Je titul potřebný pro praxi?

Hmmm

Re:Je titul potřebný pro praxi?
« Odpověď #75 kdy: 19. 03. 2015, 09:10:38 »
Ja som bol v rovnakej pozicii ako ty. Tiez mi chybalo uz len malo k dokonceniu Ing titulu, ale nevidel som v tom zmysel, lebo ako programator som pracu mal a, z mojho pohladu v tej dobe, sa moja kariera rozbiehala slubne. Zacinal som aj podnikat. Takze studovat som studoval skor kvoli rodicom, nez kvoli sebe.

Az kym som neurobil to na co si ty zatial len odhodlany - sekol som so skolou.

Vtedy som ale nevedel co ma pre mna buducnost prichystane a nakoniec to skoncilo tak, ze som si Ing titul dorobil externym studiom na hutnickej fakulte ako plynar, pretoze fakulta informatiky odidencov naspat nebrala... Bolo to utrpenie, pretoze ma to nebavilo, nemalo to nic spolocne s tym co robim a budem robit (snad... poucenie z minulosti) a hlavne mi to bralo vela energie a casu po veceroch, ked som bol unaveny z prace.

Nehovorim, ze ty dopadnes tak isto, ale tiez nevies co ta caka, tak radsej stav na istotu, dokonci ten jeden semester, zostatnicuj, zpromuj a potom uz si rob co chces. Ani tych niekolko mesiacov praxe ta o tvoje miesto nepripravi. Ak je s tebou sucasny zamestnavatel spokojny, tak ti urcite tvoje miesto podrzi.

janhh

« Odpověď #76 kdy: 19. 03. 2015, 09:13:44 »
ja ale studuji same sracky, co nemaj zadnej vyznam, resp. ti co to uci jsou podobne na tom.

« Odpověď #77 kdy: 19. 03. 2015, 09:17:21 »
nevim jestli to ma smysl resit. v cervnu jdu do USA na vice jak 3 mesice, cili statnice bych nestihl, protoze jedu zacatkem cervna. DP jsem nezacal psat a za 2 mesice to nestihnu, ne pri full-time+. Jedine ukoncit studium neuspesne, znova sa prihlasit a nechat si uznat predmety.

Vždyť stačí studium pouze přerušit.

Yarda

« Odpověď #78 kdy: 19. 03. 2015, 09:27:08 »
nevim jestli to ma smysl resit. v cervnu jdu do USA na vice jak 3 mesice, cili statnice bych nestihl, protoze jedu zacatkem cervna. DP jsem nezacal psat a za 2 mesice to nestihnu, ne pri full-time+. Jedine ukoncit studium neuspesne, znova sa prihlasit a nechat si uznat predmety.

K tomu ze se trh presyti o tom by bylo mozny polemizovat. Moc lidi se nehrne na IT skoly, protoze jsou tezke. Na jedno misto uchazece se hlasi 2 lidi. na misto uchazece pravnika se hlasi 10 lidi. o necem to vypovida. Nu a kdyz jsme pri tych  mladych a starych, tam jde take polemizovat. A snad clovek, kterej dela ve firme 10+ do svych 40, tak asi pred duchodem nezmeni praci
Tak s tímhle by se možná dalo úspěšně polemizovat (Třeba že za dva měsíce se toho dá stihnout hodně. Nebo lze třeba studium přerušit...). Ale pán už se rozhodl dřív, než sem napsal "dotaz" a přes to vlak nejede. Tak kdo chce kam, pomozme mu tam.
BTW: Člověk co dělá ve firmě do svých 40 může před důchodem práci ztratit třeba proto, že firma ztratí zakázky a skončí.

janhh

« Odpověď #79 kdy: 19. 03. 2015, 09:29:39 »
prerusit? a jak mi asi udelej viza na ambasade, kdyz prerusim studium?

OneOfZeroes

« Odpověď #80 kdy: 19. 03. 2015, 09:32:52 »
Ja som bol v rovnakej pozicii ako ty. Tiez mi chybalo uz len malo k dokonceniu Ing titulu, ale nevidel som v tom zmysel, lebo ako programator som pracu mal a, z mojho pohladu v tej dobe, sa moja kariera rozbiehala slubne. Zacinal som aj podnikat. Takze studovat som studoval skor kvoli rodicom, nez kvoli sebe.

Az kym som neurobil to na co si ty zatial len odhodlany - sekol som so skolou.

Vtedy som ale nevedel co ma pre mna buducnost prichystane a nakoniec to skoncilo tak, ze som si Ing titul dorobil externym studiom na hutnickej fakulte ako plynar, pretoze fakulta informatiky odidencov naspat nebrala... Bolo to utrpenie, pretoze ma to nebavilo, nemalo to nic spolocne s tym co robim a budem robit (snad... poucenie z minulosti) a hlavne mi to bralo vela energie a casu po veceroch, ked som bol unaveny z prace.

Nehovorim, ze ty dopadnes tak isto, ale tiez nevies co ta caka, tak radsej stav na istotu, dokonci ten jeden semester, zostatnicuj, zpromuj a potom uz si rob co chces. Ani tych niekolko mesiacov praxe ta o tvoje miesto nepripravi. Ak je s tebou sucasny zamestnavatel spokojny, tak ti urcite tvoje miesto podrzi.

To co napisu neni mysleno jakozto invektiva ci osobni utok. A tento pribeh jen potvrzuje to co mi rekl jeden profesor, VS neni dukaz inteligence, je to jenom dukaz cilevedomosti cloveka. Spousta lidi si udela VS jen kvuli tomu ze se to zada. Vsimnete si kolik lidi co neco dokazali vybudovat, sestrojit, vynalezt VS nemeli ..

OMG

« Odpověď #81 kdy: 19. 03. 2015, 09:44:37 »
...
Vsimnete si kolik lidi co neco dokazali vybudovat, sestrojit, vynalezt VS nemeli ..
a vsimnete si kolik lidi bez VS nic nedokazali vybudovat, sestrojit, vynalezt, nebo jsou dokonce na socialnich davkach...  ;)

janhh

« Odpověď #82 kdy: 19. 03. 2015, 09:47:25 »
a kolik lidi s VS titulem jsou za pasem, v tescu a nebo bez prace

« Odpověď #83 kdy: 19. 03. 2015, 09:49:39 »
prerusit? a jak mi asi udelej viza na ambasade, kdyz prerusim studium?

Tak ho přeruš až někdy v září, pokud to jde.

jh

« Odpověď #84 kdy: 19. 03. 2015, 09:57:02 »
ja ale studuji same sracky, co nemaj zadnej vyznam, resp. ti co to uci jsou podobne na tom.

Já mam pocit, že tady jen trolíš, protože jsi přišel s otázkou na kterou jsi znal odpověď a tady jen hledáš ospravedlnění pro svoje špatný rozhodnutí. Školu nedodělávej a už sem nepiš blbosti.

A ostatní prosím, napište mu ať skončí, ať skončí i tahle bezpředmětná diskuze :)

mon

« Odpověď #85 kdy: 19. 03. 2015, 10:06:33 »
Mam pocit, ze si hladas vyhovorky preco skolu nedokoncit a pred nami (ale skor pred sebou) ich obhajujes.
Nas tu nepresvedcuj, ze nepotrebujes VS lebo vies dostat pracu s vysokym platom, alebo ze ides do "us and a".
Diplo a statnice (denne studium) sa da zvladnut pocas fulltime. Som to zvladol ja tak to zvladnu aj ini.

Bud to ukonci a zi si s tym rozhodnutim (a tomu ver, ze prijde okamin ked si povies, preco ked mi chybali 2 mesiace som sa na to vykaslal), alebo to doraz do konca (a uz si na skolu nikdy nespomenies).

Ucia na skole hluposti, ale rozsiruju ti obzory, bez toho by si ani nevedel, ze nieco take je.

40 rocni programtori si najdu pracu raz dva, u nas ich mame niekolko a aj na pohovory a robi sa s nimi lepsie ako s 25 rocnymi (vid generacia Y).

Ludia s VS, ktori su v tescu za pokladnou maju bud zlu/zbytocnbu VS (a ze na slovensku su ZLE vs) alebo su nie su dostatocne zdatni v presytenom trhu.

Ozaj sikovni ludia VS nepotrebuju, ale takych je promile. Rovnako ako dobrych muzikantov co sa tym vedia uzivit.

janhh

« Odpověď #86 kdy: 19. 03. 2015, 10:23:58 »
no a jaa jsem ten vyjimecnej! :D ja jsem to promile! :D
mozna prijde okamih v mem zivote, ze si povim, proc ja debil vubec sel na tu VS.

Yarda

« Odpověď #87 kdy: 19. 03. 2015, 10:25:17 »
Můžeš mi (a určitě i jiné by to zajímalo) vysvětlit, proč jsi se ptal, když už jsi byl rozhodnutý?
Já jsem za svobodna provozoval takový sedavý sport - lítal jsem ve Svazarmu. A mimo jiné jsem dospěl k názoru, že když nahoře budu mít problém, mohu se zeptat (pokud mi bude fungovat rádio), co mám dělat, ale ať už mi někdo poradí co chce, je na mně, jestli se těmi radami budu řídit a pokud se rozhodnu špatně, tak si rozbiju svou hubu.
Třeba ses rozhodl správně.

njn

« Odpověď #88 kdy: 19. 03. 2015, 10:37:33 »
p.s. Vsimol som si aj problemy generacie Y, su menej lojalni, su ochotni menej pracovat, pytaju vacsie platy a maju tendenciu sa precenovat

ano. generace X sehnala bydleni za cenu 800.000 az 1.300.000

generace Y sezene stejne bydleni za cenu 2.400.000 az 5.400.000

to je prekvapeni, ze chteji vic, co?

njn

« Odpověď #89 kdy: 19. 03. 2015, 10:38:58 »
p.s. Vsimol som si aj problemy generacie Y, su menej lojalni, su ochotni menej pracovat, pytaju vacsie platy a maju tendenciu sa precenovat

ano. generace X sehnala bydleni za cenu 800.000 az 1.300.000

generace Y sezene stejne bydleni za cenu 2.400.000 az 5.400.000

to je prekvapeni, ze chteji vic, co?

kdyz generaci Y zaplatis stejne jako generaci X, tak logicky pri 3x nakladech na zivot se musi zaobstarat tak, aby prezili. tudiz muzou odevzdat jen 1/3 prace.