Ptal jsem se na to a prý to je velmi obtížné zjistit, protože záleží na tom, kdo je započítáván, z jakého systému ty peníze plynou a podobně. Ale na čtenáře je to prý několik tisíc ročně.
Máte přehled o příjmech roota z reklamy? Pak to přece stačí vydělit.. ale osobně si myslím, že tohle číslo je vycucané z prstu, protože pak by root měl přijmy z reklamy (hodně) přes 8 000 000 ročně.
Výpočet je pro polovinu uvedenách návštěvníků za měsíc, tj. 75 000 a 1200 za návštěvníka a rok. Uvádite několik tisic.. tak asi máte příjem z reklamy na 20 a více milionech. (Několik tisic není jeden a počet návštěvníků za rok také asi bude vyšší, i těch, kteří reklamu neblokují.
Faktem je, že hodně lidí blokaci reklamy nevypne, já se k nim hlásím také. Na rootu jsem blokaci zkusil vypnout a výsledek mě nepotěšil - několikrát delší nahrávání článku, místo textu vidím jako první hnusnou blikající věc, otravné blikající cosik jedoucí na boku stránky. Takže po několika nahráních stránky jsem si zase blokování zapnul. Je evidentní že nejsem jediný, kdo má podobný názor.
Co se týče roota, přijde mi že řešní je několik:
- transparetní účet (klidně zaplatím 50-100 kč měsíčně jako podporu root.cz - opět, nejsem sám)
- flattr a jeho propagace (jde nastavit pravidelná platba na web - pro mě idealní )
- premium účet