Protože to, co vidíte po startu počítače není Ubuntu ale bootloader. Ten je na disku v oblasti, která se bežným způsobem nesmaže. Jedním z možných řešení je nastartovat systém z instalačky Windows, spustit Recovery Console a v té pak "fixmbr" či "fixboot".
Tohle je relevantni odpoved a vsechno ostatni jsou plky. Prosim o zamceni diskuze.
Otázkou spíše zůstává, jak se zachovala instalace Ubuntu, jestliže například kliknul na nějaký "easy install" (nevím, nikdy sem Ubuntu neinstaloval), a jestli mu to nabídlo něco ve smyslu "použij celý disk", tak fixboot ani fixmbr nepomůže. Prohlížel sem si dotaz, a nemá ani hlavu ani patu. Popořadě.
1. "skepse začala v momentě, kdy jsem to prohlížel jako by přes DVD, a najednou se to tam samo od sebe začalo instalovat" - tady mě napadá, že jste použil Windows Installer - WUBI, jinak mě nic jiného nenapadá
2. Pokud je tomu skutečně tak, tak pravděpodobně existuje i uninstall toho WUBI, který jste dal
3. Během instalace jste asi zaškrtl, ať se GRUB nainstaluje do MBR (i když je možné, že se WUBI na to vůbec neptá, nevím), takže ano - fixboot a fixmbr to dokáži opravit
Na fixboot a fixmbr tady v tomhle vlákně už odpověď je. Jinak prosím, vaše otázka byla přesně jak ze světa Windows, tady na root se bohužel nehodí, stejně tak jako nějaké urážky. Nejde o to, že byste se tady nemohl nezeptat, ale je vhodné dodat všechny potřebné informace, ne každý bude trávit čas nad přemýšlením, co myslel tím "odinstaloval" a takové kraviny. Ono možná teď naštvu příznivce Ubuntu, ale dávat Windows installer WUBI do rootu live-cd mi příjde jako kravina, pak se nedá divit takovýmto dotazům, zlatá Fedora.