Lišta o blokování reklamy

noname

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #150 kdy: 05. 06. 2014, 22:12:29 »
Telefonní číslo? Když pro většinu lidí je tu problém odblokovat měřící kódy kvůli soukromí? Tohle mi nedává smysl.

Přesně tak. Divil bych se, kdyby je lidi masově dávali.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #151 kdy: 05. 06. 2014, 22:13:14 »
Místo telefonního čísla můžeš dosadit cokoliv jiného ... paypal účet.

« Odpověď #152 kdy: 05. 06. 2014, 22:17:12 »
Soutěže prostě nejsou výdělečné. Dělají se jen pro zpestření a obvykle proto, že někdo chce do takové soutěže dát zadarmo  nějaký zajímavý výrobek nebo jinou cenu. Pro sponzora je to reklama, pro provozovatele pěkné „děláme něco pro čtenáře“ a pro čtenáře zábava. Ale peníze (rozumné) se na tom vydělat nedají.

hrmag

« Odpověď #153 kdy: 05. 06. 2014, 22:21:28 »
S tím docela souhlasím. Hlavně soutěžení je pěkně dementní, takže pochybuju, že na root by to frčelo.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #154 kdy: 05. 06. 2014, 22:23:36 »
Já si vždycky myslel, že nemusí přímo pršet, stačí, když kape, ale vy žádáte asi přímo přívalový déšť. Jinak jsem uchvácen z toho Tvého "optimismu". Baví Tě vůbec ještě Tvá práce?

noname

« Odpověď #155 kdy: 05. 06. 2014, 22:23:54 »
Ten asi taky ne. Telefon má alespoň (skoro) každý. Ale nějaký odkaz na číslo účtu by tady dát mohli. Obzvlášť poté, co se v diskusi ukázalo, že jsou lidi ochotní pravidelně platit jako podporu. A nápad s prodejem něčeho lepšího, než jsou tanga je taky dobrý. Nějaké IT cetky (flashky, drobné IT potřeby) u komixu nebo pod odkazy na diskuse u článků by určitě bylo přínosných. Pokud by byly tématické, ani by nemusely být vnímány jako rušivý prvek.

« Odpověď #156 kdy: 05. 06. 2014, 22:29:38 »
Já si vždycky myslel, že nemusí přímo pršet, stačí, když kape, ale vy žádáte asi přímo přívalový déšť. Jinak jsem uchvácen z toho Tvého "optimismu". Baví Tě vůbec ještě Tvá práce?

Baví mě hodně. Nebaví mě řešit věci, které mi ji komplikují. Problém toho kapání je, že nás nevytrhne. My potřebujeme na provoz poměrně velké peníze, pár stovek ze soutěže nemá žádný smysl. Je za tím víc práce než užitku. Nemá smysl se pouštět do předem prohraných nesmyslných akcí.

Ten asi taky ne. Telefon má alespoň (skoro) každý. Ale nějaký odkaz na číslo účtu by tady dát mohli.

Stejný problém: lidi nebudou dávat, protože osobní údaje. Navíc, jak bylo řečeno, takhle přijímat peníze nemůžeme. Nedá se to rozumně účtovat. A platební brána narazí na stejný problém: nedám číslo karty.

A nápad s prodejem něčeho lepšího, než jsou tanga je taky dobrý. Nějaké IT cetky (flashky, drobné IT potřeby) u komixu nebo pod odkazy na diskuse u článků by určitě bylo přínosných.

Butik je mrtvý, prakticky nikdo tam nic nekupuje. Je v plánu to utlumit a zrušit. Cetky nikdo kupovat nebude, ty se rozdávají zdarma. Já jsem si flashku nikdy nekoupil a přesto bych jich tu teď našel aspoň deset. Výdělek takových věcí je opět v řádu desetikorun. Nemá smysl platit ani člověka, který to bude balit a posílat.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #157 kdy: 05. 06. 2014, 22:31:02 »
Je ale evidentní, že je někde něco špatně, protože problémy s penězi a tlačení na čtenáře se tu objevuje celkem často. Na druhou stranu, když budu platit root, tak bych rád měl jistotu, že se to dá do rootu a že to nesežere internet info, které peníze přerozdělí dle manažerského uvážení.

Johan

« Odpověď #158 kdy: 05. 06. 2014, 22:31:27 »
Ta lišta opravdu není dobrý nápad. Je prostě příliš otravná a útočí i na ty, kteří mají prostě z bezpečnostních důvodů povyhazované pluginy. Osobně reklamy neblokuji, ale Flash si kvůli nim instalovat taky nebudu.
To už si sem hodím radši Adblock Plus Element hidding helper.

hrmag

« Odpověď #159 kdy: 05. 06. 2014, 22:36:06 »
OMG, samozřejmě je něco špatně. Jmenuje se to web a ví to každý, kdo něco na něm provozuje. Hlavně pokud chceš publikovat kvalitní články pro menší publikum.

« Odpověď #160 kdy: 05. 06. 2014, 22:36:14 »
Ta lišta opravdu není dobrý nápad. Je prostě příliš otravná a útočí i na ty, kteří mají prostě z bezpečnostních důvodů povyhazované pluginy. Osobně reklamy neblokuji, ale Flash si kvůli nim instalovat taky nebudu.

S instalací pluginů to vůbec nesouvisí. Není to nijak závislé na Flashi ani na žádném jiném rozšíření. Zobrazuje se to jen lidem, kteří blokují AdOcean nebo nenačítají obsah pomocí JavaScriptu. Čili je potřeba udělat aktivně něco pro blokaci reklamy, aby se lišta objevila.

« Odpověď #161 kdy: 05. 06. 2014, 22:38:59 »
Na druhou stranu, když budu platit root, tak bych rád měl jistotu, že se to dá do rootu a že to nesežere internet info, které peníze přerozdělí dle manažerského uvážení.

To je další důvod proti přímým platbám. Tohle samozřejmě nelze ve firemním prostředí zaručit. Žádný Root, s.r.o. neexistuje, vycházíme pod jednou střechou s dalšími servery a samozřejmě se financujeme ze společného účtu. Když bude mít Root horší rok, taky se na něj ostatní servery nevybodnou a neřeknou „to jsou jen naše peníze“. Umožňuje to vyšší stabilitu a přežít různé výkyvy.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #162 kdy: 05. 06. 2014, 22:42:26 »
My potřebujeme na provoz poměrně velké peníze, pár stovek ze soutěže nemá žádný smysl. Je za tím víc práce než užitku. Nemá smysl se pouštět do předem prohraných nesmyslných akcí.

Ten asi taky ne. Telefon má alespoň (skoro) každý. Ale nějaký odkaz na číslo účtu by tady dát mohli.

Stejný problém: lidi nebudou dávat, protože osobní údaje. Navíc, jak bylo řečeno, takhle přijímat peníze nemůžeme. Nedá se to rozumně účtovat. A platební brána narazí na stejný problém: nedám číslo karty.

Zvláštní, potřebujete na provoz velké peníze a kam se strácí? Domnívám se, že na obsahu moc vidět nejsou. Ale ono je to vlastně jedno, když je stejně nemůžete přijmout, protože vaše účetní je neumí rozumně zaúčtovat. Ty postoje mne zaráží víc a víc ...  :o

Johan

« Odpověď #163 kdy: 05. 06. 2014, 22:43:59 »
S instalací pluginů to vůbec nesouvisí. Není to nijak závislé na Flashi ani na žádném jiném rozšíření. Zobrazuje se to jen lidem, kteří blokují AdOcean nebo nenačítají obsah pomocí JavaScriptu. Čili je potřeba udělat aktivně něco pro blokaci reklamy, aby se lišta objevila.

Zvláštní.
Nejsem si vědom, že bych něco z toho splňoval..
No, zapátrám.

hrmag

« Odpověď #164 kdy: 05. 06. 2014, 22:47:22 »
Zvláštní, potřebujete na provoz velké peníze a kam se strácí? Domnívám se, že na obsahu moc vidět nejsou. Ale ono je to vlastně jedno, když je stejně nemůžete přijmout, protože vaše účetní je neumí rozumně zaúčtovat. Ty postoje mne zaráží víc a víc ...  :o

Možná to vidím zkresleně. Ale provozovat něco živého stojí docela dost peněz a pár tisíc měsíčně je dobré jen jako nějaká sranda. Obsah je horší, ale to bude spíše tím, že stejně ani s lepším nic nevyděláš. Takže nechápu, co se ti nezdá. Petr chce provozovat server na úrovni, ale za pár korun to nejde a teď se to platí asi z něčeho jiného.