Lišta o blokování reklamy

Lukáš K.

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #570 kdy: 10. 06. 2014, 22:45:47 »
<irony>Báječné řešení. Ohneme statistiku a budeme dělat, že se nic nestalo.</irony>

cement

« Odpověď #571 kdy: 10. 06. 2014, 23:07:57 »
Tak jo já to napíšu, asi mě ukamenujete, ale díky této diskusi jsem objevil ten doplněk ghostery. Teď už blokuju úplně vše, ne jen reklamy, ale i google analytics apod. 8) Takže díky :-) Myslím, že je to svobodná volba každého zda-li a co blokuju. Když si svobodně zvolím, že budu používat textový prohlížeč, taky se mi reklamy nebudou ukazovat.

Jinak reklamy je všude kolem tolik, že jsem z toho už znechucen prostě ji blokuju, všude a bez kompromisu. Chápu, že root má s tím existenční problém, ale to je prostě život. A život je tvrdej. Tolik asi názor někoho, koho jste žlutým proužkem nepřesvědčili.

PS: jsem docela zvědav na to nové číslo blokujících uživatelů... mám trochu obavy, aby lišta (a tato diskuse) neměla opačný efekt.  :-\
PPS: to s tím neslušným chováním v podmínkách nemůžete snad myslet vážně...

Lol Phirae

« Odpověď #572 kdy: 10. 06. 2014, 23:15:29 »
<irony>Báječné řešení. Ohneme statistiku a budeme dělat, že se nic nestalo.</irony>

Upřímně řečeno, při těch hovadinách, co v našich krajích Netmonitor "měří", k žádné škodě nemůže dojít.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #573 kdy: 10. 06. 2014, 23:20:36 »
Chápu, že root má s tím existenční problém, ale to je prostě život. A život je tvrdej. Tolik asi názor někoho, koho jste žlutým proužkem nepřesvědčili.

Měl bys pracovat ve firmě, která je živená pouze reklamou, pak bys mluvil jinak. Nebejt reklam, najdeš na webu úplný kulový, téměř každej server je z nich živej...

« Odpověď #574 kdy: 10. 06. 2014, 23:24:19 »
Tak jo já to napíšu, asi mě ukamenujete, ale díky této diskusi jsem objevil ten doplněk ghostery. Teď už blokuju úplně vše, ne jen reklamy, ale i google analytics apod. 8) Takže díky :-) Myslím, že je to svobodná volba každého zda-li a co blokuju. Když si svobodně zvolím, že budu používat textový prohlížeč, taky se mi reklamy nebudou ukazovat.

ono ghostery taky není výhra ...někde jsem tam četl, že oni skrze ten doplně vlastně vědí kam chodíš a odesíláš jim tím ty stránky ...jako zbavíš se tím těch největších špehů, ale oni vědí kam a kdy jsi přišel a na tom vydělávají, protože to přeprodávají.

Jinak je mi líto roota, ale tady to vypadá, že v tomto boji jsou minimálně ti aktivnější, spíše proti tomu povolení reklam, než pro.

« Odpověď #575 kdy: 10. 06. 2014, 23:26:30 »
Chápu, že root má s tím existenční problém, ale to je prostě život. A život je tvrdej. Tolik asi názor někoho, koho jste žlutým proužkem nepřesvědčili.

Měl bys pracovat ve firmě, která je živená pouze reklamou, pak bys mluvil jinak. Nebejt reklam, najdeš na webu úplný kulový, téměř každej server je z nich živej...

S tím, že najdeš kulový bych byl opatrnej. Např wikipedie a plno dalších.

noname

« Odpověď #576 kdy: 10. 06. 2014, 23:30:03 »

Jinak reklamy je všude kolem tolik, že jsem z toho už znechucen prostě ji blokuju, všude a bez kompromisu. Chápu, že root má s tím existenční problém, ale to je prostě život. A život je tvrdej. Tolik asi názor někoho, koho jste žlutým proužkem nepřesvědčili.

PS: jsem docela zvědav na to nové číslo blokujících uživatelů... mám trochu obavy, aby lišta (a tato diskuse) neměla opačný efekt.  :-\
Osobně chápu, proč Root chce, aby se zobrazovala reklama. Ale na druhou stranu chápu, proč různí lidi blokují různé skripty, které z nich tahají jen zbytečnosti a zpomalují web a proto si myslím, že by bylo fajn dát tady šanci těm, kteří rozumí tomu, že tvorba tohoto webu stojí určité úsilí, zaplatit alternativním způsobem. Myslím, že taková stovka nebo dvě jednou za čas podle schopností každého se dá unést i při slabší výplatě.

cement

« Odpověď #577 kdy: 10. 06. 2014, 23:35:44 »

Měl bys pracovat ve firmě, která je živená pouze reklamou, pak bys mluvil jinak.

V takové firmě bych nikdy nepracoval, tomu věř  ;)

Citace: Pavouk106
Nebejt reklam, najdeš na webu úplný kulový, téměř každej server je z nich živej...

To je kec, a sám to víš. Ale pokud navštěvuješ jenom servery typu živě, lupa apod. tak chápu že ti to tak připadná. Komické na tom je, že většina obsahu právě na těchto webech je odpad, který když na webu nebude, vůbec nic se nestane. Aneb přečtu si něco na netu, najednou sem strašně chytrej, spíchnu z toho nějaký článek, a vydělám na tom těžký prachy díky reklamě. Tak mi to bohužel většinou připadá.

cement

« Odpověď #578 kdy: 10. 06. 2014, 23:47:08 »

Osobně chápu, proč Root chce, aby se zobrazovala reklama. Ale na druhou stranu chápu, proč různí lidi blokují různé skripty, které z nich tahají jen zbytečnosti a zpomalují web a proto si myslím, že by bylo fajn dát tady šanci těm, kteří rozumí tomu, že tvorba tohoto webu stojí určité úsilí, zaplatit alternativním způsobem. Myslím, že taková stovka nebo dvě jednou za čas podle schopností každého se dá unést i při slabší výplatě.
To by byla cesta, ale to by musela být úroveň článků na rootu úplně někde jinde, než je teď. Proč mám platit za to, že je pro mě zajímavý 1 z 20 článků? Chtěl bych vidět člověka, který by platil za to, aby si mohl počíst to, co momentálně na rootu vychází. Osobně nemám problém přispět, ale musí to pro mě mít nějaký přínos. Třeba wikipedii jsem přispěl 10 USD.

bwbw

« Odpověď #579 kdy: 10. 06. 2014, 23:49:24 »
ok, dalsi pubescent, co si tu vylestil ego. next! ;)

btw kedy sa tu objavi cislo transparentneho uctu od komunity? ako feasibility study pre dalsie kroky je to vyborny napad (diky Mirek!)

noname

« Odpověď #580 kdy: 11. 06. 2014, 00:00:21 »

To by byla cesta, ale to by musela být úroveň článků na rootu úplně někde jinde, než je teď. Proč mám platit za to, že je pro mě zajímavý 1 z 20 článků? Chtěl bych vidět člověka, který by platil za to, aby si mohl počíst to, co momentálně na rootu vychází. Osobně nemám problém přispět, ale musí to pro mě mít nějaký přínos. Třeba wikipedii jsem přispěl 10 USD.
Na jednu stranu je pravda, že ne všechny články jsou zrovna zajímavé. Na druhou stranu je pravda, že tady z nějakého důvodu chodíme a něco nám to dává, takže by se to mělo nějakým způsobem reflektovat. Navíc si (při zveřejněném č.ú. dokážu představit různé "zlepšováky" pro web - např. anketu, pro výběr témat na seriál článků, kdy by se na vyhrané téma uspořádala sbírka na honorář pro autora. Jednoduše by se nastavil limit třeba 6 000 a dokud by se to nevybralo, seriál by nebyl a podobně. Ale to už je trošku o marketingu a někdo kdo tomu alespoň trošku rozumí by si s tím musel pohrát (cena nesmí být příliš vysoká, musí být motivující, musí se dlouhodobě budovat "komunita" přispěvatelů, aby se nesnižovala výše vybrané částky apod.

« Odpověď #581 kdy: 11. 06. 2014, 09:29:16 »
OK, takže jsme si tu natřásli peříčka, procvičili ostrovtip a dokázali si, jací jsme sžíravě ironičtí koumesové a rétorové a tak (naposledy) žádám o jasné vyjádření k tomuto:
http://forum.root.cz/index.php?topic=8812.msg96943#msg96943

Klidně mi odpovězte rovnou, že
- k žádnému umravnění reklamy nedojde, a že se tu bude ad nauseam řešit, jak se zbavit těch, kterým ty otravné reklamy vadí a nehodlají jen tak podporovat kdejaké šmírovače,
- anebo dojde k nějakému kompromisu a já si klidně ty reklamy zase povolím.

Ať vím, na čem jsem.

PS: Ke všem těm ochotným platby rovnou, sami za sebe: je mi líto, ale já moc nevěřím, že by se tím dal root udržet v provozu dlouhodobě. Takoví filantropi (ve vatě) sem snad ani nechodí ...

« Odpověď #582 kdy: 11. 06. 2014, 09:34:38 »

Donlo

« Odpověď #583 kdy: 11. 06. 2014, 10:02:11 »
Jucheeec, Podle ceniku, jsem inzerentum usetril diky AdBlocku stovky nerkuli miliony korun!!!

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #584 kdy: 11. 06. 2014, 10:10:34 »
cement: Nejsem si vědom toho, že lidi, kteří články píšou, žerou trávu a pijou vodu z potoka. Taky si nejsem vědom toho, že články by vznikaly tím, že zaprší a ony spadnou z nebe přímo na web. Taky nevím, kdo by ve svym volnu a zcela zdarma sháněl informace z různých zdrojů a tvořil seriály ne nepodobný těm, který tady na Root.cz zrovna jedou. Cože? Říkáš, že Ty? Tak kupo doménu, pořiď si hosting a začni. Jakmile budeš mít rozjetej vlastní web s kvalitním obsahem a bez reklam, rád si k Tobě přijdu něco přečíst.

Co? To dělat nebudeš? To mě moc nepřekvapilo...