Co používat váš styl a zeptat se a srovnat tyto muže když jim bude 35 nebo 40 let? Co ve 40 letech přijdou na pohovor a budou v ideálním připadě stejně schopní? Jak skončí pohovor? Ve firmě co má peníze a dokáže zaplatit, uspěje VŠ a ve firmě co má málo peněz SŠ.
No vo firme co ma vela penazi moze uspiet aj len ten, kto ma SS. Ak ma lepsie skusenosti a lepsie referencie, tak niet pochyb. Ale dajme tomu, ze Franta a Lojza su z tej istej firmy, obaja v nej pracovali 10 rokov, takze 10 rokov praxe (I ked stale je tam u toho VS posun 5 rokov, co ten SS moze uz mat 5 rokov praxe za sebou, takze to berme ze sa flaka aj absolvent SS cize SS nema prax a ani absolvent VS ju nema). Obaja ju zacnu ziskavat v tej spolocnej firme. Po 10 rokoch sa rozhodnu ze s tym seknu. Kazdy si pojde hladat pracu a zhodou okolnosti do tej istej firmy. Obaja 10 rokov praxe, obaja z tej istej firmy, rovnake referencie, rozdiel je len SS a VS. Podla Karlovej teorie ma vacsiu sancu uspiet VS. LENZE, firma nedava len na referencie a VS. Dolezitu ulohu zohravaju povahove vlastnosti, soft skills, konicky. Takisto je dolezitym aspektom jazykova stranka. A tym, ze absolvent SS zaujme tymto tu firmu, tak ma vacsie predpoklady, ako ten co ma VS a tieto predpoklady nema.
Len tu nezacnime polemizovat, co ak maju aj tieto vlastnosti rovnake a pojdu este aj na pohovor do tej istej firmy. To uz je taka pravdepodobnost, ako vyhrat sportku, sice o cosi vacsia ale nie moc.