Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #105 kdy: 05. 06. 2014, 16:07:33 »
Mozna by bylo dobre dat na vedomi, odkud vam ta reklama leze. Na Rootu mam Addblock vypnuty, nejake reklamy vidim, nicmene vidim take lecjake "Server not found".

Jak jsem psal, lišta hlídá reklamní systém AdOcean.

« Odpověď #106 kdy: 05. 06. 2014, 16:13:36 »
Paradoxně, ten proužek samotný se dá pomocí adblock blokovat ... to je programátorské diletantství.

« Odpověď #108 kdy: 05. 06. 2014, 16:16:23 »
Paradoxně, ten proužek samotný se dá pomocí adblock blokovat ... to je programátorské diletantství.

Vždycky to půjde odstranit. Tohle nemá být nátlaková akce typu „neukážeme vám obsah, když nezapnete reklamu“. Je to informační proužek. Někdo pochopí a reklamu vypne, někdo půjde tvrdošíjně vždycky proti.

« Odpověď #109 kdy: 05. 06. 2014, 16:20:29 »
Nicmene to asi nebude vsechno. Odkud tedy lezou tyhle sracky?

Jedná se typicky o reklamy z RTB (Real-time bidding) systémů, se kterými teď poměrně hojně pracujeme, protože je to nový zdroj příjmů nad rámec klasické inzerce zadávané přímým klientem nebo mediální agenturou. Nemůžeme je ignorovat, protože se tam inzerenti přesouvají.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 05. 06. 2014, 16:47:44 »
To mi ovsem odblokovani reklamy na Rootu moc neusnadnuje.

Hellraiser

« Odpověď #111 kdy: 05. 06. 2014, 16:52:14 »
No tak jste me presvedcili a adblock jsem vypnul a po mnoha letech zjistuju jak Root vlastne vypada.Doufam ze to vydrzim.

« Odpověď #112 kdy: 05. 06. 2014, 17:01:37 »
Skvělé, děkujeme za pochopení a pomoc!

Za čas chceme znovu provést měření a zjistit, jestli jsme se ze 48 % dostali k rozumnějšímu číslu. Určitě výsledek zveřejníme.

pta

« Odpověď #113 kdy: 05. 06. 2014, 17:06:33 »
Je mi lito, ze mate problemy s prijmy kvuli blokovani reklamy uzivateli. Je to ale _vas_ obchodni model, ktery jste si resp. vas provozovatel sami dobrovolne zvolili. Jestli nejste schopni si zajistit jiny zpusob ziskavani prijmu, a je jedno jestli podle vas nekdo (ne)vymyslel nic lepsiho, tak je to opet vas problem. Premlouvani navstevniku nebo dokonce vyhrozovani nikam dlouhodobe nevede, nebot to vytvari velmi krehke zaklady ktere je velmi tezke udrzet (momentalni dobra vule).

Pokud mohu mluvit za sebe, tak Root.cz je sice pro me v dane kategorii nejlepsi tuzemsky server, ale porad mi nestoji za to, abych porusil svuj postoj k reklamnimu byznysu, ktery povazuji uz z jeho podstaty za opovrzenihodny.

Jsem schopen prispet financne za _vysledky_, tj. konkretni kvalitni clanky nebo za publikace napr. p. Tisnovskeho, ale nikoli zobrazovanim reklamniho obsahu nebo pausalnimi platbami bez ohledu na kvalitu. Zrejme ale patrim do mensinove skupiny. Muzete zkusit podmaznout autory AdBlocku podobne jako Google, aby vas zaradili mezi "nerusive" reklamy ale jako moc efektivni reseni to nevidim. Mozna nazral cas na zmenu - poslat socialni inzenyry a agenty s teplou vodou k sipku a zmenit system od zakladu.

« Odpověď #114 kdy: 05. 06. 2014, 17:12:47 »
Premlouvani navstevniku nebo dokonce vyhrozovani nikam dlouhodobe nevede, nebot to vytvari velmi krehke zaklady ktere je velmi tezke udrzet (momentalni dobra vule).

Rozhodně nikomu nevyhrožujeme a ani to nemáme v plánu dělat. Cílem je jen upozornit na to, že tento problém máme a poprosit o pomoc. Někteří už to pochopili a jsou ochotni něco udělat. Samozřejmě to nikdy nebudou všichni, ale to ani nečekáme.

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 05. 06. 2014, 17:15:34 »
OK, přidal jsem tedy do AdBlock Plus exception rule pro AdOcean

@@||adocean.pl^$third-party,domain=root.cz

Systém se patrně inicializuje korektně, protože žlutý banner zmizel. Reklamy moc nepřibylo, navíc mám i flashblock, takže pokud je to otravný flash, tak je stejně klid.

Nechci rootu škodit a na flatovém připojení doma, kde trávím většinu času bych si přiměřené množství reklamy povolit (tedy ne něco ve stylu živě.cz), ale když se připojuji přes mobilní síť, tak je mi počítán a účtován každý jeden byte a zatím sem bohužel nenašel způsob jak v Adblock přepínat jedním klikem nebo podle providera mezi dvěma různými sadami filtrů.

« Odpověď #116 kdy: 05. 06. 2014, 17:16:50 »
Díky moc. U toho mobilního připojení to chápu, ale radu nemám. Třeba ji bude mít někdo jiný.

euser

« Odpověď #117 kdy: 05. 06. 2014, 17:18:01 »
súhlasím s pta. ak je niekto neschopný, že si nevie zarobiť na chlebík iným spôsobom nemá právo nikoho obmedzovať v slobodnom rozhodovaní. u mňa je to ďalší web, ktorý nemá význam navštevovať. nemám záujem o drastické reklamy ani o špicľovanie.

« Odpověď #118 kdy: 05. 06. 2014, 17:22:49 »
Jiný slušný způsob výdělku neznáme. Neexistují lepší možnosti. Zavření serveru za paywall nás neuživí, dobrovolné dary taky ne. A psát články za peníze inzerentům, jako to dělají některé české servery, fakt nechceme. Jaké máme jiné možnosti?

Randolf

« Odpověď #119 kdy: 05. 06. 2014, 17:35:34 »
Mne napriklad reklamu (alespon nektere) filtruje firemni firewall, se kterym nic neudelam. Bylo by fajn alespon mit moznost ten pruh "zavrit" ... prinejmensim na danou session.... dejme tomu do ukonceni prohlizece, pokud ne uplne. Tohle jen jen otravne - reklamu bych si klidne i prohlidl, ale fakt s tim nemam co udelat :)