Proč nejít dělat vedoucího do Lidlu za 60000,- ?

qwertz

Re:Proč nejít dělat vedoucího do Lidlu za 60000,- ?
« Odpověď #90 kdy: 28. 01. 2018, 11:00:38 »
Ale tady bohužel nejde jen o politické názory nebo snad o to, že Ovar je největší politická špína po listopadu 89.

Jak vypadá průměrný volič Ovara? Nenávidí EU a Euro. A ten blb jde k volbám a volí Eurofederalistu a fanatického zastánce přijetí Eura. Chápete to? To se nedá pochopit ani při největší snaze tomu porozumět. Proto mají Ovarovi voliči v hlavě jen hovna - oni totiž vůbec neví proč ho volí.

Marek

« Odpověď #91 kdy: 28. 01. 2018, 12:40:07 »
Ale tady bohužel nejde jen o politické názory nebo snad o to, že Ovar je největší politická špína po listopadu 89.

Jak vypadá průměrný volič Ovara? Nenávidí EU a Euro. A ten blb jde k volbám a volí Eurofederalistu a fanatického zastánce přijetí Eura. Chápete to? To se nedá pochopit ani při největší snaze tomu porozumět. Proto mají Ovarovi voliči v hlavě jen hovna - oni totiž vůbec neví proč ho volí.

Pan prezident má na problematiku eurofederalismu a přijetí eura zdravě skeptický pozitivní názor. Zatímco jeho vyzyvatel na to neměl názor žádný, alespoň ne snadno čitelný a jednoduše srozumitelný. Proto se občanům správně vyzyvatel jevil jako slizký had z AV jehož hlavní náplní práce bylo lézt do zadečku všem těm Kalouskům, Babišům a Bělobrádkům a tahat z nich penízky na vědecké projekty, navíc v pořadí jaké on sám uznal za vhodné. Vyzyvatel už dávno nebyl žádný nadprůměrný vědec, roky dělal suchou úředničinu. Oproti tomu náš pan prezident je profesionální politik a svojí práci umí dělat dobře. To byla jednoduchá volba  :)

s pozdravem

Marek

qwertz

« Odpověď #92 kdy: 28. 01. 2018, 12:45:29 »
Euro je zkrachovalý nefunkční projekt by design, od něhož dávají ruce i jeho zakladatelé. Ta vaše Ovarová modla považuje za jediný problém Eura Řecko, což je ovšem to vůbec nejmenší, co by vás při přijetí Eura mělo trápit. Jinak jste vy sám podle Ovara dement, který se iracionálně Eura bojí.

O tom, že je Ovar Eurofederalista, a prodal bych nejradši naši národní suverenitu Bruselu je zbytečné se vůbec bavit. dokonce i v ČT 2 dny před volbama navrhoval takové nesmysly, jako je společný rozpočet EU nebo společná obrana (což znamená zánik našch zbojovek). Je naprosto evidentní, že máte v hlavě nasráno, protože Zeman prosazuje pravý opak toho, co chcete vy.

Vykořisťovač

« Odpověď #93 kdy: 28. 01. 2018, 13:25:10 »

Proč? Protože můžeš platit jenom tolik, kolik vyděláš - tzn. jak dobré zakázky máš, jak draho dokážeš svůj produkt prodat. Prvně se musí zvyšovat cena toho, co vyrábíme, pak nám mohou šéfové přidat. Naopak to fakt nefunguje.
Funguje Vám to nějak divně, když Škoda v MB vykazuje skoro nejvyšší zisk v rámci porovnatelných značek v koncernu a mzdy mají nejnižší.
Co funguje divně? Škoda je schopna dělat produkt, který se ve světě prodává docela draho. Je to hlavně tím, že Škoda se mimo Evropu nepřímo tváří, že je to německé auto. Ale to je jedno, prostě dokáží svůj produkt prodat draho a proto si může dovolit platit své dělníky zcela nejlépe v Česku. Ano, má slušný zisk (i když zisk v rámci koncernu je z velké části spíš interní politické rozhodnutí, kde se ten zisk objeví - kdyby VW dodával Škodovce know-how dráže, tak by mohla být obratem ve ztrátě) a mohla by je platit lépe. Ale co by tím Škoda získala navíc, když už teď je platí nejlépe v republice.
Škoda je právě ukázka toho, že prvně musí jít nahoru konkurenceschopnost produktu - a za ním se zvyšují platy (a ty táhnou růst platů v dalších oborech).

Tak to jste asi počítali hodně opilí, protože to fakt nedává smysl. Případně prostě jenom troluješ.
Nebo nám přijde divné, že v jedné zemi je levnější pivo než voda, když jste opět a znovu vytáhl tenhle argument, který je středem světa:-)
To bohužel nechápu. V Německu jsou znatelně vyšší životní náklady. Ty se jen vykrucuješ. Nevím co myslíš tím pivem a vodou a už vůbec nevím, jak to souvisí s naší diskuzí.

Argumentovat defensem, to tvůj příspěvek celkem logicky dokresluje.
Dfens má mezinárodní zkušenosti a může porovnávat. Chápu, že dost lidem vadí, že je whistleblower českého silničního práva a obecně situace na silnicích.
Nevím, kdo je dfens. A je mi fakt jedno, čeho je whistleblower. Nicméně argumentovat jedním článkem na jeho blogu - to dokresluje obraz, který jsem si o tobě udělal. Jsi člověk, jehož životní zkušenosti o Německu jsou vyčteny z internetu. A vyčetl je blbě a teď se do toho zamotal. Snažil jsem se z tebe vypáčit něco konkrétního, ale nic z tebe nevypadlo.
Ale donutil jsi mě přečíst si ten článek znovu. Kde je tam popsaná ta kvalita? Kde je tam lepší kvalita, než v českém servisu? Možná sis popletl ve scénáři role, možná jsem měl ten článek linkovat já - abych jím ukázal, že český vyměňovač dílů není horší, než německý vyměňovač dílů (to byl můj argument, vzpomínáš?). Nebo tam popisuje cenu? Vysoká cena německého servisu se z toho dá odvodit. Nebo tě zmátlo to, že tam dfens porovnává, že auta (výrobky, ne služby) jsou stejně drahé jako u nás?

Jaké jídlo v jakém městě? Musel bys srovnávat slušnou restauraci v Praze, aby ti to cenově vyšlo jako jako průměrná restaurace někde v německém maloměstě. Opět píšeš hovadiny.
Ano, tak to je. Abyste dostal kvalitu, kterou dostanete na německém venkově, tak třeba  konkrétně v Praze musíte do restaurace, kterou byste označil jako slušnou. Sice je to smutné, ale je opravdu tak.
Je to smutné, ale je to tak - blábolíš. Anebo, to je také možné, prostě oikofobně definuješ kvalitu tak, že v cizině je to prostě lepší a hotovo.
Ale abys neutíkal. Tvrdil jsi, že životní náklady v Německu nejsou dražší, když chceš stejnou kvalitu. Znamená to, že v Česku chodíš jenom do restaurací, kde dáš za oběd 500 Kč? Fakt? Fakt jsi takový pozér, nebo prostě kecáš? Anebo jsi prostě plácl pitomost a teď se snažíš ji obhájit?
V Česku je u kvality restaurací větší rozptyl kvality. V Česku je větší šance, že šlápneš vedle (ale vedle můžeš šlápnout i v tom Německu. V Německu postupně mizí levné restaurace, kam lidé chodí často na oběd. Zůstávají ty kvalitní a drahé, kam jde člověk jednou za čas na večeři. A místo těch levných se prosazují řetězce. Je jedno, jestli s hamburgrama, mexickou kuchyní, nebo pizzou. Ty řetězce mají úplně stejnou kvalitu jídla i služeb v Německu i Česku. Pak je v Německu samozřejmě velký fenomén tureckých jídelen. Řekl bych, že tam je kvalita úplně stejně individuální jako v českých vietnamských jídelnách.
Ať se dívám na jakýkoliv druh stravovacího zařízení, tak prostě v Německu za stejnou kvalitu zaplatíte mnohem více.

Tak šup, uveď nějaké konkrétní příklady. Ukaž slepému, který to nevidí.
 piš ty kde je ten zásadní rozdíl v kvalitě.
Přiznám se, že jeden z mnoha příkladů jsem Vám uvedl já. Další jste uvedl Vy a i hezky si ukázal to, co mně vadí asi nejvíc. Některé služby si zde koupit nemůžu. Musím jezdit po nebezpečních silnicích, rozbitých železnicích a v Praze po padajících (nezaměňovat za padacích) mostech.
A co jsi uvedl? To mi fakt uniklo. Můžeš být konkrétní, co jsi uvedl? Uvedl jsi jenom restauraci - a to směšně, to už jsem se ti vysmál. Teď utíkáš k infrastruktuře - ale o té jsme se vůbec nebavili. Od začátku se bavíme o životních nákladech. Tvrdil jsi, že v Německu to není dražší, když máš stejnou kvalitu.

Výrazně kvalitnější služba, kterou jsem v Německu proti Česku zažil, byl vlak. V Německu jezdí nové vlaky po opravovaných kolejích. Jo, ale z ceny za lístek omdlíš...
Nijak jsem neomdlíval. Cena mi přišla naprosto odpovídající kvalitě. Holt z českého platu se to blbě platí.

Tak tady máme jednu službu, která je v Německu výrazně lepší a taky výrazně dražší. Ale DB je státní, to je fakticky druh infrastruktury. Já čekám na ty další služby, které jsou zásadně lepší (a není to jenom v tom zákaznickém servisu, kde Němci náskok fakt mají). A taky čekám na to, jak mi popíšeš, že vlastně nejsou dražší, jak jsi psal tady:
Mohu Vás naprosto uklidnit, že náklady jsou velice podobné a pokud znovu a opět bude řešit cenu služeb, tak znovu opakuji, že pokud bude srovnávat stejnou kvalitu služeb zdůrazňuji stejnou, tak je opět cena velice podobná.

Za to, za kolik budeš v Německu dojíždět vlakem do práce, budeš v Česku do té práce dojíždět taxíkem. Ale samozřejmě mi teď napíšeš, že jenom taxík dokáže být tak kvalitní, jako německý vlak. A že v Česku jinak než taxíkem nejezdíš - takže když teď půjdeš pracovat do Německa a tam budeš jezdit vlakem, tak sis vlastně zachoval kvalitu dojíždění a nebude tě to stát víc. Pak bude tvoje (ne)argumentace dávat smysl a já uznám, že tvoje náklady v Německu budou podobné - a jenom tě upozorním, že ostatní to tak nemají. A diskuzi můžeme ukončit.

Vykořisťovač

« Odpověď #94 kdy: 28. 01. 2018, 13:57:36 »
Zatímco jeho vyzyvatel na to neměl názor žádný, alespoň ne snadno čitelný a jednoduše srozumitelný...

Zatímco Drahoš neměl názor žádný, tak Zeman názor měl a dokázal ho velmi pružně měnit dle (své) momentální potřeby.
To jsou jasné body pro Zemana :-D

Marek

« Odpověď #95 kdy: 28. 01. 2018, 14:20:32 »
Euro je zkrachovalý nefunkční projekt by design, od něhož dávají ruce i jeho zakladatelé. Ta vaše Ovarová modla považuje za jediný problém Eura Řecko, což je ovšem to vůbec nejmenší, co by vás při přijetí Eura mělo trápit. Jinak jste vy sám podle Ovara dement, který se iracionálně Eura bojí.

O tom, že je Ovar Eurofederalista, a prodal bych nejradši naši národní suverenitu Bruselu je zbytečné se vůbec bavit. dokonce i v ČT 2 dny před volbama navrhoval takové nesmysly, jako je společný rozpočet EU nebo společná obrana (což znamená zánik našch zbojovek). Je naprosto evidentní, že máte v hlavě nasráno, protože Zeman prosazuje pravý opak toho, co chcete vy.
Přijetí eura je nevratný krok a je ho skutečně třeba promyslet do hloubky. Chápu, že odborné projevy našeho pana prezidenta ohledně eura Vás mohou mást, především pokud nejste erudovaný ekonom a problém nevidíte v celé jeho šířce.
Na vše je třeba odborníků - rozhodně si v ekonomických otázkách povede lépe politický matador obohacený o zkušenosti z prognostického úřadu než emeritní profesor fyzikální chemie, který se poslední řadu let zabýval přerozdělováním peněz z peněženek lidí, kterými Vy a mnozí další nekritičtí stupenci vyzyvatele tak pohrdáte :)
PS:
Moc se díváte na ČT. Ta může slabší jedince naočkovat iracionálním protizemanovským fanatismem  :)

Zatímco jeho vyzyvatel na to neměl názor žádný, alespoň ne snadno čitelný a jednoduše srozumitelný...

Zatímco Drahoš neměl názor žádný, tak Zeman názor měl a dokázal ho velmi pružně měnit dle (své) momentální potřeby.
To jsou jasné body pro Zemana :-D
Pana prezidenta sleduji pravidelně na Barrandově a nenechal jsem si utéct žádný ze čtyř předvolebních duelů do kterých, narozdíl od vyzyvatele, dorazil. Pan prezident skutečně někdy názor mění, je to ale vzácný jev a často je mezi rozdílnými názory velká časová propast. Podívejte se, jak rychle se mění IT  - politika je určitě podobně dynamická oblast a je třeba na problémy flexibilně reagovat. Kdybyste před pár lety na veřejnosti řekl "imigrace", tak většinu lidí by asi napadla Kuba nebo Mexiko.

Vykořisťovač

« Odpověď #96 kdy: 28. 01. 2018, 14:26:49 »
Pana prezidenta sleduji pravidelně na Barrandově a nenechal jsem si utéct žádný ze čtyř předvolebních duelů do kterých, narozdíl od vyzyvatele, dorazil. Pan prezident skutečně někdy názor mění, je to ale vzácný jev a často je mezi rozdílnými názory velká časová propast. Podívejte se, jak rychle se mění IT  - politika je určitě podobně dynamická oblast a je třeba na problémy flexibilně reagovat. Kdybyste před pár lety na veřejnosti řekl "imigrace", tak většinu lidí by asi napadla Kuba nebo Mexiko.

Asi jsi trol, ale zábavný, tak proč ne.
Ano, Drahoš by špatný, že nešel do všech diskuzí, do kterých ho Zeman chtěl. A Zeman není špatný, že nešel v prvním kole do vůbec žádné diskuze. To je logika Zemanova příznivce. Dříve se tomu říkalo myslet politicky.
Dneska se tomu říká - jenom hlupák nemění svoje názory.
Takže když měl problém premiér Nečas, který se Zemanovi nehodil, tak platilo, že pro politika platí presumpce viny. Když má problém premiér Babiš, který se Zemanovi hodí, tak trestní stíhání z dotačního podvodu nevadí - a je potřeba si ještě plivnout na strany, co s dotačním podvodníkem do vlády nechtějí.
"Politicky Halík, myslete politicky!"

Lama

« Odpověď #97 kdy: 28. 01. 2018, 14:28:54 »
... dokonce i v ČT 2 dny před volbama navrhoval takové nesmysly, jako je společný rozpočet EU nebo společná obrana (což znamená zánik našch zbojovek). Je naprosto evidentní, že máte v hlavě nasráno, protože Zeman prosazuje pravý opak toho, co chcete vy.

TVL to sou kydy. Já jsem sice za vystoupení z EU, ale když už tam jsme, tak společná obrana je třeba stejně jako pořádná ochrana vnějších hranic EU, nevím, co je zbojovka, pokuds myslel zbrojovku, netuším, proč by to mělo znamenat jejich zánik.
Ty máš faq v hlavě nakakáno.

Lama

« Odpověď #98 kdy: 28. 01. 2018, 14:35:41 »

Asi jsi trol, ale zábavný, tak proč ne.
Ano, Drahoš by špatný, že nešel do všech diskuzí, do kterých ho Zeman chtěl. A Zeman není špatný, že nešel v prvním kole do vůbec žádné diskuze. To je logika Zemanova příznivce. Dříve se tomu říkalo myslet politicky.
Dneska se tomu říká - jenom hlupák nemění svoje názory.
....................

Zábavný jsi ty, když nedokážeš rozlišit, že je rozdíl mezi tím, když dopředu řeknu, že se něčeho nezůčastním a když někoho opakovaně vyzvu, že se ho nebojím a pak nepřídu. Drahoš Zemana dlouho vyzýval, a když mu prezident kývl, tak z poloviny debat couvnul.

666

« Odpověď #99 kdy: 28. 01. 2018, 14:36:24 »

Teď utíkáš k infrastruktuře - ale o té jsme se vůbec nebavili. .
Pane kolego, přišel jsem si s tím sám viz příspěvek níže.

V Německu jsou určitě lepší veřejné služby. Lepší silnice, lepší úklid veřejných prostranství., lepší dopravní značení. Vše, co souvisí s infrastrukturou.

Nevím co myslíš tím pivem a vodou a už vůbec nevím, jak to souvisí s naší diskuzí.

Nezlobte se, ale opět jste si s tím začal sám viz přípěvek níže a pokud nemáte tyto elementární znalosti při porovnání ČR/Německo, tak se opravdu divím, že se vysmíváte ve mně, když tohle musí vědet i pouhý turista.

Cena jídla nebo piva v restauraci - ale proč to píši, to přece musíte vědět i jako pouhý turista.

Ale abychom se vrátili k opravdu k jádru. Bylo to o tom, že německá firma tady chtěla, abych jí dělal hodně specializovanou práci. Vzhledem k tomu,že se mi v jiné německé firmě tady v ČR stalo, že já jsem tam pracoval českou mzdu a kolega, který seděl vedle na židli a dělal stejnou práci, tak tam byl za německou mzdu. Abych tohle eliminoval, tak jsem jim udělal nabídku, že akceptuji mzdu o 20 % nižší než bych dostal v Německu a prostě jsme se nedohodli. To je normální trh a obchod.

Vykořisťovač

« Odpověď #100 kdy: 28. 01. 2018, 14:46:05 »
... dokonce i v ČT 2 dny před volbama navrhoval takové nesmysly, jako je společný rozpočet EU nebo společná obrana (což znamená zánik našch zbojovek). Je naprosto evidentní, že máte v hlavě nasráno, protože Zeman prosazuje pravý opak toho, co chcete vy.

TVL to sou kydy. Já jsem sice za vystoupení z EU, ale když už tam jsme, tak společná obrana je třeba stejně jako pořádná ochrana vnějších hranic EU, nevím, co je zbojovka, pokuds myslel zbrojovku, netuším, proč by to mělo znamenat jejich zánik.

Když už píšeš, že máš někdo v hlavě nakakáno, neměl bys psát příspěvky s politickým rozhledem žáka třetí třídy.
Jsi za vystoupení z EU, ale dokud EU je, tak jsi pro společnou armádu? To je totální maglajs.
Společná armáda znamená, že se o ní společně rozhoduje. Čili pokud bude chtít Česko podpořit nějakého svého spojence, že mu pošle nějakou stafáž do zahraniční mise - tak nemůže, žádnou armádu mít nebude. Bude mít české vojáky v evropské armádě, ale té nebude velet. Té bude velet někdo z EU. V ideálním případě evropský ministr obrany z evropské vlády, která se normálně zodpovídá skutečnému evropskému parlamentu. V horším případě evropskému komisaři, který se zodpovídá, ehm...
Tak jako tak, se to bez Francie a Německa nehne.
No společná evropská armáda bude jednotně vyzbrojovaná. České zbrojovky by měly velké problémy se tam prosadit i v čistě hypotetickém případě, že by evropské zbrojní dodávky byly zcela čisté a bez korupce. V reálném světě prostě nebudou mít komu dodávat a .... zaniknou.

Míchat společnou evropskou armádu a obranu vnějších hranic - to je fakt husté kafe.

qwertz

« Odpověď #101 kdy: 28. 01. 2018, 15:04:44 »

Tak zkuste n rozdíl od podporovatelů Ovara chvíli používat mozek.

V Evropě máte více než 20 států, některé z nich stejně jako my mají rozvinutí zbrojní průmysl. Bude-li Evropská armáda, bude pochopitelně jednotná výzbroj. A v tomto případě můžete zkusit hádat, kterou výzbroj Německý a Francouzský politik asi tak prosadí? Blik? Stále nic?

Micron a Mutti zavelí, že evropské řešení je takové a makové, což bude znamenat francouzské a německé. Nemyslete si, že budou nakupovat u nás. Přitom  elementárním zájeme každého státu je být v oblasti výzbroje co nejvíce soběstačný.

Vykořisťovač

« Odpověď #102 kdy: 28. 01. 2018, 15:13:40 »

Teď utíkáš k infrastruktuře - ale o té jsme se vůbec nebavili. .
Pane kolego, přišel jsem si s tím sám viz příspěvek níže.

V Německu jsou určitě lepší veřejné služby. Lepší silnice, lepší úklid veřejných prostranství., lepší dopravní značení. Vše, co souvisí s infrastrukturou.

Tak já ti tedy osvěžím paměť. Já z tebe marně tahal příklad těch zásadně lepších služeb v Německu. Z tebe pořád nic nepadalo, tak jsem diskuzi rozšířil o infrastrukturu. Toho ses hned chytil, že to jako ano.
Problém je, že ze začátku jsme se bavili o životních nákladech. Tedy o ceně těch služeb, které nějak platíš (přímo, ne z daní).

Nevím co myslíš tím pivem a vodou a už vůbec nevím, jak to souvisí s naší diskuzí.

Nezlobte se, ale opět jste si s tím začal sám viz přípěvek níže a pokud nemáte tyto elementární znalosti při porovnání ČR/Německo, tak se opravdu divím, že se vysmíváte ve mně, když tohle musí vědet i pouhý turista.

Cena jídla nebo piva v restauraci - ale proč to píši, to přece musíte vědět i jako pouhý turista.
Totálně jsi to zamotal. Takže to rozmotáme:
Psal jsi, že životní náklady v Česku a Německu jsou srovnatelné, že jste to počítali s kolegy. Já jsem napsal, že jste museli být opilí, když vám to vyšlo srovnatelné.
Na to jsi ty reagoval tím, že je vám divné, že v jedné zemi levnější pivo, než voda. To já vůbec nechápu. Nevím, kde je pivo levnější než voda (nebo myslíš balenou vodu v restauraci?). A nevím, jak to souvisí s naší diskuzí. Ty ale jenom zamotáváš - nevysvětluješ.
To, že cenu jídla a piva v restauraci porovná i pouhý turista (a vidí, že v Německu je to výrazně dražší), to jsem psal. Na to jsi reagoval tím, že jsi dělal reverzní test - čili to bylo jiné "subvlákno". Neviděl jsem - a doteď nevidím - spojitost s tím, že "je ti divné, že v jedné zemi je pivo levnější než voda".

Ale abychom se vrátili k opravdu k jádru. Bylo to o tom, že německá firma tady chtěla, abych jí dělal hodně specializovanou práci. Vzhledem k tomu,že se mi v jiné německé firmě tady v ČR stalo, že já jsem tam pracoval českou mzdu a kolega, který seděl vedle na židli a dělal stejnou práci, tak tam byl za německou mzdu. Abych tohle eliminoval, tak jsem jim udělal nabídku, že akceptuji mzdu o 20 % nižší než bych dostal v Německu a prostě jsme se nedohodli. To je normální trh a obchod.
Ale jo, v pořádku. Prostě sis ověřil, že v Česku nedostaneš německý plat ani u německé firmy, ani když je to pro ni zdánlivě výhodné. Tam se vracet nemusíme.

Jde o to, že jsi potom začal tvrdit, že je chyba zdejších firem, že ty německé platy nedávají a že v Německu jsou (skoro) stejné životní náklady. To jsou věci, kde se s tebou přu.

666

« Odpověď #103 kdy: 28. 01. 2018, 15:44:36 »

Jde o to, že jsi potom začal tvrdit, že je chyba zdejších firem, že ty německé platy nedávají a že v Německu jsou (skoro) stejné životní náklady. To jsou věci, kde se s tebou přu.
Ano, to je to asi, co nedokážete pochopit, že pokud budete chtít stejnou kvalitu života v ČR jako v Německu, tak Vás to bude stát podobně. Rozdíl, který reálně vznikne ve prospěch ČR bude v tom (jak jste velmi správně napsal), že si zde některé věci nemůže zaplatit (kvalitní, dostavěná a normální způsobem udržovaná infrastruktura), lékařská péče (kvalita a dostupnost v čase), čistota životního prostředí a další věci. Ty jste přidal i vy. Třeba jste velmi správně vysvětlil rozdíl ve servisech motorových vozidel.

Chápete to nebo ne?

Vykořisťovač

« Odpověď #104 kdy: 28. 01. 2018, 16:53:54 »

Ano, to je to asi, co nedokážete pochopit, že pokud budete chtít stejnou kvalitu života v ČR jako v Německu, tak Vás to bude stát podobně. Rozdíl, který reálně vznikne ve prospěch ČR bude v tom (jak jste velmi správně napsal), že si zde některé věci nemůže zaplatit (kvalitní, dostavěná a normální způsobem udržovaná infrastruktura), lékařská péče (kvalita a dostupnost v čase), čistota životního prostředí a další věci. Ty jste přidal i vy. Třeba jste velmi správně vysvětlil rozdíl ve servisech motorových vozidel.

Chápete to nebo ne?

Chápu tě naprosto. Napsal jsi pitomost. Pro její obhajobu sis začal vymýšlet (s kolegy jsme spočítali, že životní náklady v Česku a Německu jsou podobné). A teď se snažíš vycouvat tím, že tvrdíš něco jiného - a ještě se u toho tváříš, že problém v mé nechápavosti.

Co ale nechápu, proč to zase zamotáváš s tím servisem aut. Já právě psal, že nevidím rozdíl mezi zásadní vyměňovači dílů ve značkových servisech tady a tam (mimo ceny). Což bych řekl, že tvůj odkaz na dfense v zásadě potvrdil.