aby vsichni videli, jakej je sef dobrej kamos
alebo dobry k*k*t
Vyskúšaj si byť šéfom. Hlavne takej parte asociálov, v ktorej je každý truľo presvedčený o svojej jedinečnosti, o svojom práve na to aby pracoval v čase "keď mu to ide", o tom že je superprogramátor, o tom že je normálne aby jeho príjem bol 5-10 násobkom priemeru v hospodárstve.... Z jednej strany na teba bude tlačené majiteľmi firmy, zákazníkmi, orgánmi štátnej správy a z druhej sa bude do teba obúvať parta sociálne neadaptibilných sociopatov ktorých prácu by si asi zvládal lepšie.
Podotýkam že nikdy som takýto tým neviedol, ale viem si to živo predstaviť. S mojimi podriadenými som musel riešiť neuveriteľné problémy typu hygiena, neschopnosť po sebe očistiť WC keď sa vy....., furt voľajaké nabúrané auto, otvorená firma celú noc lebo bol zamyslený, plávanie v pracovnom čase (dobre mu to myslelo), neschopnosť dostaviť sa ku klientovi v stanovenom čase, neochota komunikovať s klientom v reči jeho kmeňa.....
Ešte raz, vyskúšaj si to....
Divil byses, jak potlacene hormony pri praci prgramatora (ustavicne prEmysleni a sezeni na zidli) zamavaji se sociální psychikou. Lépe bys to neudělal, protože bys dopadl úplně stejně. A divil byses, jak rychle se clovek vzpamatuje, kdyz si da voraz na par tydnu.
Pokud ti vadi, ze nekdo nezamkl firmu a rekl ti, ze byl zamysleny, stanov pokutu. Programatori maji radi, kdyz jsou pevne dane nejake kriteria a naopak nemaji radi, kdyz se nekomu musi lazebne omlouvat nebo si vyslechnout karani za to, ze prisli pozde do prace - jak jsi rekl, socialni interakce jim dela problem, obzvlast kdyz je zbytecna. Za pozdni prichod uved cenu 400,- koRun, nebo 5,- Kc za kazdou minutu a proste bud zticha, kdyz nekdo prijde pozde - je to jeho problem. Necum jako paf kdyz ti nekdo rekne, ze proste zaspal, programator je zpravidla inteligentni a nebude si vymyslet vymluvu.
Pokud nekdo posere zachod a neocisti si to, proste se do toho neplet, nejsi nici fotrik. Nikdo nema rad poslany hajzl a to si zamestanci mezi sebou vyrikaji sami, kdyz je nekdo prase.
Pokud nekdo pravidelne boura, proste auta pojisti a je to.
A mozna se zkus zamyslet, jak by to vypadalo, kdybys sefoval jinacimu typu zamestancu: fachmani - min penez ve tvem podnikani a jeste posranejsi zachody. Stavari - zachody by si po sobe mozna cistili, auta nebozrali, ale min penez ve tvem podnikani.
Ja bych taky nebyl pRogramator, kdyby to nebylo dobre plavene. Sakra, vzdyt nekteri dlazdici a pokryvaci na stavbach si vydelaji i vic nez ja. Tak hezky vysol penize a nebo se smir s tim, koho si zaplatis.