Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #240 kdy: 06. 06. 2014, 13:46:43 »
Ale psát tady argumenty typu "kancelář a serverhousing jsou drahé", je myslím zbytečná ztráta času a urážení inteligence čtenářů,
Zjevně ne, když se tady x lidí diví víši nákladů nebo tomu, že celé vydavatelství má 5 obchodníků...

Mám pocit, jakoby hlavní problém byl v tom, že 1) některým starším se líbil internet takový, jaký byl v roce 95, a nevšimli si, že od té doby se cosi změnilo 2) spousta mladších ročníků jsou těžce nemocní paranoiou.

Já mít server pro takovouhle "komunitu", tak se na to můžu...

filip

« Odpověď #241 kdy: 06. 06. 2014, 13:48:11 »
Tak jsem vypnul na strankach *.root.cz adblock.
Necham to tak, dokud na me nezacne reklama:
- houkat
- blikat
- vyjizdet pres obrazovku
v tom pripade bych to zase zapnul. Neni nad to, kdyz vam v kancelari najedou vyjede zelena potvora a neco zarve.

Mimochodem, nedostane se ta vase lista do seznamu adblocku? potom by to uz nikoho dalsiho neinformovalo.

« Odpověď #242 kdy: 06. 06. 2014, 13:55:47 »
Děkujeme. Houkat ani jezdit reklama u nás nemůže. Ctíme pravidla SPIR, která to zakazují.

« Odpověď #243 kdy: 06. 06. 2014, 14:07:56 »
Všichni se tady tváříte, jak děláte rootu službu, že to tady čtete. Jak říkal Jakub: tak sem nechoďte no.

Správně, ty články nikdo nepíše proto, aby se četly.

« Odpověď #244 kdy: 06. 06. 2014, 14:16:36 »
Tak to samozřejmě není, ale finanční stránka věci se prostě ignorovat nedá. Nás to taky nebaví, reklamy nezbožňujeme a nemáme s nimi polepenou nástěnku v kanceláři. Rádi bychom bohatého strýčka, který nám jen tak ten provoz zaplatí a bude. Bohužel, dokud ho nenajdeme, musíme řešit tak otravné věci jako jsou peníze.

Host

« Odpověď #245 kdy: 06. 06. 2014, 14:24:20 »
Tak, včera na mě vyskočila lištička, slušný vysvětlění, řikam si proč ne a vypnu AdBlock, dneska si pročítam diskuze a co na mě neskočí, lišta co cestuje celou dobu po stránce se mnou a ještě chce aktivovat flashplayer....

Jsem schopnej zkousnout tu reklamu nahoře v baneru (na cestovní pojíštění, což mě vůbec nezajímá, ale budiž), ta nijak neruší, ale tohle opravdu ne, radši ani nechci vědět na co to ten flash chce.

Takže buď tu reklamu umravněte nebo se holt smiřte s tím že jí lidi budou blokovat.

« Odpověď #246 kdy: 06. 06. 2014, 14:25:30 »
Správně, ty články nikdo nepíše proto, aby se četly.
Ty články určitě z drtivé části píšou nadšenci, kteří mají rádi opensource. Určitě si za psaní na Root ještě nikdo zadek v Porschi nevozí. Jenže holt všichni musíme něco jíst a někde spát. Proto se články platí reklamou, páč jiné způsoby placení mají zase jiné problémy. A není to problém Roota, ale AFAIK problém celosvětový, který řeší i takoví giganti jako NYT...

Nevím, co je tak složitýho na tom, že služba "root.cz" je dávaná jako celek - tady máte nějaké články, nějaké zprávičky, fórum a za to nám platíte reklamou. Je to model založený na gentlemanské dohodě. Pokud skoro polovina konzumentů nejsou gentlemani, tak jsou minimálně ve finále sami proti sobě, protože to v krajním případě může dopadnout i tak, že žádný Root nebude. Nebo se to aspoň odrazí na kvalitě, protože čím kvalitnější autor, tím má pochopitelně menší motivaci několik dní trávit psaním a laděním článku, za který dostane drobný honorář, notabene když se mu v komentářích pod článkem vysměje kupa nevycválaných sebestředných pubošů, kteří momentálně nemají co na práci, protože WoWko laguje... Hlavně že "komunita", sdílení a všichni se máme rádi, protože opensource...

Ono prostě nic takového jako oběd zdarma není.

robert

« Odpověď #247 kdy: 06. 06. 2014, 14:35:55 »
staci aby se ty reklamy netocili, nemam rad kdyz se mi neco na strance furt hejbe .. udelejte decentni statickou, nejlepe textovou a nebudete mit problem .. tohle ste si udelali sami poskytovatele obsahu svoji nenasytnosti, kdyz stranky jednu dobu vypadaly jak matejska, ... proto musel vzniknout adblock ...

« Odpověď #248 kdy: 06. 06. 2014, 14:36:36 »
To: Petr a Mirek

Dneska existuje hromada blogů, kde autoři píší lepší články, než na lecjakém velkém serveru. Zcela zdarma, bez reklam. Dokonce existují i poskytovatelé, kteří jsou ochotni ukápnout nějaké to železo, linku, VPSku zdarma.

Existovaly doby, kdy se i železo víc sdílelo (člověk měl účty všude možně po serverech nejen kámošů). Dneska, v době uzavírání všeho už se člověk má problém připojit i na net, protože vše je wpa2 a někteří by to dokonce i rádi uzákonili. Opravdu díky za poskytovatele, kteří to mají otevřené pro všechny.

Ne za vše se musí platit a ne každá platba musí být v penězích. I ten oběd je občas zdarma.

« Odpověď #249 kdy: 06. 06. 2014, 14:40:45 »
staci aby se ty reklamy netocili, nemam rad kdyz se mi neco na strance furt hejbe .. udelejte decentni statickou, nejlepe textovou a nebudete mit problem ..

My nerozhodujeme o tom, jak ty reklamy vypadají. My je neděláme, nezadáváme, ani neplatíme.

brk

« Odpověď #250 kdy: 06. 06. 2014, 14:42:08 »
Dalším problémem je to, na co poukázalo již velké množství diskutujících: od chvíle přechodu pod křídla Internet Infa začala kvalita článků prudce klesat.

Neodolal jsem a koukl jsem do historie, jak vypadá opravdová kvalita. Tady je titulek úvodního článku a pak následně dalších 15, tak jak postupně vycházely. Asi máme každý jiný vkus, ale za mě díky Bohu, že nám ten Root takhle pěkně "upadá".

O co tady běží?
Internetové nákupy pokračují - Yahoo kupuje Geocities!
První komerční hra pro Linux
N@VA opět boduje (bohužel)
MP3 search made by Lycos
Jak vybírat hardware pro Linux?
Compaq bude opět na své počítače instalovat Communicator
Proč je Živě samý otazník?
Kdo s kým na českém Internetu?
Cesta do hlubin linuxákovy duše
Heslo je heslo
Co zajímavého na poli softwaru?
Humor a'la Linux
Mana
Linux v kanceláři? Proč ne?
Za stahování jednodušší...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #251 kdy: 06. 06. 2014, 14:45:42 »
... My po vás vlastně chceme, abyste nedělali nic. ...
Mozna jsem sam, ale "defaultne" (tj. nedelam nic) mam zaple blokovani vsech reklam, JS, Flashe, Silverlightu a Javy. Povoluji pouze tam, kde chci server podporit a reklamy nejsou prehnane narocne ci otravujici - flash, blikani, posouvani se, zvuky atp.

Nelibi se mi, ze pokud povolim reklamy na jednom serveru, tak podporuji vlastne vsechny autory a jejich clanky, prestoze cast se mi nemusi zamlouvat (na rootu je alespon znamkovani, ale netusim, jak to ovlivnuje odmeny autoru, jestli vubec). Takove to placeni predem, ktere je nyni tak popularni, se mi opravdu nezda - dila by se mela odmenovat podle toho, jak se dilo libi zakaznikovi, a ne podle toho, jak je kvalitni trailer/hype/seo apod.

« Odpověď #252 kdy: 06. 06. 2014, 14:46:19 »
Ne za vše se musí platit a ne každá platba musí být v penězích. I ten oběd je občas zdarma.
Právě že není, to je smysl toho přísloví. Pokud je něco zdarma a nemá to toho "bohatého strýčka" (jako třeba Ubuntu), tak to prostě někdo platí třeba svým volným časem, který by mohl s klidem trávit na zahrádce s nohama nahoře a belgickým weizenbierem v ruce... A to ho dřív nebo pozdějc přestane bavit, zvlášť pokud na něj konzumenti jeho těžce vydřenýho díla zvysoka [...] Viz Slax, viz openssl, jehož financování začne někoho zajímat až když se objeví Heartbleed...

Dneska existuje hromada blogů, kde autoři píší lepší články, než na lecjakém velkém serveru. Zcela zdarma, bez reklam.
No a co ti brání chodit tam a nechodit sem? Podle mě je ta gentlemanská dohoda jasná: ber nebo nech bejt.

« Odpověď #253 kdy: 06. 06. 2014, 14:48:44 »
Asi máme každý jiný vkus, ale za mě díky Bohu, že nám ten Root takhle pěkně "upadá".
+100

Jezevec

« Odpověď #254 kdy: 06. 06. 2014, 14:49:24 »
Vždyť tys byl Mirku také divný už v minulosti a evidentně ti to zůstalo. Tak proč nám vyčítáš náš "stále stejný" přístup?