polozim trosku inu otazku, ktora ale viac-menej suvisi s temou. Co by ste ocakavali, ked mate uz dajme tomu 12-13 rokov praxe v programovani - len kodenie, odhad kolko zaberie dana uloha casu, ziadny teamleading ani nic. Cakali by ste uz po tolkych rokoch, ba aj pomenej, ze budete robit nieco viac ako len kodit - napr. ten teamleader, project manazer, nejaky analytik.
Mam znameho, ktory ma taku prax a ma aj titul. V tej dobe, ked nastupoval sa bral titul ze je to nieco viac a ze bez neho sa praca tazko najde (rok 2001). Niekolko rokov robil aj z domu. Cely cas ale len programator. Je dobry v tom, o tom niet pochyb, ale po tolkych rokoch by to chcelo aj nieco viac, ako len kodit, resp. kodit ale zastavat aj nejaku vyssiu poziciu. Peniaze zaraba velmi slusne, ale urcite nie vdaka tomu, ze ma ten titul, ale kvoli tomu, ze ma tie skusenosti, ktore za 12 rokov nadobudol. Ale z toho mi vychadza, ze takuto pracu (bez nejakeho postupu) moze robit aj clovek, ktory ma SS s maturitou a este 5 rokov usetrenych k dobru + 5 rokov naviac skusenosti.
Kazdy zacina ako tester, programator/koder, spravca systemu, ale po case by to chcelo aj nieco viac. Ja osobne (neviem este ako skoncim), by som sa chcel na zaciatku venovat programovaniu, ale urcite neskor aj nejakemu vyssiemu levelu ako ten analytik alebo projekt manazer.