Lišta o blokování reklamy

Element Hiding Helper

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #90 kdy: 05. 06. 2014, 15:21:40 »
Element Hiding Helper

pn

« Odpověď #91 kdy: 05. 06. 2014, 15:23:07 »
(...) z těch reklamních systému tečou pořád ještě zajímavé a celkem jisté peníze. Statisticky prostě každý (neblokující) čtenář z toho reklamního systému vytáhne nějakou částku. Při velkém množství čtenářů jsou to pak peníze, které server dokáží uživit.
A jak vysoká taková částka z reklam na čtenáře bývá? Třeba si tu někteří lidé cení svého soukromí více. (Na druhou stranu, pokud vám za mě AdOcean při zapnutých skriptech dá dva tisíce měsíčně, tak vás možná radši podpořím jejich zapnutím.)

« Odpověď #92 kdy: 05. 06. 2014, 15:23:25 »
Jiné řešení v tuhle chvíli neexistuje a nikdo ho nebude vyvíjet. Ostatní provozovatelé webů potvrzují, že reklamu nebo JavaScript u nich blokuje maximálně půl procenta lidí. Kvůli Rootovi nikdo svět předělávat nebude, taková je realita a my se s ní musíme poprat. Budu rád za nějaké lepší řešení, ale my jsme ho nevymysleli.

Ten konec o ručním blokování jsem nepochopil.

« Odpověď #93 kdy: 05. 06. 2014, 15:25:42 »
A jak vysoká taková částka z reklam na čtenáře bývá?

Ptal jsem se na to a prý to je velmi obtížné zjistit, protože záleží na tom, kdo je započítáván, z jakého systému ty peníze plynou a podobně. Ale na čtenáře je to prý několik tisíc ročně.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: 05. 06. 2014, 15:42:41 »
Nedavno jsem zkousel, jak moc povoleni reklam zpomali nacitani stranek. A zrovna na rootu to bylo celkem drasticke zpomaleni :(. Reklamu v hlavnim prohlizeci blokuji, ale snazim se kazdy den v jinem prohlizeci zobrazit hlavni stranku a proklepat reklamy. Neni to idealni reseni, ale cekat trikrat dele na nacteni kazde stranky se mi opravdu nechce...

« Odpověď #95 kdy: 05. 06. 2014, 15:52:29 »
To je zajímavé, díky za to, předal jsem vývojářům. Třeba se s tím dá něco udělat. Rozhodně na to téma rozproudíme interní diskusi.

V tuhle chvíli je asynchronní načítání reklam vypnuté, protože pak zobrazení reklam cuká s obsahem. Jakmile se dodatečně načte banner, celý obsah poskočí třeba dolů nebo doleva. Což není ideální. Samozřejmě by bylo možné těm reklamám natvrdo to místo vyhradit, ale to taky není dobré, protože pak by byly na webu prázdné oblasti, které by v mnoha případech nebyly naplněny reklamou.

Komo

« Odpověď #96 kdy: 05. 06. 2014, 15:52:32 »
Zdravim.

Ako uz niekto spomenul predomnou, donation box by vobec nebol od veci.
Do minusu nepojdete a je to urcite mensia "past na oko" ako taketo polepence a zabo-mysie nahanacky.

« Odpověď #97 kdy: 05. 06. 2014, 15:55:22 »
Nemáte někdo screenshot toho proužku?

omelkes

« Odpověď #98 kdy: 05. 06. 2014, 15:56:34 »
Ptal jsem se na to a prý to je velmi obtížné zjistit, protože záleží na tom, kdo je započítáván, z jakého systému ty peníze plynou a podobně. Ale na čtenáře je to prý několik tisíc ročně.

Máte přehled o příjmech roota z reklamy? Pak to přece stačí vydělit.. ale osobně si myslím, že tohle číslo je vycucané z prstu, protože pak by root měl přijmy z reklamy (hodně) přes 8 000 000 ročně.
Výpočet je pro polovinu uvedenách návštěvníků za měsíc, tj. 75 000 a 1200 za návštěvníka a rok. Uvádite několik tisic.. tak asi máte příjem z reklamy na 20 a více milionech. (Několik tisic není jeden a počet návštěvníků za rok také asi bude vyšší, i těch, kteří reklamu neblokují.

Faktem je, že hodně lidí blokaci reklamy nevypne, já se k nim hlásím také. Na rootu jsem blokaci zkusil vypnout a výsledek mě nepotěšil -  několikrát delší nahrávání článku, místo textu vidím jako první hnusnou blikající věc, otravné blikající cosik jedoucí na boku stránky. Takže po několika nahráních stránky jsem si zase blokování zapnul. Je evidentní že nejsem jediný, kdo má podobný názor.
Co se týče roota, přijde mi že řešní je několik:
- transparetní účet (klidně zaplatím 50-100 kč měsíčně jako podporu root.cz - opět, nejsem sám)
- flattr a jeho propagace (jde nastavit pravidelná platba na web - pro mě idealní )
- premium účet

« Odpověď #99 kdy: 05. 06. 2014, 15:58:42 »
Nemáte někdo screenshot toho proužku?

Tady je.

« Odpověď #100 kdy: 05. 06. 2014, 16:00:52 »
Do minusu nepojdete a je to urcite mensia "past na oko" ako taketo polepence a zabo-mysie nahanacky.

„Jsem si naprosto jistý tím, že vybudování platebního systému by od mínusu rozhodně šlo!“ odepsal mi kolega. Podle něj jenom vývoj donačního systému s platební bránou vyjde nejméně na 10 000 Kč.

Posílat peníze „jen tak na účet“ není možné, protože je třeba to mít zaúčtované. Účtárna by nás za to sežrala.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 05. 06. 2014, 16:03:26 »
Mozna by bylo dobre dat na vedomi, odkud vam ta reklama leze. Na Rootu mam Addblock vypnuty, nejake reklamy vidim, nicmene vidim take lecjake "Server not found". Radu veci mam zablokovanou v /etc/host, ne kvuli Rootu, ale protoze mi kdysi nekde lezly na nervy. Opravdu se mi ale nechce studovat, ktera z nich za to muze.

Honz@

« Odpověď #102 kdy: 05. 06. 2014, 16:05:55 »
Tak sem to zkusil vypnout a root se načítal tak pomalu, že sem skoro usnul. Po zapnutí opět načítal rychle.

Komo

« Odpověď #103 kdy: 05. 06. 2014, 16:06:29 »
Mimochodom, ja mam tiez na root reklamy vypnute.
Niesu otravne - tak ako napr. pri bulvare.

Btw. zalozte obcianske zdruzenie root.cz na ktore bude registrovany tento system s tym, ze dany ucet bude transparentne otvoreny.
Ak si na nieco nedate pozor, nepridete len o peniaze ;)

Komo

« Odpověď #104 kdy: 05. 06. 2014, 16:07:19 »
* blokovanie reklamy som mal na mysli - reklama sa mi zobrazuje