Takze kdyz neni dostatecna poptavka, tak budu chodit jako socialni pracovnik za svymi klienty a rikat jim, ze je potreba, aby vyuzivali mych sluzeb vic, protoze chci porsche
Problem neni v tom, jestli nekdo blokuje reklamy a proc. Nebo jestli je to moralni ci nikoliv. Moralne jsou na tom obe skupiny blokujici i neblokujici stejne. Stejne, jako ja mam plne pravo rozhodovat o tom, co chci a nebo nechci videt, pripadne jake informace chci nekomu poskytovat. Tak ma provozovatel pravo se rozhodnout jake sluzby mi poskytne.
Je to stejne, jako kdyby na nove, pri promitani filmu, bezela lista s informaci, ze divaci nemaji prepinat na jine kanaly v prubehu reklam, protoze majitel pak nema na provoz.
Pokud root.cz neni schopen, s navstevnosti jakou ma (lidi s adblock, ghostery etc. included), vydelat dostatek penez na provoz, tak je proste jeho business model spatnej a musi ho zmenit. Prizpusobit se aktualnimu trhu a poptavce. Chtit, aby se trh prizpusoboval jemu neni koncepcni reseni a je zakonite predurceno k neuspechu za danych okolnosti.