Tak tohle jsem také řešil, také jsem chtěl se studiem seknout s Bc titulem v kapse a Ing nedodělat. Všechno potřebné jsem se učil sám, VŠ mi sice pomohla v jistém rozhledu (právo, ekonomie, atd.), ale ne v tom, co chci dělat. Také jsem sledoval diskusní fóra a pročítal příspěvky, hledal ty, kteří říkají, že na tom nezáleží, abych si zdůvodnil případný odchod nebo zminimalizoval citový dopad neúspěchu. Nakonec jsem rád, že jsem vydržel a dodělal. A ty bys měl taky. Už jenom kvůli tomu, kolik času jsi do toho už nainvestoval a kvůli tomu, jak málo ti ke konci zbývá. To by byla velká škoda nedodělat.
Jinak ke tvé otázce. Pokud budeš mít vlastní firmu, nemusíš mít titul, což je super, ale zase budeš-li reprezentovat svou firmu před zákazníky, tak se ten titul hodí a Bc se ti tam moc vyjímat nebude. Pokud budeš zaměstnanec, pak u některých firem a státních institucí se bez Ing na některé pozice nemusíš dostat, popřípadě tě bude čekat nižší plat (což tvá rodina a děti ocení...). Firmy mají rády mladou krev. Jak budeš stárnout, bude těžší a těžší najít dobrou práci, jednak kvůli věku a jednak kvůli tomu, že trh s IT pracovníky se časem začne nasycovat a firmy si budou moci více vybírat. Pak tě bude hodně mrzet, že ten titul nemáš. Ale už bude pozdě si ho dodělat.
Jinými slovy, zůstaň a dodělej to. Já vím, že hledáš výmluvu s tím seknout, já ji hledal taky, ale ve tvé situaci je poměr nákladů k výnosům jasně na straně výnosů, a to mnohonásobně. Fakt to dodělej.