Lišta o blokování reklamy

euser

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #120 kdy: 05. 06. 2014, 17:42:44 »
Petr Krčmář to sa pýtate vy mňa? tak to je dosť smutné. žeby napríklad zohnať sponzorov? možností je dosť :)

« Odpověď #121 kdy: 05. 06. 2014, 17:43:03 »
A jak vysoká taková částka z reklam na čtenáře bývá? Třeba si tu někteří lidé cení svého soukromí více.
To je zajímavá konstrukce. Takže když si někdo hodně cení soukromí, neposkytne v zásadě anonymní data reklamnímu systému, ale radši pod svým jménem ze svého účtu nebo platební karty pošle peníze vydavateli, aby ten přesně věděl, kdo jsou jeho čtenáři? Kde je to přidané soukromí?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #122 kdy: 05. 06. 2014, 17:45:06 »
Mne napriklad reklamu (alespon nektere) filtruje firemni firewall, se kterym nic neudelam. Bylo by fajn alespon mit moznost ten pruh "zavrit" ... prinejmensim na danou session.... dejme tomu do ukonceni prohlizece, pokud ne uplne. Tohle jen jen otravne - reklamu bych si klidne i prohlidl, ale fakt s tim nemam co udelat :)

Tak na session nevim jak, ale kdyz si do FF/Pale Moon nainstalujes rozsireni Nuke Anything Enhanced, tak to pak zrusis jednim pravym klikem polozkou z kontextualniho menu. Hodi se to i jindy, napriklad u webu, ktere si vynucuji prihlasovani tim, ze pres web natahnou polopruhlednou masku nebo u webu, kde se snazi branit stazeni obrazku tim, ze pres nej natahnou prazdny pruhledny obrazek. Na weby, ktere nejaky debik odladil pro IE tak dobre, ze ve FF se pak prekryvaji prvky, se take obcas sikne, kdyz to clovek muze trochu probrat a vyhazet nezajimave blbosti.

Kolemjdoucí

« Odpověď #123 kdy: 05. 06. 2014, 18:07:14 »
Lištu jsem dnes viděl poprvé a měla přesně opačný účinek - přidal jsem ji do AdBlock filtrů.

j

« Odpověď #124 kdy: 05. 06. 2014, 18:08:52 »
A jak vysoká taková částka z reklam na čtenáře bývá? Třeba si tu někteří lidé cení svého soukromí více.
To je zajímavá konstrukce. Takže když si někdo hodně cení soukromí, neposkytne v zásadě anonymní data reklamnímu systému, ale radši pod svým jménem ze svého účtu nebo platební karty pošle peníze vydavateli, aby ten přesně věděl, kdo jsou jeho čtenáři? Kde je to přidané soukromí?

Ehm, penize se daji poslat i realtivne anonymne, druhak sdeluje celkem konkretne definovane udaje celkem konkretne definovanymu subjektu, ktery je navic vazan ceskou legislativou. A nenechava se smirovat po celym webu od jakyhosi psonko subjektu ... o kterym nic nevi, natoz co ty jeho scripty vlastne delaj. Prevod na ucet mi seznam souboru z disku nenacte, ze ...

Jo ja vim, kdo nic nedela se prece nema ceho bat ...

noname

« Odpověď #125 kdy: 05. 06. 2014, 18:34:03 »
Osobně by mě docela zajímalo, jak by to bylo s rentabilitou vývoje platebního systému. V diskusi jsem zaznamenal informaci, že by jeho vývoj stál 10 000,-. Když ale vezmu v úvahu, vyjádřenou ochotu některých přispívat 100,- měsíčně vyjde mi 100 lidí jako minimální počet takto platících. Vzhledem k situaci, kdy tento server údajně navštěvují tisíce lidí by to mělo být snadno dosažitelné minimum. Nikdo takovým pokusem nepřijde k úhoně. Navíc je možné, že by tady lidi platili daleko více, než jsou uvedené částky v situaci, kdy by byl systém rozumně navržený. Někteří, kteří tady chodí jsou sice fandové, ale spousta místních je určitě zaměstnaná v IT sektoru, tedy když se jim nabídne zajímavý obsah a budou dostatečně motivováni, tak určitě rádi dobrovolně přispějí i několikanásobek této částky. Ostatně Wikipedie taky funguje. Sice je pravda, že se jedná o neziskovou a hodně známou organizaci, ale je zřejmé, že systém dobrovolných příspěvků funguje u mnoha organizací alespoň na té úrovni, že zaplatí náklady vývoje, takže by to pro firmu byl nezvyklý obchodní model, kde by se musely zavádět nové procesy, než finanční riziko.

Na druhou stranu si myslím, že by bohatě stačilo zveřejnit číslo účtu, na který by se posílaly pouze peníze na provoz serveru (nemusel by se řešit variabilní nebo specifický symbol). Účetní bohužel nejsem, ale takto by bylo jasné, jak tyto peníze danit pro klid administrativy a státu.

Navíc platební systém a reklama by mohly běžet souběžně. Nikdo nemůže chtít, aby se vypla reklama a začalo se přispívat - to by bylo hodně nejisté co se rizik týče. Možná jsem laik, účetnictví není můj obor zájmu, ale z mého pohledu vidím samé plusy, žádná významná rizika a šanci získat další příjem.

noname

« Odpověď #126 kdy: 05. 06. 2014, 18:38:47 »
Při návratnosti do jednoho roka by to dokonce mohlo být deset plátců.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 05. 06. 2014, 18:39:45 »
Reklama, která má křiklavé barvy a hýbe se, vždy ruší při čtení. Pravda, že root není taková tragédie jak jiné servery...

Nicméně, nedalo by se sem hodit textovou reklamu, nebo alespoň reklamu, která se nehýbe? AdBlock a jemu podobné záležitosti jsou více-méně pouze reakcí na rušivé reklamy a reklamy, které jsou velké, zatěžují systém, přehrávají zvuky, mají křiklavé barvy atd.

noname

« Odpověď #128 kdy: 05. 06. 2014, 18:49:33 »
Reklama, která má křiklavé barvy a hýbe se, vždy ruší při čtení. Pravda, že root není taková tragédie jak jiné servery...

Nicméně, nedalo by se sem hodit textovou reklamu, nebo alespoň reklamu, která se nehýbe? AdBlock a jemu podobné záležitosti jsou více-méně pouze reakcí na rušivé reklamy a reklamy, které jsou velké, zatěžují systém, přehrávají zvuky, mají křiklavé barvy atd.
To určitě taky, ale mi nejde ani tak o reklamu samotnou (na tu si člověk zvykne a sem tam i klikne) ale o zasílání informací nežádoucím serverům. Někteří tady mají nainstalovaný Ghostscript, NoScript nebo Privacy Badger a nebudou ho chtít vypínat, byť by ta reklama byla sebetextovější a co nejméně obtěžující, protože jejich motivace ji blokovat je úplně jiná.

snajpa

« Odpověď #129 kdy: 05. 06. 2014, 19:22:16 »
Nemam problem platit si za LWN, zaplatim si i za root. Ale reklamy mi prosim necpete, nechci je.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #130 kdy: 05. 06. 2014, 19:34:02 »
No řekněme si to upřímně, server root není ten typ serveru, aby někoho živil na plný úvazek. Jen vzpomeňme, proč přešel pod internet info. Dejme tomu, kdyby to měl někdo bokem jako koníčka, který by mu občas přinesl nějakou tu korunku.

Navíc nikam nesměřuje, nic se nevylepšuje a jen stagnuje. Opět vzpomeňme, jak bylo řečeno, že bude možno i nadále používat černé téma. Ano, lze ho použít, ale na kolika procentech serveru? Takže kdyby nebylo, nic by se nestalo, jelikož ve stávajícím stavu je naprosto nevyhovující.

No a nakonec i kdyby se celý root zavřel, nic podstatného by se nestalo, pořád tu je abíčko, které sice také neinovuje, ale také neotravuje.

Ano, jsem jeden z těch, co si žlutý proužek zase zakázal a adblock používá dál. Občas na roota kouknu z Dolphina a jsem rád, že to svinstvo kolem na velkém monitoru nevidím.

Root ve výdělku nezachrání ani jeho tanga i to je špatný model. Přesto, kdyby se trochu chtělo, trošku zamyslelo, tak by ty čísla mohli za něco stát. Ono to brečení bez patřičné zarputilosti a snahy se stávající spokojeností a zakrnělostí nemůže lepší výsledky přinést, to je jasná věc. Je třeba si uvědomit, že root tu je pro své čtenáře a ne, že tu jsou čtenáři pro root. Vždycky je možnost, kam migrovat.

noname

« Odpověď #131 kdy: 05. 06. 2014, 19:49:18 »
Root ve výdělku nezachrání ani jeho tanga i to je špatný model. Přesto, kdyby se trochu chtělo, trošku zamyslelo, tak by ty čísla mohli za něco stát. Ono to brečení bez patřičné zarputilosti a snahy se stávající spokojeností a zakrnělostí nemůže lepší výsledky přinést, to je jasná věc. Je třeba si uvědomit, že root tu je pro své čtenáře a ne, že tu jsou čtenáři pro root. Vždycky je možnost, kam migrovat.

Je pravda, že kdyby místo toho prodával flashky, případně další drobnosti spojené s IT, vydělá daleko více. A když by se jednalo o jeden proužek s výběrem takových produktů na spodní části stránky s komixem, (podobným jako na Uložto,) vůbec bych se tomu nebránil.

Filip Svoboda

« Odpověď #132 kdy: 05. 06. 2014, 19:50:06 »
Nestaci napsat: jsme na tom spatne poslete prosim deset korun jinak root nebude fungovat?

Koncim se ctenim rootu dokud tu ta lista bude. z principu.

Prudič i analytik

« Odpověď #133 kdy: 05. 06. 2014, 20:03:26 »
Citace: noname
Někteří tady mají nainstalovaný Ghostscript, NoScript nebo Privacy Badger a nebudou ho chtít vypínat, byť by ta reklama byla sebetextovější a co nejméně obtěžující, protože jejich motivace ji blokovat je úplně jiná.

Já bych rozhodně Googlu žádný výzvědný JS nepovolil. Blokuji Google hned na několika úrovních a teď bych ho měl povolit jen kvůli Rootu? Pro Google má jen historie mnou navštívených webů (což při JS rozhodně zjistí) mnohem větší hodnotu než vám za vaši reklamu platí. Pokud se bez reklamy neobejdete, tak buďto změňte dodavatele, nebo žádejte vyší odměnu (a pak vás 50% blokování reklamy nemusí trápit).

Zajímavé je také to, že například Lupa podobnou osvětu nerozjela a já si přitom neumím představit že k nim na web vůbec někdo chodí.

Pokud se vám při 150 000 návštěvnících měsíčně nevyplatí vytvořit systém pro peněžní dary (za cenu, řekněme 10 000 -20 000 Kč) tak to možná rovnou zabalit... a nebo prodat, dokud existují kupci kteří věří že při této návštěvnosti se to vyplatí. Lepší představu byste si mohli udělat tak že vyzvete lidi kteří odmítnou reklamu konzumovat nenavštěvovat web, později ty kdo odmítnou přispět každý měsíc, následně ty kdo odmítnou přispět minimální částkou ročně,... Od jistého množství se ale může rychlost jití do kopru dramaticky zrychlit.

Co takhle nějaká přidaná hodnota. Třeba jít cestou dřívějších portálů či ISP, rozšířený mail či blog na doméně za roční poplatek?
Mimochodem vám vaše pokusy o technické řešení ledasčeho nevěřím, ať již se týká často zde probíraného SPAMu nebo reklamy, podle mne jste celé roky nehnuly ani prstem jen zbytečně mařili čas blbostmi (teď nenapadám "starý" vzhled, ten mám naopak rád).
A nebo co to takhle předat mladším, nadšeným bláznům co ještě nemusí živit rodiny? Se mi beztak zdá že i obsah začíná být zaměřen na "výrostky" (nechci již ale komentovat proč ho tvoří staří pisatelé pro Lupu a spol, kteří by měli být, leč nejsou pardálové ve světě IT natož Linuxu).

xxx

« Odpověď #134 kdy: 05. 06. 2014, 20:05:17 »
Reklamu rozhodně nepovolím, nemám chuť, aby mě přes reklamky někdo sledoval, kam lezu na servery. Smůla.