Za sebe, cca v roce 2010 jsem se koukal po lepší práci a mnoho firem chtělo výhradně lidi s VŠ.
Tedy rozhodně ano, titul opravdu může pomoci.
Druhá otázka zní, jestli stojí za to obětovat pět let života studiu na špatné/podprůměrné VŠ.
Já myslím, že život je příliš krátký a cenný na to, než abych ho takto ztratil.
Resp jinak.
Jsi fakt, fakt chytrý? (Jdi studovat ČVUT nebo do USA)
Jsi machr i bez VŠ, ale na ČVUT nemůžeš - třeba proto, že už máš firmu, podnikáš a pracuješ? Pak bych se na to vykašlal.
Jsi bezcenný i tvůj život je bezcenný? Pak jdi na jakoukoliv VŠ, budeš mít dost času se tam hledat a třeba se tam najdeš.
Mluvím tu o IT, v Liberci jsou hodně daleko s nanovlákny, v Brně je výborná medicina, ne, opravdu mluvím jen o IT.
Jsem si jistý, že teoretickou matematiku je možné studovat prakticky na libovolné škole v ČR.
Na školách je hodně profesorů, kteří rozumějí matematice a málo, kteří opravdu rozumí IT.
IT se totiž hodně mění, a buď máte lidi, jako je Virius, nebo máte lidi, jejichž praktické zkušenosti končí někdy u DOS + Novell. Hádejte, proč Kapitán Rum spravuje počítač profesorovi "výpočetní techniky"
Já jsem rád, jsou z toho zakázky, na druhou stranu mě to trochu děsí. I když profesor medicíny o medicíně třeba taky nic neví
..pane bože..