Tady samej Guru a na jednoduchou otazku jak opravit zavadeci sektor pro windowsy 2 uzitecne a 100 ironickych odpovedi. Priste doufam, az nekde zase napisu, ze linuxova komunita jsou namysleni nevstricni a nepratelsti lidi, tak se zase budete do krve hadat, ze ne.
Ondras, jen takové podotknutí, a neměl by se ptát na opravu zaváděcího sektoru pro Windows nejlépe na placené podpoře Windows ? Když už si ten systém koupil a zaplatil = u linuxu neplatíš nic, proto tu je komunita = má přeci nárok na profesionální podporu ze strany tvůrců.
Já nechci být rýpavý, ale když nahrazuji Windows linuxem (U12.04) nemusím řešit problémy s nějakým zavaděčem, tak je předpoklad, že to samé dělají snad Windows po instalaci...
Resp. ještě se mi nestalo, aby po ČISTÉ reinstalaci Windows to mělo nějaké zbytky po předchozím systému.
Tedy pokud prováděl původní tazatel tedy čistou instalaci, tak jak se má správně při přechodu na diametrálně jiný OS dělat.
Předpokládám, že má Windows legálně, předpokládám, že svá data má odzálohované, a také předpokládám, že nemění OS jak ponožky...
Nicméně, odpovědi relevantní dostal. A upřímně ptát se linuxové komunity jak odstranit linux mi připadá opravdu velmi nestandardní až dokonce arogantní požadavek. Většinou totiž tady přítomní diskutující používají linux a tak ani nemohou mít zkušenosti s přechodem na Windows, opačně ano... Trochu by se měl tazatel nad sebou zamyslet. OS Windows je proprietární SW, a jako takový má placenou podporu. A uživatelé mají na základě své placené licence na tuto podporu nárok.
Tedy využijte tazateli svou podporu na kterou máte nárok. A nerozčilujte se nad tím, že Vám "špatně" radí uživatelé linuxu jak se zbavit linuxu. Zvláště když je to opravdu tak jednoduché.
Chcete radu jak to udělat ? Tady je:
Při instalaci Windows odstranit všechny partition a nechat OS Windows se nainstalovat na čistý holý disk. A máte klid.
Máte problém s mbr ? Použijte příkazový řádek a spusťte správné příkazy na opravu tohoto mbr.
Nevíte co a jak máte udělat ? Použijte svou podporu a nebo se obraťte na Vám nejbližší servisní středisko, kde Vám instalaci Windows rádi provedou, pochopitelně asi ne zadarmo.