To ze v registrech po odinstalaci neco zustava je snad vina programatora uninstalleru a ne Windows.
Nebo spis vinou blbe navrzeneho systemu instalace a odinstalace. Widle odinstalaci nechavaji na nejakem programu, ktery nekdo k aplikaci doda a dost mozna zfusuje s tim, ze si toho stejne nikdo nevsimne driv, jak za par let. Kdyby si Widle k aplikaci udrzovaly seznam souboru a klicu v registry, mohly by odinstalaci delat samy jejich pouhym vymazanim.
když se bavíte o těch 10 letech. Kdo z vás má linux 10 let? Bez jediného problému (po updatu nenajede x,...)? V mém okolí nikdo nemá pc starší 5ti let a po 5ti letech je windows stále v pohodě použitelný.
Tak ja na Linuxu jedu uz aspon tech deset let.Muj Debian testing na desktopu tam je uz pres nekolik verzi, pouze updatovany, pricenz je uz minimalne na druhem pocitaci a tak tretim disku. Pri upgradu ho akorat vzdy prendam s diskem nebo preleju na novy.
Problemy se obcas vyskytnou, ale typicky jsou to prkotiny. S vetsim problemem jsem se setkal akorat asi 2x. Jednou nekdo dokurvil ovladac na grafiku Lynx 3DM, co jsem mel v notebooku a ja presel na jine distro, kde byla uz zase opravena verze, zatimco Debian trval na stare a ne a ne updatovat. Podruhe to byla zase grafika, tentokrat v desktopu, kdy prestal chrochtat ovladac na ATI Rage 128 a ja kvuli tomu musel prejit na nVidia NV40 z kontajneru.
Pokud clovek nepouziva Blbuntu, kde se vzdycky najde neco, co nefunguje a pokud to neni dostatecne mainstreamova vec, tak to nikdo neopravuje, tak Linux obvykle chodi dost dobre. Pokud se vyskytne problem, coz se treba v Debianu testingu jednou za uhersky rok stane, obvykle to dlouho netrva. Na Widlich to trva take s klidem do pristi verze a nebo te nasledujici. Pokud nereknou, ze to neni bug, ale feature.
Psal jsem snad někde, že jsou bez chyb? Je tam toho sakra dost, na čem by měli máknout a s 8 si toho jednou, či dvakrát tolik přidali. A myslím si, že Linuxák se nikdy nemůže dočkat Windowsů takových, jaké si je představuje. Na druhou stranu v Linuxu nás také čekají pěkné chvilky Wayland, Mir, KDE 5, Gnome 4 , přepis LXDE do QT a spousty hezkých chvil.
Tak LXDE me stve, az to vypukne, asi skoncim na Openboxu. Ale zbytek zatim nema cenu komentovat, budeme muset pockat, co se z toho vyklube. Je jasne, ze naprosta vetsina uzivatelu nepotrebuje plnokrevny X server. Treba Mac ho take nema a nikomu to tam moc nevadi. Ale zajimalo by mne, jak to budou resit lidi, kteri tan X server zrovna na potvoru potrebuji.