Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s výběrem repasovaného/nového notebooku
« Odpověď #15 kdy: 26. 08. 2018, 20:15:37 »
Zajimave, diky za info k3dar. Jeste kdyz jsem pouzival win, tak jsem si prosel hp, dell i zminovany acer. Acer odesel v ramci zaruky snad po roku (mb), hp odesel po 3 mesicich (mb), dell vydrzel vse a po 2 letech jsem ho prodal. S Apple produkty to resim tak, ze je proste vzdy kdyz je novejsi verze vymenim za novejsi.

pejan

« Odpověď #16 kdy: 26. 08. 2018, 22:19:10 »
k3dAR: No a co bys doporučil za Thinkpad a Dell v poměru cena/výkon? Stále jejich CPU, GPU a displeje jsou na špici nových ntb. za 20 tis.? Když se podívám na cpubenchmark, tak třeba 6 let starý procesor s qm je dobrý, i když je tak starší? Jak se v tom vyznat a vybrat? Byl jsem zvyklý na core2duo, kde jsem dělal s Excelem. Rád bych něco velmi výkonnějšího na technické programy.

« Odpověď #17 kdy: 26. 08. 2018, 23:54:51 »
Podle mě levné nové notebooky za moc nestojí, jsou tam i časté reklamace. Výkon repasů odpovídá v reálu víceméně údajům na cpubenchmark, porovnávám na této stránce http://www.cpubenchmark.net/CPU_mega_page.html

U konkrétních programů záleží, jak dobře umí vytížit jádra, to je celkem zásadní. Pokud potřebujete výkon v nějakých specifických programech, doporučuju ověřit a ozkoušet předem.

Pokud děláte něco náročnějšího než kancelář, tak zaplníte 16GB RAM celkem snadno. Pod 16GB bych proto nešel. Disk 128GB SSD je dost malý, doporučuju alespoň dvojnásobek + případně externí disk na datový sklad.

Ten Dell Precision je mechanicky dost robustně udělaný, s klasickou klávesnicí, je lehce těžší. Mám tu ještě taky repas Lenovo ThinkPad X201 a ten je taky robustní, lehký a přenosnější, samozřejmě menší. Výdrž baterky v obou případech odpovídá údajů prodejce importpc.

Jenda

« Odpověď #18 kdy: 27. 08. 2018, 00:47:45 »
R51 kupovana nova, chcipla po 15 letech

To je obzvláště pozoruhodné vezmeme-li v potaz, že R51 byla vyrobena před 14 lety.

MasoxCZ

« Odpověď #19 kdy: 27. 08. 2018, 08:47:55 »
@tazatel
ze sve zkusenosti bych sel do repasovaneho, osobne sem spokojenej s X220Tablet a T420s, pokud by mi nevadili nove menerade/meneklavesove/menekvalitni klavesnice sel bych do Thinkpad T/X/W ?30... s Dellama nemam tolik zkusenosti krome Dell M4600 coz sem porizoval zname a byl (je) to vynikajici stroj...

Souhlas, X220 je suprová mašinka. Ečkové Latitudy jsou podstatně horší než Dčkové; měli jsme jich ve firmě 6, z toho 2 odešly v záruce, naproti tomu D505 a D630 fungovaly bez závad i po víc než 10ti letech.
Nové noťasy pod 20 tisíc mají zpravidla kombinaci otřesné  konstrukce šasi, malého počtu debilně rozmístěných portů, nedostatečného chlazení, a shitového displeje. Naproti tomu repasované Precisiony bych se nebál prakticky bez ohledu na generaci a model.

Hlavní praktický rozdíl mezi inteláckými procesory Core i5/7 od druhé do poslední generace je ve spotřebě a odpadním teple, výkonově je to u CPU stejné výkonové třídy pár (malé jednokty) procent na generaci; stačí se podívat do srovnávačů jako CPUboss apod.

dustin

« Odpověď #20 kdy: 27. 08. 2018, 09:01:51 »
Doma máme x220 i x230, jako vše je o tom, jak se k tomu člověk chová. x230 (děti, žena) komplet rozlámaný rám displeje, vylomený napájecí konektor, importpc měnili skoro celé chassis, navíc ještě odešel snímač zavření displeje. Já mám x220, drží výborně. Ale neberu to za displej...

Rozdíl mezi staršími i3/5 a novějšími je např. HD3000 vs. HD4000 - např. v 3D sliceru Cura na starších nefunguje animace pohybu tiskové hlavy, protože to vyžaduje novější OpenGL, které již HD4000 umí. Ale uznávám, že to asi většina uživatelů nepotřebuje :-)

zdenek henek nereg

« Odpověď #21 kdy: 27. 08. 2018, 10:18:49 »
R51 kupovana nova, chcipla po 15 letech

To je obzvláště pozoruhodné vezmeme-li v potaz, že R51 byla vyrobena před 14 lety.
Nemel jsem uz fakturu, tak jsem to strelil, ale myslim, ze je to jedno, urcite vydrzela vic nez 12 let je mozne ze blizko tech 14,
nevim kdy jsem to kupoval, ale vim, ze byla nova.

Chtel jsem tim rict, ze repas za 15 000 Kc notebooku, ktery je 5 let stary a puvodne stal 50 000Kc a vic, je vetsinou lepsi nez novy soucasny za 20 000 Kč, kde se setri vetsinou tam, kde to na prvni pohled neni tak videt. Mozna ten display nebude vypadat tak cool, ale bezna prace se na nem bude dat delat lepe nez na krasnym lesklym novym.

« Odpověď #22 kdy: 27. 08. 2018, 15:12:16 »
otázka je jestli kvalita NB neklesá.. stroje staré 5 let srovnávat se starýma 10 a argumentovat že vydrželi. Je to jako hod kostkou, není tu žádná úměra. Jsem řešil před cca 4-5 lety stejné dilema. Nakonec jsem vybral nový a jsem s ním spokojený, baterka drží, WiFina rychlá, vše funguje. Když se dívám na nové nevidím důvod měnit, na práci je naprosto dostatečný. Dnešní i5 může být snadno výkonově srovnatelná se starou i7. Záleží jen na tom co má notebook dělat a jak dlouho to na něm hodláš provozovat.

pepikx

« Odpověď #23 kdy: 27. 08. 2018, 18:38:45 »
Spolehlivy pracovni notebook do 15tis?  ::)
Co je tou praci ::)

pepikx

« Odpověď #24 kdy: 27. 08. 2018, 18:40:13 »
Opravdu povazujete 6 let stary notas za spolehlivy?
Proti dnesnim smejdum delanych aby prezily zaruku paradoxne ano ...

pepikx

« Odpověď #25 kdy: 27. 08. 2018, 18:41:22 »
Cena je kolem 15 tis. Doporuvili byste jiný, anebo jiný úplně nový? Rád bych ho používal na technické programy + FHD videa (např. také i ytb.). Jen nevím, když ten e6540 ani asi nemá IPS, ale jen LN. Nové a za stejnou cenu to mají, jen jsou to bohužel plasty, které nevím, jak dlouho vydrží každodenní přenášení. Ale zase kupovat nějaký starý ntb., který by asi už mohl odejít z nabídky použitelných notebooků a vydržel min. 5 a více let, to bych nerad. Ale 15,6" ideální + SSD :).
Notebook za 15k co vydrzi prez 5 let povazuji za vtip.

pejan

« Odpověď #26 kdy: 27. 08. 2018, 18:42:48 »
to Trhan:
A který nový jsi koupil a za jakou cenu? Pokud je to plast, drží?

to zdenek henek:
Opravdu je lepší 5 let starý repas než nový ntb. za 20tis.? Jak je to možné?

to pepikx:
Osobně tou prací myslím práci s technickými programy (Eagle, Matlab, Matcad, technické simulace apod...).
Který typ bys prosím doporučil a nový či repas?

Poslali byste mi, prosím, odkazy na Vámi doporučené nové/repasy notebooky?

ffef

« Odpověď #27 kdy: 27. 08. 2018, 20:53:17 »
to pepikx:
Osobně tou prací myslím práci s technickými programy (Eagle, Matlab, Matcad, technické simulace apod...).
Který typ bys prosím doporučil a nový či repas?
A opět záleží co v tom děláš. Ale vdim to tak, že kancelářský notebook to zvládne.

https://www.importpc.cz/notebooky/lenovo-thinkpad-w530.html s 24m zárukou + ssd disk

pejan

« Odpověď #28 kdy: 27. 08. 2018, 21:49:09 »
A co říkáte na tyto objevy?

https://www.pocitarna.cz/notebooky/hp-elitebook-840-g3-12/

https://www.pocitarna.cz/vykonne-notebooky/dell-latitude-e5470-6/

Byla by to dobrá koupě? Jeden z nich? Oplatí se to za tu cenu a 14"?

Pjenkys

« Odpověď #29 kdy: 28. 08. 2018, 10:41:18 »
Já jsem si teda místo thinkpadu x220 koupil thinkpad 13. Kupoval jsem v USA, ale obdobná konfigurace stala na Alze 17k. A rozhodně bych neměnil,takze za mě i nové levné notebooky můžou být dobré. Zvlášť když tu teď máme 8th generaci Intelu s obrovským nárůstem výkonu se zachováním nízké spotřeby,  případně ryzeny, univerzální dokovatelnost přes usb-c a často super IPS displaye. Za mě i nový, levný notebook má smysl.