to ja vsetko samozrejme chapem. dam ti nejaky priklad, na ktorom by si nieco mohol pochopit ty:
nejaky autoopravar, ktory bol odchovany na S1000, si nedal namahu a s prichodom S100, S120, Favorita, Felicie, Ochcavie a inych snov ceskych a slovenskych rodin stagnoval a neskor vedel coraz menej. Ak by si ten opravar bol ty, chodil by si po ludoch a prosil by si ich, nech si predsa len nejaku tu S1000, alebo aspon S120 zaobstaraju, aby si mal co robit, lebo deti doma hladuju a ti, co S1000 nemaju, robia nemoralne, vsak co chudaci opravari. Bezny postup je naucit sa tu Ochcavku opravovat a mat vyborny xeft, lebo ich beha na mraky. Viem, ze to je nie to iste, ale to hlavne je zachovane. Neviem, cim sa zivis, ak napr. programovanim v Basicu, tak (hypoteticky) o 20 rokov po vymreti Basicu mozno prides aj za mnou, aby som si predsa dal nieco v nom spravit.
Root nanestastie, jeho aj ctenarov, zvolil 1. pristup. Za seba mozem dat dalsi priklad. Odoberal som istu dobu PCWorld v papierovej podobe, v ktorom som oi. mal rad clanky Lukasa Erbena, dufam, ze som si nepomylil meno a je to ten isty, co pise sem o hackeroch. Problem je, ze jeho testy som mal rad a boli jeho tvorba. Teraz su clanky o hackeroch tiez dobre, len s dolezitym rozdielom, ze su (ak som dobre pochopil z diskusii) z nejakej knihy. Kolko prijmov z reklamy by bolo v tomto pripade odvedenych povodnemu autorovi?
Ak si teda Root v kvalite tak veri, nemal by byt problem zarobit aj na predplatnom. Tak ja si teda mozno za tych mnou pozretych zopar spraviciek tyzdenne pozriem 1 reklamu. To by kvantitativne napriklad sedelo, no nie? Root z mna bude teda do tyzdna mat zopar Kc. Bude mu to stacit? Asi takisto nie...
Ak nevies, co som tym chcel povedat, pokojne sa pytaj. Dakujem za navrhy, ja sa realizujem uz v inych oblastiach, v niektorych uplne bezodplatne. Zvolim asi zanedlho tu, ktoru si tam nenapisal, a to odchod uplny. Myslim, ze nebudem jediny a prijmy budu este mensie, ale, ako sa u nas vravi, "kto chce kam, pomozme mu tam".