Já to nechápu... proč má být zhruba pět let na VŠ nevýhoda? Je to pět let, kdy člověk nemusí skoro vůbec přicházet do styku s byrokracií a může se věnovat tomu, co ho zajímá, pokud má nějaké intelektuální zájmy.
lol ... nikoli, ty se musis venovat tomu, co nekdo jiny urcil. Na nic jinyho nemas cas. K tomu co te zajima, pripadne tomu co ti bude v praxi uzitecny, se dostanes jen velmi vyjimecne.
Neo-komunisto-CheGuevarovská vláda chce zpoplatnit studium VŠ, bavíme se tu o 200 tisících dluhu, který má VŠ student dostat jako dar do života. Plus řekněme dalších 50 tisíc dluhu, které studen na VŠ tak běžně naseká. Kdo po skončení školy dluží jen tak 20-30 táců, je dobrý.
2Rum ... nevim kde zijes, ale naklady na studium !bez skolneho! jsou tak 10k/mesic/osoba => 100k/rok. Za tech +-5let to mas .5M pokud bys to bral jako uver, tak pocitej, ze splatiti musis minimalne 1M. Tzn, mas "holou pr…del", dluzis M, nemas kde bydlet, ses bez prace ... to je uzasna vyhlidka. Se skolnym k tomu jeste klido mega prihod.
Samozrejme, ze mi titul pomohl. Jsem Mr a ted i manager
Manager pro hygienu
Kdyz rekneme vylezes z VS v 25, tak dostanes prevazne nastupak nekde na urovni 2x minimalni plat .. stredoskolak ma v ty dobe klidne dvoj i trojnasobek
Ne. Pokud jsi chytrej, tak za 2xminimalni plat bys nastupovat nemel, tedy aspon v IT - s jinym oborem zkusenosti nemam. A pokud chytrej nejsi, tak zase rozhodne v ty dobe jako stredoskolak nebudes mit trojnasobek. Takze takova kalkulace, za soucasnyho stavu kdy je skola zdarma, neni validni.
Pokud ses chytrej, tak vis, ze za vic te nikdo neveme ... prave proto, ze vi prd, jestli ses vubec pouzitelnej. Naopak, uz sem zazil lidi (VS) kteri rekli ze klidne budou nejaky ty 3 mesice delat zadara, a pak se dohodnem. Prave proto, ze vedeli moc dobre, ze kdyz prijdou s tim, ze si absolventsky nastupak predstavujou jako 50k+, tak ze budou poslani dopr... hned.
BTW: Zrovna minulej tejden sem se s kolegou kralovsky bavil. VS, ekonom, a chtel by ridit IT ... prej se pri VS naucil "trochu delat web", umi to s wordem a excelem ...