Komentuju to, co sem dlouhodobě používal.
Win95Můj první systém (ano, jsem odkojenej na klikání), těžko srovnávat, když v té době sem nic jinyho neznal. Pár BSOD a spoustu freezů si pamatuju, ale aspoň sem se naučil ukládat a zálohovat
. Jinak se mi ale subjemtivně používaly dobře.
Procesor z toho stroje mám doteď z nostalgie na poličče
WinXPCo k tomu říct, po SP prostě stabilní klasika, doteď na něm spokojeně fungují rodiče (brzo jim ale vnutím něco z Linuxové stáje).
Dnes dávno technologicky překonany, ale chápu, proč na ně spousta lidí nedá dopustit.
WinVistaPoužíval jsem asi 4 roky na notebooku. Ze začátku trochu problematicky (rozbily u pár věcí kompatibilitu a samy líp vypadaly než fungovaly), ale později jsem s nima byl spokojenej. Pokud tomu člověk dal dost RAMek (byť na tu dobu nepochopitelně moc), fungovaly k mé plné spokojenosti. Že to byla v momentě vydání malá katastrofa ale nepopírám
No a dál nic, od té doby čistě a výhradně openSUSE
(Kdysi sem mel ve virtualu preview verzi Win8, ze zvedavosti. Nesedelo mi to. Kdyz chtel clovek neco nastavit, tak aby se posral pri hledani. Jak sem byl navyklej na vyhledavani pres start menu z Vist, tak naskoceni Metra pres celou obrazovku ohromne nabourava workflow a kontakt s tim, co clovek prave dela. Na tabletu bych to prezil [ale nechtel], na praci ani nahodou.)