Díky všem za reakce, všechny názory a rady si cením!
Ad nováček: To, že nejsem nováček, jsem psal ve smyslu, že znám alespoň obecné základy. Vím, co je a jak se používá funkce, proměnné, operátory, umím pracovat s jednoduchým GUI apod. Je mi jasné, že to nestačí a neprohlašuju se za žádného guru
Ale taky nejsem někdo, kdo v životě neviděl algoritmus a bude si muset procvičovat fungování funkcí nebo if/else.
To je důvod, proč se teď chci dobře naučit Python včetně OOP. Rozhodl jsem se tomu vyčlenit denně hodně času, na druhou stranu je mi ale jasné, že nejlepší praxi bych získal někde v týmu.
Proto bych chtěl vzít co nejdřív cokoliv, kde bych tohle mohl uplatnit a učit se složitější věci - je mi jedno, že by to nebyla příliš odborná pozice a že bych měl na obor podprůměrný plat, jde mi o to se do toho oboru vůbec dostat a pak se propracovávat výš. Moje filosofie je, že se nějak, i s chybama, začít musí a je to lepší, než sedět doma u knížek a hrát si s kódem.
Ad Přispívání do open source projektu: O tom vím, že je to dobrá alternativa, jak mít nějakou praxi. Preferoval bych to ale taky až u zaměstnání. Každopádně, doporučil by mi někdo info, jak s tímhle začít? Jak dobrá znalost jazyka je dostatečná (tím myslím, jestli je to vhodné pro začátečníky jako já, až se teda doučím alespoň to OOP)?
Vidím to tak, že budu pokračovat v Pythonu co nejvíc do hloubky, naučím se OOP a opráším PHP a naučím se dělat i s frameworky. Spíš bych se zaměřil na webové technologie a u toho se naučil alespoň základy C nebo Javy. Zdá se mi to jako nejlogičtější cesta pro mě.
jadd-rf: Ještě něco mi o mě prozradíš, co o sobě nevím?