho nejde říct, jestli je to dobrá koupě. Co se týče stáří... Mám ThinkPad T40p vyrobený v roce 2001; v roce 2014 jsem dával novou sestavu chlazení a původní disk jsem nahradil mSATA SSD 64GB v PATA redukci. Původní baterka ho udrží stále ještě přes půl hodiny, displej nemá jediný vadný pixel, a jede jako z praku. Takže stáří je relativní.

pejan

« Odpověď #10 kdy: 26. 08. 2018, 16:49:20 »
Cena je kolem 15 tis. Doporuvili byste jiný, anebo jiný úplně nový? Rád bych ho používal na technické programy + FHD videa (např. také i ytb.). Jen nevím, když ten e6540 ani asi nemá IPS, ale jen LN. Nové a za stejnou cenu to mají, jen jsou to bohužel plasty, které nevím, jak dlouho vydrží každodenní přenášení. Ale zase kupovat nějaký starý ntb., který by asi už mohl odejít z nabídky použitelných notebooků a vydržel min. 5 a více let, to bych nerad. Ale 15,6" ideální + SSD :).

pejan

« Odpověď #11 kdy: 26. 08. 2018, 17:12:55 »
Pardon. Špatně zformulovaná věta. Rád bych takový ntb, aby vydržel min. 5 a více let.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 26. 08. 2018, 17:40:28 »
urcite bych bral jen 32 gb ram pokud ma byt na 5+ let. Jinak je otazkou jestli drivejsi vlajkove laptopy (dnes repasovane) nebo nynejsi nizsi tridy nove maji vetsi zivotnost - katovani kostu ... jestli odejde nejaky kondik na MB apod. ... sazka do loterie

zdenek henek nereg

« Odpověď #13 kdy: 26. 08. 2018, 19:21:46 »
Thinkpad W530ka se prodavala jeste v roce 2015 na alze.cz, po trech letech je Thinkpad vetsinou tak dobre zajety.

X41 kupovana nova, chcipla po osmi letech, protoze obdarovana osoba neumi jezdit na kole
R51 kupovana nova, chcipla po 15 letech, proste nenabootovala ani pak z CDROM, dal jsem to neresil, sla do kontejneru
R400 kupovana nova,  porad bezi, aktualne asi osmy rok
X220 z bazaru, porad bezi i kdyz uz ji maji v rukach deti, 3 a 5 let, uz cca rok, dostala pekne zabrat, ale porad se jeste drzi
X230 ma manzelka  z bazaru, dal jsem tam vic ramky a ssd, nevim kolik ma, ale u nas uz jede vic jak 4 roky

Takze toho, ze by se W530 po trech letech prestala fungovat se moc nebojim a nemyslim si, ze chcipne po 6ti letech, pokud se s ni bude dobre zachazet, tak by se klidne mohla dozit i plnoletosti, protoze je vetsinou jen v kancelari, narozdil od tech ostatnich

k3dAR

• 3 091
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 26. 08. 2018, 20:04:51 »
@tazatel
ze sve zkusenosti bych sel do repasovaneho, osobne sem spokojenej s X220Tablet a T420s, pokud by mi nevadili nove menerade/meneklavesove/menekvalitni klavesnice sel bych do Thinkpad T/X/W ?30... s Dellama nemam tolik zkusenosti krome Dell M4600 coz sem porizoval zname a byl (je) to vynikajici stroj...
koukni na nabidku http://importpc.cz tam sem vsechny repasy kupoval, da se s nima domluvit zmena konfigurace, davaji zaruku 2 roky a lze i 1-2 dalsi roky u nekterejch modelu dokoupit, pripadne reklamace (nemel sem potrebu resit) neplatis cestu k nim ani zpet, opravy provadeji primo oni, nikam to neposilaji...
btw: kdyz bys kupoval, dej v kosiku slevovej kupon "KSTATE", mas s tim 3% slevu a postovne zadarmo ;-)

za dobu co kupuju sobe nebo znamejm repasovane (ve sve dobe highend Thinkpad nebo Dell, nikoliv repasovany Acer) notebooku neodesl ani po letech ani jeden, zato lide co si kupuju v podobne cene nebo az 2x drazsi nove notebooku je reklamuji tak z 50% ;-)