2iwtu:
jiste, kazdy z 10M cechu se prece muze stat jadernym fyzikem, neurochirurgem ... hmm ... ze ona by ta praxe vypadala ponekud jinak 
Je to presne totez, jako kdyz budouciho zednika budes ucit jak si ma zintegrovat pres cihlu a lopatu ... a vyleze mu z toho, kolik zrnek pisku potrebuje na postaveni baraku. Takovy lidi potrebujem mozna dva ... a i kdyz nebudem mit zadnyho, nikde se to nepozna. Zato kdyz z tech 10 000 zedniku umi lopatu vzit do ruky jeden ... tak je to poznat na kazdym rohu.
Prečo by som buducého zedníka učil integrovať? Podľa mňa blbosť, že sa limity a integrály učia na strednej, lebo úplne mizivé percento stredoškolákov vie napísať definíciu limity a o jej porozumení ani nehovorím. Nejak sem sa zle pochopili. Som za to, aby ten kto chce a venuje domu čas, stal sa neurochirugom. Nie som za to, aby zedník, aby mohol byť zedníkom, tak aby musel ísť na VŠ a študovať integrály. A nevidím najmeší dôvod to pre profesiu zedníka učiť.
@Mirek Nemyslím si, že učiť sa bežne naspať vyžaduje sústredenie na spočítanie v hlavne pár medzivýsledkov a potom ich v hlave zlučiť dohromady + orientácia na presný výsledok. Keď programujem, často musím mať v hlave veľa stavov, medzivýsledok a vedieť, ako to spojiť dohromady.. Ak chceš niečo porovnávať a zvášť ak chceš porovnávať nejaké formy učenia, tak sa dívaj, čo sa deje pritom v hlave.
@pupi stazujes sa tu, ze si dostal na nejakom fore ban. nie je to trollovanie? Sorry, ale to info ma nijak neobohatilo ani nema zmysel o tom diskutovat. Co mi na vadi a tusim to povedal Jakub, ze na zakladne nejakej brigady a toho, ze mas 1 znameho co robi nieco 7 rokov, tak vyvodzujes obecne zavery, ze teoria je k nicomu a vyvodzuje to pocit, ze teoriu je zbytocne ucit. Neviem, ci toto chces skutocne vyjadrit, ale takto to vyznieva a podla vsetkeho nie iba na mna. Inac, povedz, a akej si vysky, nech ju mozem v zivotopisoch ignorovat, lebo toto co pises o OPP na Tvojej skole je uplne strasne. Prasacke kody nikto nikdy citat nebude. A ked sa uz nieco prasi, tak sa to prasi kvoli rychlosti behu, kde sa beru do uvahy registre CPU, L cache, pristup na disky, implementacia filesystemu.. To je jedine pripustne prasanie..
Mozno som nezvolil najspravnejsie slova, ale ist o mojho pochopenia textu... Napadlo Ta, ze mozno hovoris to, co v skutocnosti myslis?

Vravis funkcionalne programovanie?
http://www.jobs.cz/pd/386981762/?rps=233§ion=positions 
A to je iba jobs.cz kde ludi zhanaju personalisti. Firmy, ktore ktore funguju na funkcionalnom programovani, maju svoj vlastny trh na ludi. Jeden znamy programuje v Erlang, druhy v F# priamo v Microsoftu..
Mozno som cele zle pochopil, co si chcel povedal a mam aj netrivialnu nadej, ze to nie je moja vina

Prosim, zhrni, co si chcel v tejto diskusii povedat a preco tuna riesis teoriu a preco mam pocit, ze svoje vcelku male skusenosti ides zovseobecnovat, ze platia pre vsetky alebo pre trh. Trh nie je iba jeden a aj ten si mozes vybrat..