Nikdo žádné platby nechce, s tím jste přišli vy. My po vás vlastně chceme, abyste nedělali nic. To není tak špatné, ne?[/quote]
ospravedlnujem sa, napisal som to trochu nepresne. prichadza na mna unava po obede

skusim inak:
platby som myslel nepriame, reklamou. ako ste sam priznal, je to hodne ideologicky problem a ja sa tym ludom necudujem. to, ze nejaky ocean reklam bude mat udaje o mojom pohybe, ktore su "neskodne", tak mu ich dam, je v zmysle hesla, ktore tu platilo este pred nejakymi 25 rokmi, "slusny obcan nema co skryvat". ja sam sa postupne snazim odist od sluzieb, ktore su ponukane "zadarmo", lebo tomu, ze je nieco zadarmo, uveri skutocne len blby. platime to vsetci prave udajmi o sebe a sledovanim reklamy... to ale urcite sam dobre viete.
u mna to nie je az tak davno, co som zacal s linuxom vobec a zacal chodit na root, dajme tomu 3-4 roky. odvtedy som si cely ten princip oblubil a snazim sa sirit ho vsade tam, kde nie je potrebny windows, ale to uz odbacam.
z ceskych servrov chodim na ten Vas a abclinuxu. nechcem nejak detailne porovnavat, ale mne tu napr. chybaju nejake pravidelne rubriky ako na abc v style spravodaj o vine, hw novinky apod. isteze, vychadzaju tu clanky p. Tisnovskeho o JVM, historia her apod., ale tieto oblasti prave mne az tak nezaujimaju. samozrejme, cas od casu sa nejaky dobry clanok z "nahodnej" temy objavi, zas aby som neznel, ze to tu chcem zhadzovat.
tym ani nechcem povedat, ze sa mi ma prisposobit obsah, ale bol to priklad, ze mozno je toho kvalitneho obsahu trochu malo za taky velky ustupok z ideologie niektorych ludi. zas mozem hovorit len za seba, ale myslim, ze nie som jediny, kto nema problem jednoducho sem prestat chodit, ak sa mu nebude chciet "bojovat proti vam a reklame". mozno by 1. krokom stalo za to presvedcit autorov, aby si naozaj aspon citali po sebe spravicky, aby neboli, ako keby vysli z betaverzie gtranslate.
myslim si, ze bola by skoda, keby root na zaklade toho padol, ale takisto, ako ctenari nemusia zobrazovat reklamu, vasa redakcia nemusi robit prave to, co robi (viem, je tazke vidiet, ked nieco vlastnorucne vybudovane pada, ale pozrite na nokiu). ja som amatersky sachista, ktory nema az tak daleko od urovne, na ktorej by som sa tym mohol zivit a na nu sa snazim svedomitym treningom dostat. ked sa mi to nepodari, budem sa holt zivit programovanim ako doteraz alebo aj niecim uplne inym... napriklad si zalozim reklamnu spolocnost

(ospravedlnujem sa za prilis dlhy, dufam ze nie uplne nezrozumitelny prispevok)