Ahoj, včera jsem zažil celkem zajímavou zkušenost v SuSe na pohovoru, tak jsem se chtěl podělit a slyšet ostatní názory.
Pohovor trval cca 70 minut, předem jsem věděl že je jednokolový a probíhal ve čtyřech lidech, já, personalistka, teamleader a senior teamleader přes telefon z DE, celý pohovor v Angličtině.
Na konci celkem běžného pohovoru mi položili otázku, proč bych chtěl pracovat zrovna pro SuSe, já se nad tím krátce zamyslel a řekl si, že zcela otevřeně řeknu jak to je, i když bych samozřejmě mohl říci očekávané "nikde jinde nechci nikdy působit, celý život čekám na tuto příležitost" atd., ale na druhou stranu asi všichni vědí že to tak není a pokud nezapadnu do SuSe, zapadnu na první jinou pozici... Takže jsem řekl že mi nabízená pozice připadá zajímavá a tato práce by mě bavila, na což se manager ohradil že myslel otázku tak, proč zrovna SuSe a já opět po pravdě odpověděl že to nemusí být zrovna SuSe, jde mi o práci která mě baví a pokud to nebude SuSe, může to být jakákoliv jiná společnost, nepřišel jsem kvůli jménu.
Při loučení mi personalistka řekla že jí přišlo zajímavé co jsem řekl, že většinou lidé říkají "čekám pět let až budete otevírat pozice a nemůžu se dočkat, nutně k vám chci".
No a tentýž večer přišel závěr, že se mnou byli naprosto spokojeni a na pozici bych byl okamžitě přijat, pokud bych neodpověděl na závěrečnou otázku jak jsem odpověděl a pokud bych tak neukázal absolutní neloajálnost ke společnosti.

Jak to vidíte z vašeho pohledu? Přijde mi to divné, takové to klasické opěvování pozice mi přijde jako fraška, každý inteligentnější jedinec přeci ví že je to nesmysl a že je mu úplně putna, kde bude pracovat...