jsem starsi semestr a reknu to narovinu - mlademu chlapci proste zavidim. Me kdyz bylo 6 let, tak jsem s maminkou chodil v 5 hodin rano do Myslikovy ulice stat frontu v reznictvi, abychom meli alespon na nedeli maso. V prubehu 60. let se to pak zlepsilo, ale pamatuji si, jak jeden spoluzak dostal k desatym narozeninam opravdovy kozeny kopaci mic. To byly okamziky uplneho stesti.
Uz tenkrat se rikalo, ze na zapade maji ty elektronicke kalulacky, ale v ruce ji nikdo nemel. Uz tenkrat jsem snil o vypocetni technice a take bych se rad tomu oboru venoval, ale po valce holt nebylo nic, vubec nic. A i kdyz tomu chlapci zavidim, jake mel a ma moznosti, tak bych mu udel nas starsich nepral. Ma proste stesti pozdejsiho narozeni. Konecne je zde doba, kdy za cloveka nerozhoduje stranicka knizka nebo znami, ale jak vidime - schopnosti. O necem takovem jsme za Novotneho a Husaka jen snili - dnes je to skutecnost. Pusobi to na me uplne neuveritelne -> za nas musel mit clovek velmi casto protekci, aby se na stredni skolu dostal a dnes se mlady clovek svobodne rozhoduje, zda to pro nej ma cenu.
Vazeni mladi kolegove, zijete ve stastne dobe.