Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #45 kdy: 04. 06. 2014, 18:19:26 »
lel: Ber rozhodně práci, školu přerušíš a vrátit se můžeš kdykoliv, praktické zkušenosti jsou daleko cennější, než univerzální teoretické informace získané ve veřejném školství v ČR. Krom práce, začni studovat ve volném čase problematiku týkající se finanční nezávislosti a gramotnosti, vyhýbej se případným dlouhodobým závazkům a užívej si svobodných rozhodnutí nezávislých na konzervativních zabředlých zkrachovalcích jdoucí ve šlépějích vrstevníků (majorita na root.cz a starší generace, včetně rodičů), po pár letech s dostatkem zkušeností a kapitálem, který tímto získáš, nebudeš mít jakýkoliv problém začít podnikat a zaměstnat pod sebou třeba pět absolventů MFF UK, či svých současných vrstevníku s dokončenou VŠ, kdo umí podniká, kdo neumí, učí a studuje. Inspiruj se úspěšnými lidmi, nikdo se nestal úspěšný tím, že by byl průměrný. Hodně štěstí.

To je A. Je dobré dodat B, že většina těch, kteří nemají střední školu dělají v městských službách nebo na stavbách pomocné práce (v lepším případě) - a že většina úžasných nabídek je jenom kouř.

Jakub Galgonek

« Odpověď #46 kdy: 04. 06. 2014, 18:22:03 »
Na mne to působí dojmem, že ta firma je asi docela zoufalá. Jedna velká firma v Praze prý začala nabízet podobné peníze technikům poté, co se jí téměř rozpadlo IT oddělení.

iwtu

« Odpověď #47 kdy: 04. 06. 2014, 18:31:11 »
To, co si o sebe napisal.. Nie su ziadne genialne znalosti ani znalosti hodne 75 000 Kc mesacne. Sam pises, ze to nie je Tvoj dream job, teda Ti ide cisto o prachy.

To, ze sa bez maturity neuzivis, nie pravda. Mozes sa uzivit a to velmi slusne. Ludia su velmi rozni. Niektori by zanechanie skoly lutovali, pre inych by to bolo najlepsie rozhodnutie v zivote.  Vsetko zavisi od toho, co chces.. Ja som sa chcel ucit, tak som isiel na skoly. A isiel by som na ne znova.

Ja by som do toho isiel,  keby to bol moj dream job. Ale ked tak premyslam, u mnoho dream jobu mi pride prirodzene, aby mi povedali, najprv si dokonc skolu a potom Ta velmi radi prijmeme a budeme Ta ucit a ukazovat Ti veci. Pomozeme Ti k Tvojmu rozvoju. Budes tvorit a rast. Co sa u Teba nestalo, teda najskor Ta chcu vyuzit iba cisto ako delnika a vobec nemyslia na Tvoju buducnost. Mozno je to, co chces. Ja by som to nechcel.

technomaniak

« Odpověď #48 kdy: 04. 06. 2014, 18:52:24 »
Dobře vycházím s předpokladu, že nelžeš:

Jako podnikatel ti řeknu, že tvé dovednosti takovou cenu nemají. Ale pokud je schopen někdo tobě za ně tolik zaplatit, tak do toho jdi, urvi co můžeš. Pochybuji, že k podobné šanci se dalších 10 let dostaneš, ale mohu se mýlit. Aspoň zvládneš vydělat první milión do svých dvaceti let. Po 30tce důchod nebo dělat business jen aby ses nenudil.

To že jsi se něco naučil sám, svědčí o tom že systém školství je fakt pro tebe k ničemu. S číkoliv se v životě potkáš máš vysokou šanci to nadrtit za pochodu pokud ti to někdo vysvětlí nebo si to přečteš v kvalitní knize a nepotřebuješ trávit spoustu času ve škole. Prakticky něco takového jsem očekával, že se objeví a myslím že takových mladých bude čím dál více. Přeci jenom kdybychom my v 80. letech měli internet s PCčky v každé domácnosti tak bychom byli taky úplně někde jinde.

Většina populace studuje aby měla slušně placenou práci, ty už evidentně studovat prostě nemusíš. Řeknu-li to jazykem HR tak se ti podařilo  velmi slušně se prodat. A dlouhodobou budoucnost bych rozhodně plánoval v oblasti podnikání.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #49 kdy: 04. 06. 2014, 19:13:32 »
Ono ani tak není důležité, jaké tu máme názory. Ani názor Tvých rodičů nemusí být o moc důležitější, to záleží na vztazích ... Důležité je jak to cítíš a co chceš udělat. To udělej. Následky a zkušenosti si poneseš sám. Jedině sebe budeš moct chválit, či kritizovat za své rozhodnutí. Výmluvy na root, či rodiče Ti nikterak nepomohou. My a ani rodiče za tebe tvůj život žít nebudeme. Nicméně, ať se ti daří!

hrmag

« Odpověď #50 kdy: 04. 06. 2014, 19:43:10 »
Já jen nechápu tu investici ze strany firmy. V 18 letech prostě nemáš šanci proti talentovaným starším lidem. Takže to spíše beru jako dobrý vtip a nebo jsi narazil na blbce, který ti třeba za měsíc řekne, že tě vlastně nepotřebuje. Co v 18 letech nabízíš v ČR za 75k? Nejsou to žádné velké peníze, ale nedávají se v podstatě ještě dětem. To mi vrtá hlavou.

Dělal jsi třeba nějaké matematické olympiády?

nojono3

« Odpověď #51 kdy: 04. 06. 2014, 20:22:38 »
a co bily kun?
pro kyber kriminalitu....
treba...

lel

« Odpověď #52 kdy: 04. 06. 2014, 20:34:35 »
Já jen nechápu tu investici ze strany firmy. V 18 letech prostě nemáš šanci proti talentovaným starším lidem. Takže to spíše beru jako dobrý vtip a nebo jsi narazil na blbce, který ti třeba za měsíc řekne, že tě vlastně nepotřebuje. Co v 18 letech nabízíš v ČR za 75k? Nejsou to žádné velké peníze, ale nedávají se v podstatě ještě dětem. To mi vrtá hlavou.

Vselijakych soutezi za sebou mam spousty, na hodne z nich jsem skoncil na prvnich trech mistech, nejdale sem se dostal ale jen do republikovych kol, na celoevropska jsem nikdy nemel moznost jet.

Firma asi ma pocit, ze to cenu ma - a pokud ten pocit mit prestane, pak tu jsou ma zadni vratka v podobe navratu na stredni skolu, coz muzu udelat prakticky kdykoliv, pokud z ni uplne neodejdu, ale jen prerusim studium, coz je to, co mam v planu.

Nakej Franta Novak

« Odpověď #53 kdy: 04. 06. 2014, 20:51:57 »
Pokud nemas IQ 180 a neprogramovals od 6 let, jsi naivni dite. Precti si na seznam.cz, je tam zprava, ze ted nekdo rozesilal podvodne nabidky k praci za neprimerene vysokej plat. 

Ok, nastoupis zitra rekneme, dostanes 75k, co budes delat v praci? Sedet a cumet protoze na stredni toho moc neumis jeste.

Nakej Franta Novak

« Odpověď #54 kdy: 04. 06. 2014, 20:53:10 »
jak tu nekdo zminoval, nejspis potrebuji naivniho bileho kone pro kyber kriminalitu nebo jine machinace, tohle je fake nabidka na 100%.

lel

« Odpověď #55 kdy: 04. 06. 2014, 20:55:04 »
Pokud nemas IQ 180 a neprogramovals od 6 let, jsi naivni dite. Precti si na seznam.cz, je tam zprava, ze ted nekdo rozesilal podvodne nabidky k praci za neprimerene vysokej plat. 

Ok, nastoupis zitra rekneme, dostanes 75k, co budes delat v praci? Sedet a cumet protoze na stredni toho moc neumis jeste.

S IQ to asi tak horke nebude, ale od 6ti jsem skutecne programoval. Kdyz mi za to sezeni a cumeni zaplati, budu spokojeny, kdyz se tim jeste navic neco noveho naucim, bude to skvele. Nejlepe se mi zatim ucilo tak, ze me nekdo postavil pred pro me nevyresitelne slozity problem - reseni se zatim vzdycky nakonec naslo a dalo mi to spoustu znalosti.

lel

« Odpověď #56 kdy: 04. 06. 2014, 20:56:57 »
jak tu nekdo zminoval, nejspis potrebuji naivniho bileho kone pro kyber kriminalitu nebo jine machinace, tohle je fake nabidka na 100%.

Abych to prirovnal, pokud je budova banky, ve ktere se odehraval pohovor fake, pak jsem asi naletel. Nebyla to zadna neznama ani neduveryhodna spolecnost. Jsem si moc dobre vedom rizika falesnosti nabidky a zezacatku jsem byl stejne skepticky.

mrak

« Odpověď #58 kdy: 04. 06. 2014, 21:10:35 »
Podla mna je vek uplne irelevantny. Mnoho ludi sa tvari ako keby programovanie bola nejaka magia. 90% programatorskej prace je aj tak totalna rutina a nic take na co by clovek potreboval nieco ine okrem znalosti programovat a to moze clovek vediet aj v 18tke. Plat je to sice pekny (CZ pomery) ale otazka znie ci aj dlhodobo udrzatelny.
Navyse zadavatel otazky dost mlzi (dost praxe, spoustu olympiad...), mohol by spomenut aspon pracovnu napln a oblast v ktorej dana firma podnika.

Podla mna urcite dostudovat lebo ako som niekde cital "Programovacie jazyky sa menia, teoria ostava".

hrmag

« Odpověď #59 kdy: 04. 06. 2014, 21:11:20 »

Vselijakych soutezi za sebou mam spousty, na hodne z nich jsem skoncil na prvnich trech mistech, nejdale sem se dostal ale jen do republikovych kol, na celoevropska jsem nikdy nemel moznost jet.

Firma asi ma pocit, ze to cenu ma - a pokud ten pocit mit prestane, pak tu jsou ma zadni vratka v podobe navratu na stredni skolu, coz muzu udelat prakticky kdykoliv, pokud z ni uplne neodejdu, ale jen prerusim studium, coz je to, co mam v planu.

O školu tolik nejde, to je stejně ztráta času. Spíše nechápu, proč by ti nabízeli tolik za nic moc. V 18 letech nedokážeš nic složitějšího vyřešit, ale zase máš to nadšení. Co ti třeba říkali na pohovoru? Nechápu, že proč by tě chtěli a ještě bez školy. Chápeš to, že to vůbec nedává smysl? Pokud by ti řekli, že ti maturitu zaručej a budeš chodit pracovat i studovat (cca 10 let ještě) k nim, tak to beru. Takhle je to dost divný.